Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat BK Råsunda 22/1


Hemma är bäst, borta är bara dåligt.

 

I helgen så var det dags för vår andra borta match i rad. Den skulle spelas mot BK Råsunda i Rinkeby bowlinghall och på förhand kändes det som att förutsättningarna var väldigt lika dem mot NBC Gullmarsplan. Båda lagen är nämligen extremt duktiga på hemmaplan och båda har formkurvor som pekar uppåt.

Men som vanligt så hade vi bestämt oss för att kriga och slita för det är vi som hade allt att vinna och BK Råsunda som fick axla favoritskapet.

Redan i första serien så märks det att dem är rejält taggade. Rinkeby är en välkänt lätt hall och Råsunda hanterade banorna mycket väl. Dem sätter upp ett högt tempo från start och vi har problem att hänga på. Henke och Lasse lyckas dock hänga på sina motståndare men får se sig besegrade med 17p, men det kändes som vi hade bra kontroll på det bordet men deras spelare sätter en lång strikeföljd som vi inte lyckas svara upp mot. Conny och Jonas har också bra känning på sina motståndare men det beror inte på nått bra spel då det bordet är 100p sämre än dem andra 3 borden, både för oss och för Råsunda.

Så Råsunda kniper första serien med 5-0 men dem gör fina 1501p och det lyckas vi inte svara upp mot. Men till andra så taggar vi till rejält i Rudbeck samtidigt som det känns som att fler och fler börjar hitta på banorna. Bäst gör Henke och Lasse det som noterar matchens högsta bordsslagning med 465p fördelat på 268p resp. 197p. Super slagningen på dem killarna leder till att bordet enkelt plockas hem.

Roffe och Jörgen lyckas även dem plocka sitt bord men med 2p. Mycket starkt av dem att kriga till sig en poäng. Men på dem andra två borden är vi aldrig riktigt nära då Råsunda är nära 400p strecket på båda.

Så till tredje serien står det 8-2 till Råsunda och vi kan konstatera att dem helt enkelt är lite för bra för oss i deras hemmahall. Hade matchen spelats i vår Sollentunahall är jag övertygad att resultatet hade blivit helt annorlunda då Rinkeby är en lättspelad hall som verkligen gynnar hemmalagen, väldigt lik Gullmarsplan som vi spelade omgången innan i. Tredje serien slutar åter igen 5-0 till Råsunda och dem forsätter att öka sin slagning. Men vi är inte så långt efter för Henke och Lasse förlorar sitt bord med 28p och Roffe/Jörgen bordet förloras med 4p.  Trist att vara så nära men vi får svårt att svara upp då dem återigen är långt över eller strax under 400p på 3 bord.

Matchen är avgjord inför sista men vi försöker kriga på så gott det går. Roffe och Jörgen står för ett fint spel och vinner sitt bord med 3p. Det är helt otroligt vilken match dem två herrarna gör, dem vinner två bord med 2p och 3p och förlorar ett bord med 4p. Otroligt!

Råsunda som kan slappna av noterar fina 1623p vilket imponerar för att vara div. 3. Vi når helt enkelt inte upp i deras klass för dagen men det är ju å andra sidan inte dessa matcher vi ska vinna. Nu har vi 5 matcher kvar, varav 3 hemma och 2 borta så nu är det bara att tagga lite extra och se till att vår serie avslutning blir riktigt bra.

Efter ett 3 veckor långt uppehåll väntar match mot överlägsna gruppettan Hammarby i Sollentunahallen och det är en match vi ska se fram emot. Vi var väldigt nära att fixa oavgjort mot dem senast i deras Brännkyrkahall. Så vi ska absolut inte ha en överdriven respekt för dem. Börja ladda nu killar!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info