Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat BS23 8/1


Jämn match med dåligt spel.
BS23/FP stod för motståndet i helgen när vårsäsongen drog igång. Matchen spelades i våran Sollentunahall och det var ett gäng spelsugna Rudbeckare som samlades innan matchen.
BS23/FP är ett lag vi aldrig tidigare mött, när vi tittade på deras resultat tidigare på säsongen så hade dem bara skrapat ihop
4 poäng på 10 matcher och låg sist i sin grupp så det kändes som ett lag vi ska slå.
Innan matchen så pratade vi mycket om att inte underskatta dem och att hålla humöret uppe. Eftersom matchen skulle spelas på andra oljningen för dagen så visste vi att banorna skulle bli svåra att bemästra.
Men när första serien drar igång efter en uppvärmning utan vår älskade Bonnie Taylor då hallen misslyckades med stereon så är det ett rätt så taggat Rudbeck som drar igång.
Vi har svårt att bemästra banorna medans BS23/FP trummar på riktigt bra. Det känns inte som att det lossnar för någon och vi får problem ganska omgående. Det patenterade gamla paret Gillis och Allan trummar på riktigt bra och gör 169p x 2 och plockar sin banpoäng komfortabelt.
Alar och Jonas möter deras två bästa spelare och står utan chans då deras motståndare spelar riktigt bra. Dem andra två banparen är däremot mycket jämna. Henke och Conny strider på bra men med lite för många enkla misstag gör att deras bord blir onödigt jämnt. Våra killar lyckas dock fint i sista rutan och håller undan med 3p. Roffe och Jörgen har ganska god koll på sitt bord länge men i slutrutorna så slår en av deras motståndare en turlig dubbel och Jörgen bombar fickan två gånger men får 10:ans kägla kvar i båda slagen. Det blir helt lika på det bordet.

Serien slutar 2-2 vilket känns helt okej då dem är 114p bättre än oss i slagning.
Till andra serien så fortsätter våran kräftgång. Vi räddas lite av att matchens bästa par i vårat lag, Gillis och Allan vinner sitt bord med 11p för det är förlust på dem andra 3 borden och vi har inte mycket att glädjas åt i den serien.
Nu till tredje serien så skickar vi in en sent anländande Tommy som till sammans med rookien Jonas tidigt går upp i en stabil ledning på deras bord. Och mycket tack vare Tommy's många strike så känns det som att han väcker hela laget. Vi blir mycket taggade och spelet börjar stämma på fler händer. Det trista är att Tommy och Jonas förlorar sitt bord med ynka 10p trotts ett magnifikt spel av Tommy som noterar 230p. Återigen sänks vi av en turlig dubbel av motståndarna. Det lossnar även rejält för Roffe som slänger in 212p och tillsammans med Jörgen vinner dem sitt bord övertygande. Serien och matchens prestation står dock Gillis och Allan för då dem tillsammans täcker alla rutor utom en i serien och slår BS23/FP's bästa par mycket övertygande. Dem stannar tillslut på 191p/212p men spelet imponerar mer än siffrorna. Det är även liten islossning för paret Henke/Conny som gör fina 192p/172p och vinner med 16p.

Tillsammans gör vi 1485p vilket är mycket imponerande!
Så nu har vi vänt matchen och den är inför sista serien och det står 7-7 inför sista serien.
Henke och Conny går snabbt upp i en stabil ledning och dem taggade killarna lyckas hålla undan komfortabelt.
Även Tommy och Jonas tar ledningen på sitt bord men dem får problem dessto längre serien går och lyckas inte hålla undan för sina motståndare men utan att spela direkt dåligt.
Roffe och Jörgen hade det dock fortsatt tungt och hamnar i ett underläge som dem aldrig lyckas vända på.
Gillis och Allan får inte riktigt till det i sista serien men dem ledde dock efter ungefär 5 rutor men så börjar deras motståndare sätta strike efter strike och våra krigare lyckas inte svara upp.
Så sista serien slutar 4-1 till BS23/FP och förlust siffrorna skrivs till 11-8.
Men det finns ändå en del positivt från matchen som vi ska ta med oss in i framtiden. Vi lyckas vända matchen totalt efter den mycket dåliga andra serien. Gillis och Allan spelar mycket bra och tar 3 banpoäng på ett imponerande sätt. Nya löftet Jonas börjar kännas mer bekväm i match-sammanhang och tar för sig mer och mer för varje match. Tommy's inhopp är mycket imponerande så det finns gott hopp om framtiden. Nu ska vi ta vara på dem positiva sakerna och se till att vara ännu mera taggade inför nästa helg när NBC Gullmarsplan står för motståndet.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info