Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Hammarby IF F 19/2


Vi blickar framåt.

Helgens match spelades mot Hammarby IF F som är överlägsen ledare i vår grupp. I det senaste mötet med dem så lyckades vi överaska dem rejält och det var på det berömda håret att vi fick med oss en poäng från den matchen. Det slutade dock med förlust, 11-9 men det gick inte att vara missnöjd med vår prestation i den matchen.

Så vi hade förhoppningar om att kunna störa dem ytterligare en gång men det skulle visa sig att dem helt enkelt var numret större än oss.

Det var en del ändringar i vår uppställning. UK provade tre nya par och ett mycket beprövat. Roffe och Jörgen som spelat tillsammans större delen av säsongen fick agera ankare och dem var mycket nära att plocka poäng i första serien. Dem ledde hela serien men då deras motståndare lyckas sätta en dubbel i sista rutan så förlorar vi oturligt nog bordet med 1p. Bättre lyckades Conny, som är i sitt livs form, tillsammans med Allan plockar dem sitt bord komfortabelt. Det blir dock lite onödigt jämt på slutet men dem håller undan med 10p, slagningsmässigt gör dem stabila 177p resp 167p.

På dem andra banparen är vi aldrig riktigt nära så serien slutar 4-1 till Hammarby. Men det kändes som vi var väldigt nära att plocka 2 poäng.

I andra serien forsätter lagen att trumma på i liknande tempo. Det enda problemet är att Hammarby precis som i första serien var ca 150p bättre än oss i slagning. Vi spelar inte dåligt utan det är Hammarby som gör det riktigt bra. Henke och Alar har ruskigt mycket oflyt. Dem leder sitt bord hela vägen fram till sista rutan då deras två killar sätter varsin trippel och Alar är så nära en dubbel man bara kan komma. 6:ans kägla vaggade fram och tillbaka och hade den ramlat så hade bordet vart klart. Nu förlorar vi istället med 6p.

Roffe och Jörgen är återigen med bra på sitt bord men får kapitulera med 23p. Jörgen tvingas efter detta att utgå pga skada och in i hans ställe kommer Jonas in. Ett byte som ska visa sig lyckat.

Serien slutar 5-0 till Hammarby men vi spelar fortfarande inte direkt dåligt, utan Hammarby känns helt enkelt för stora.

9-1 i underläge inför tredje serien så känns det tungt men som vanligt så fortsätter vi peppa varandra i sann Rudbeck anda.

Vårt bästa par i tredje serien blir Gillis och Göran som noteras för fina 172p resp. 203p men det hjälper tyvärr inte då HIF killarna tillsammans gör 403p.

Henke och Alar har också känning på sitt bord men får se sig besegrade med 14p trotts solida 180p och 175p.

Matchens gigant Roffe som tillsammans med Jonas presterar stabil bowling och gör 193p och 166p men återigen så är HIF strået större och vinner bordet med 27p.

Hammarby vinner serien med 5-0 och punkterar matchen.

I sista serien så gör både vi och HIF matchens högsta serieslagning. Vi gör fina 1472p men förlorar ändå slagningen med 110p.

Bäst lyckas Roffe och Jonas som tillsammans gör mycket imponerande 221p och 218p. Och det behövs för deras motståndare gör 391p. Gillis och Göran lyckas också bra och tack vare att Göran sätter ett kryss i absolut sista slaget så blir det lika på bordet. Bra spel på dem igen med 201p och 178p. Serien slutar 3-1 till HIF och slutresultatet skrivs till 17-2.

Sammanfattningsvis så är det bara att konstatera att Hammarby helt enkelt är för bra för oss just denna dag. Men det är inte den här matcherna vi ska vinna. Nu har vi 4 matcher kvar på säsongen och det är mot 2 bottenlag, Haninge BC och IK Hephata. En oerhört viktig match mot gruppkonkurrenten BK Kross och som avslutningen en match mot topplaget SK Nova F. Det är dem matcherna vi måste blicka fram emot och vårt sikte är inställt på minst 3 vinster.

Och vi ska se till att göra dem matcherna så bra som det bara går och det är nu jag vet att vi kommer att få betalt för vår fina moral. Aldrig ge upp, alltid kämpa hela vägen!

Så nu är det bara att träna på och ladda rejält för vi ska över kvalstrecket i gruppen!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info