Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Haninge BC 26/2


Första halvan bra, andra halvan dålig.

 

Helgens match mot Haninge BC skulle bli en mycket jämn tillställning. Men det var inte så att serierna var jämna för vi utklassade dem i dem två första serierna och dem var mycket bättre än oss i dem två avslutande serierna.

Senaste gången vi var i Tyresöhallen och mötte Haninge så slutade det med en lätt seger för oss från Norrort. Starkaste minnet från den matchen var Roffes smått otroliga 881p. Och vi var många som var övertygade om att vi skulle kunna stå för samma uppvisning även denna dag.

Första serien drar igång i ett bra tempo för oss. Den hittar mest och bäst på dem mycket konstigt oljade banorna är Lasse. Han spelar otroligt bra och är överlägset bäst på planen med sina 228p och uppbackad av Gillis, 171p, så vinner dem sitt bord på ett mycket övertygande sätt och dem är till stor del anledningen till att vi även vinner diffpoängen. Men det står och väger på två av dem andra borden. Henke/Jörgen ser ut att plocka sitt bord men deras motståndare lyckas med bättre sistarutor så bordet slutar oavgjort. Även Roffe och Conny har det struligt på sitt bord. Men våra krigare bombar in kryss i viktiga rutor och plockar bordet med 2p men det hade verkligen kunnat gå precis hur som helst. Serien slutar hur som helst 3-1 till oss men vi var så oerhört nära att plocka en 4-1'a men det var å andra sidan även Haninge.

Men i andra serien så hittar vi en växel som Haninge inte hade och vi kör ifrån dem tidigt i serien. Med ett fantastiskt go i laget så kastar vi in fina 1503p och då hjälper det inte Haninge att dem ökar sin slagning med 36p för vi ökar med hela 98p.

Mest av alla imponerar Alar och Göran. Dem har det lite knackigt i öppningsrutorna i serien men sen så står dem för en smått magisk avslutning. Dem båda börjar slänga in strike på strike och slutar tillslut på 226p resp. 164p. Så en extra guldstjärna till Alar men mycket starkt av dem att plocka bordet för det såg inte ljust ut efter fyra spelade rutor.

Även Roffe/Conny och Henke/Jörgen lyckas fint i sina serier. Roffe fortsätter spela bra och gör 209p och tillsammans med Conny vinner dem sitt bord med 49p. Henke/Slaktis krossar sina motståndare med 84p. Serien slutar 4-1 till oss och vi har mycket bra kontroll på handlingarna känns det som.

Men nu börjar vi nog också ta lite för lätt på uppgiften. För i tredje serien så tappar vi vårt mycket fina spel från serie två. Henke och Jörgen lyckas dock knipa sitt bord med 4p (194p/178p) för en 0-5 serie hade varit mycket tungt. Men även Gillis och matchens kung Lasse var oerhört nära att fixa sitt bord. Dem får tillslut kapitulera med 6p trotts att dem gör solida 174p resp. 189p. 4-1 till Haninge och det är helt plötsligt match igen.

Och i fjärde serien så lyckas Haninge med nått som vi i Rudbeck aldrig trodde dem var kapabla till. Dem kastar in nästan 1600p i sista serien. Det imponerar verkligen men det kommer även som en stor överraskning för oss. Spelare i deras lag som fram tills dess har haft svårt att ta sig över 150p strecket sätter helt plötsligt långa strikeföljder och vi får mycket stora problem med dem. Lasse och Gillis gör dock en mycket storstilad insats och lyckas knipa sitt bord med 2p. Det satt mycket långt inne men dem lyckades. Och på Henke/Jörgen bordet har vi även bra häng på dem långt in i serien men efter att en av deras motståndare satt en helt obegriplig fyrling i dem avslutande rutorna så får dem kapitulera med 38p. Detta utan att dem spelar direkt dåligt, 186p och 181p måste ses som godkänt.

Men dem andra borden blir vi ordentligt frånåkta på men det beror på att Haninge gör 400p och 423p på dem borden och det är helt enkelt inte siffror vi kunde nå upp i.

Så 10-9 blir förlust siffrorna och mörkret är totalt. Vi hade så bra koll på matchen men som från ingenstans hittar Haninge ett spel som vi helt enkelt inte kan möta upp.

Nu är det bara att bita i det sura äpplet och verkligen ta strid i dem sista matcherna. Men vi måste försöka se det positiva i en match som denna. Lasse är den största positiva upplevelsen med sina 760p och återigen i par med Gillis tar dem 2p. Även Alar känns som en positiv överraskning som efter en lite tyngre period verkligen har hittat en fin form och det spelet han presterade i serie två imponerade på hela hallen.

Ladda som f-n nu killar för i nästa omgång väntar BK Kross och då är det seger som gäller!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info