Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat IK Hephata 20/3


Matchen med höga berg och djupa dalar.

I helgen stod en tidig morgonmatch mot IK Hephata på programmet för oss Rudbeckare.

Hephata är ett lag som vi tidigare mött ett par gånger och normalt sett är vi ganska jämna.

Men denna match skulle bli något alldeles spektakulärt där dem sista rutorna i sista serien skulle fälla avgörandet.

Så när Bonnie Taylor stämma tystnad var det då dags för serie 1. Allra mest taggad är Conny som klara 200-strecket och noteras för 204p. Tillsammans med Henke (172p) vinner dem sitt bord komfortabelt. Även Gillis och Alar (156p&170p) vinner sitt bord men utan att dem sätts på prov. Slagningen skrivs till 1377p och vi tar diffpoängen med trygg marginal men 3-2 är ingen trygg ledning. Så det är bara att ladda om inför serie två.

I serie två kan man lugnt säga att vi spelar ut hela vårt register. Allra bäst är Henke och Conny som gör mäktiga 246p resp. 204p. Dem blandar radar av strikeföljder med att täcka svåra hål så spelet på det bordet imponerar verkligen. Men det behövs då deras motståndare tillsammans har 396p och vi vinner bordet med "bara" 54p. En annan kille som verkligen hittar rätt är Gillis som dundrar in 221p och tillsammans med Alars 166p vinner dem sitt bord med 27p. Jonte och Jörgen lyckas också knipa sitt bord men där var det tufft. Tack vare att båda våra killar är extremt starka pressade situationer så lyckas dem bättre i sina sista rutor och vinner bordet med 3p. Roffe och Lasse lyckas även dem prestera fina siffror, 224p resp. 181p men trotts deras fina spel så får dem stryk med 7p. Men 405p tillsammans imponerar ändå. Så efter denna totala urladdning blir den totala slagningen smått otroliga 1590p och trotts att Hephata hänger med bra med sina 1513p så känns det som att det bara finns ett lag på banan. Säsongens bästa serie är ett faktum och spelet vi presterar är något vi ska vara mycket stolta över.

Så efter urladdningen i serie två är det inte så lätt att ladda om. Men en kille som verkligen lyckas ladda rejält är vår "Kägel-Slaktare" Jörgen som bombar in tunga 246p och tillsammans med sin kompis Jonte (179p) plockar dem komfortabelt sitt bord. Även Roffe och Lasse lyckas vinna sitt bord med 185p resp. 169p. Den matchen kändes lite oviss men efter halva serien så tar våra killar över handligen och kliver ifrån. På dem andra borden har vi det tyngre och till råga på allt tar Hephata diffpoängen med 10p. Serieresultatet 2-3 skriver matchresultatet till 9-6 och det känns som att vi har kontroll på matchen.

Kanske är det så att vi tar lite för lätt på uppgiften nu för första gången på hela matchen känns det som att vi får problem. När dem första fem rutorna har spelats så är det mycket jämt på tre bord, på det fjärde bordet har Hephata en mycket stor ledning. Så diffpoängen känns klar till Hephata vilket betyder att vi måste vinna minst två bord. När vi kommer till ruta 8 har läget försämrats rejält och det ser riktigt mörkt ut. Vi ligger under på samtliga bord och ingenting tyder på att vi ska kunna vända på det. Men då kliver vi in och visar en mycket imponerande moral. Först ut att plocka hem sitt bord är Roffe och Lasse. Lasse lyckas sätta en otroligt viktig dubbel i ruta 9 och 10 samt att tryggheten själv, Roffe, stabilt täcker upp sin slutruta. 12p blir den slutgiltiga marginalen till oss. Det andra paret som står för en imponerande upphämtning i slutrutorna är Jonte och Jörgen. Deras motståndare lyckas inte täcka upp i dem avslutande rutorna och då är våra killar där och hugger direkt. Dem två killarna är verkligen grymt bra när läget är som allra skarpast. Så med en solid avslutning lyckas dem vinna bordet med minimala 2p. Segern bärgad och det känns som en stor lättnad går genom laget och dem tillresta supportrarna. Men som avslutning lyckas även Henke och Conny fixa oavgjort på sitt bord och serien slutar 2-2. Mycket imponerande att vi reser oss när läget ser så mörkt ut och vi presterar när det verkligen krävs som mest. Så otroligt imponerande.

Publiken kan knappast klaga på spänningen även om vi kanske gjorde matchen onödigt jämn.

Det finns massor med glädjeämnen som vi ska ta med oss ifrån matchen. Det kanske allra mest glädjande är att vi gör mäktiga 1590p i serie två. Otrolig laginsats! Men det finns som sagt en hel del annat att gotta sig i som Rudbeckare efter denna match. Vi har tre man en bra bit över 700 strecket. Vi har många serier som är en bra bit över 200p och i två fall snubblande nära 250p. Vi lyckas täcka upp dem så viktiga slutrutorna, dem rutorna som gör att vi vänder matchen till våran fördel. Vi hade en skara Rudbeckare på läktaren som stöttade oss och tillsammans som ett enda stort kollektiv vinner vi den här matchen. Så vi spelare tackar Annika, Allan, Emil, Harry och reserven Göran för ert stöd från läktarsektionen.

Så njut nu riktigt ordentligt kära Rudbeckare för det här gjorde vi riktigt bra. Nu när vi har ångan uppe så kan vi ju lika gärna köra över Nova nu till helgen! Forza Rött!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info