Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat NBC Gullmarsplan 15/1


Strikefest!!!

 

Efter den något onödiga förlusten senast så väntade nu NBC Gullmarsplan på oss i deras hemmahall.

Av deras tidigare resultat så framgick det att dem slagit nytt klubbrekord den senaste omgången så vi visste att det var ett mycket formstarkt lag vi skulle möta. Dessutom så hade dem presterat mycket fina slagningar på hemmaplan hela säsongen så vi visste att det skulle bli en svår match att vinna.

Men trots det var det ett rejält taggat Rudbeck som gick ner på banorna och när första serien drar igång så hänger vi bra med i deras tempo till en början.

Göran och Jonas leder sitt bord från start och har en komfortabel ledning men deras killar kommer ifatt snabbt i slutrutorna och lyckas snuva våra krigare på banpoängen med ynka 7p.

Roffe och Lasse har även dem bra koll på sitt bord men Gullmarsplan-killarna lyckas återigen bättre i sista rutan och vi åker på ytterligare en mycket snöplig förlust med 3p. Våra killar spelar dock bra, 214p och 169p, men det känns ändå trist att förlora ett sånt jämt bord.

På dem andra två borden är vi aldrig riktigt nära så serien går till Gullmarsplan med 5-0 men känslan var att vi var ruskigt nära att fixa 2-3.

Så när andra serien ska börja är det uppförsbacke men det kändes ändå som att vi är med i matchen.

NBC Gullmarsplan fortsätter trumma på och ökar sin slagning från 1480p i första serien till 1574p. Den ökningen lyckas vi inte svara emot men då Conny bombar in 9 raka kryss och noterar 267p uppbackad av Henke som skrapar ihop 192p så är det bordet aldrig i fara. Jonas och Göran fortsätter sitt fina spel och är åter igen plågsamt nära att knipa sitt bord men dem får tillslut se sig besegrade med 6p. Trist då dem för andra serien i rad är så otroligt nära att ta poäng.

På dem andra borden lyckas vi aldrig riktigt hota dem så serien går till Gullmarsplan med 4-1 men åter igen är vi nära att fixa 2-3. Så efter 2 serier är det underläge 1-9 men det hade lika gärna kunnat vart 4-6. Charmen med bowling eller?

Till tredje serien så är läget ganska så hopplöst men som så många gånger tidigare reser vi oss och ökar markant i slagning. Fina 1530 noterar vi men det hjälper ju föga då Gullmarsplan gör klubbrekord i serien, för mot 1669p är det inte mycket vi kan göra.

Det vi kan glädjas åt är att vårt rutinerade och strävsamma par Gillis och Allan vinner sitt bord med 25p. Ytterligare en mycket skön sak inträffar då Göran och Jonas som hittills haft en rejäl motvind och förlorat med små siffror lyckas vinna sitt bord med minimala 1p. Och på det sättet dem gör det är mycket imponerande då Göran kastar in 192p och Jonte rullar in 216p. Dem två tillsammans med vår konung Rolf som för tredje serien i rad är över 200-strecket och i denna serie med bred marginal, 233p.

Så nu med lite vind i vårt segel så skrivs siffrorna till 2-3 men det får klassas som mycket bra då ett axplock ur Gullmarsplans tredje serie ser ut som följande, Christian Jonsson 278p, Mats Enström 254p, Mats Ringqvist 232 och Magnus Abrahamsson 228p. När dem gör så höga slagningar är det inte mycket vi kan göra. Så då är det starkt att ta två poäng.

När sista serien drar igång så är matchen redan avgjord. 12-3 i ryggen men matchen har känts jämnare än så, inte slagningsmässigt men vi har varit väldigt nära på en del bord.

Nu känns det som att vi tappar lite fokus men det är inte så konstigt. Matchen är avgjord och då är det inte lätt att tagga till ordentligt.

Men vi har en del att glädjas åt. Roffe fortsätter spela bra, avslutar med 191p och stannar på 839p. Sen har vi ju Jonte och Göran som presterar en mycket bra match tillsammans. 772p resp. 757p är mycket bra slagningar på dem. Ska man lyfta fram någon av dem två så är det vår rookie Jonte som i sin blott fjärde match rullar in höga 772p, blir tvåa i vårt lag efter giganten Roffe och då är det ju framförallt dem två sista serierna som imponerar stort.

Själva matchen finns det inte så mycket att säga om. NBC Gullmarsplan hanterade sina mycket lätta hemma banor på ett imponerande sett. Hemmalagen har ofta nytta av en lätt oljeprofil i hemmahallen men vi såg ju också nackdelen med det när dem besökte oss tidigare på säsongen. Vi slog dem komfortabelt i vår mycket svåra Sollentunahall och kontrasten är total då dem i den matchen inte mäktade med mer än 4899p i totalslagning.

Inför framtiden så ska vi Rudbeckare hysa gott hopp. Nu väntar visserligen ytterligare en tuff bortamatch mot Råsunda i Rinkeby men efter det är det uppehåll som bland annat innehåller första etappen i vårt KM. I uppehållet ska vi se till att slipa ytterligare på vårt spel för att i dem sista 5 matcherna plocka viktiga segrar. Vilket lag som tar den sista uppflyttningsplatsen lär stå mellan oss, BK Kross och NBC Gullmarsplan. För tillfället är det vi som har den men lär inte vara avgjort innan sista omgången är spelad.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info