Hoppa till sidans innehåll

Krönika 5, Dags för serieanalys!


Nu är vi igång så dags för en serieanalys!

 

Nu är vi igång på riktigt med säsongens seriespel! Fyra matcher är spelade & hittills har det gått riktigt bra för oss med tanke på att vi historiskt sett är ett klassiskt ”Vår-lag” som blommar ut så snart snön smält bort.

Många Rudbeckers har säkert gjort som undertecknad & kollat igenom varenda match hittills spelad i Div. 3 Östra Svealand ett par gånger om.

4-mannalaget får ursäkta, men denna krönika handlar uteslutande om vårt åttamannalag.

 

Nyfikenheten över vad framtiden har att erbjuda oss har lett till mer eller mindre djup dykande analyser över hur bra lagen vi mött varit & hur bra de lagen vi ska möta är.

Tankar om hemmaplan kontra bortaplan, om spelare som spelat eller saknats, om slagningar som varit både höga & låga har stötts & blötts för att tillslut leda fram till mer frågetecken än utropstecken.

Men efter att ha spenderat timmar framför datorn med kalkylatorn i högsta hugg för att räkna ut olika hemmasnitt & bortasnitt tänkte jag här med bjuda på min analys av starten på denna säsong.

 

BK Rudbeck:

Har startat riktigt bra med det enda lilla undantaget för 10-10 på hemmaplan mot NBC där vi på ett sätt skulle vandrat därifrån med två poäng men egentligen kanske inte skulle haft någon poäng alls beroende på hur man ser det.

Men spelet har sett riktigt stabilt ut & faktum är att vi denna säsong har ett betydligt högre snitt än förra säsongen, detta trots att vi nu har en betydligt svårare hemmaprofil.

Läget i föreningen känns mycket bra & vi utvecklar saker & ting för varje träning. Många spelare känns betydligt tryggare & jag har stora förhoppningar att många kommer blomma ut till riktiga demon-bowlare innan säsongen är över.

 

Kings Pin BK:

Ett riktigt bra lag som förra säsongen kvalade till Div 2. De coachas av en viss K.Persson som är en riktig eldsjäl & besitter stora kunskaper om bowling

Laget känns väldigt stabilt, levererar ofta höga slagningar & kommer bli extremt svåra att slå, men de är absolut inte omöjliga. De är dock begåvade med, enligt mig, Stockholms sämsta hemmahall i Jakobsbergs bowlinghall. En bowlinghall som lägger mer energi på rusdryck & liveband än själva sporten & en oljemaskin som redan nu skapat rubriker. I garaget på Söderhöjden lär ingen besegra dem denna säsong om man säger så.

 

BK Kross:

En förening jag hyser stor respekt för & dessutom har de Bowling-Sveriges näst bästa hemsida (efter vår såklart) med riktigt roande matchreferat.

Det är en förening som gjort en liknande resa som oss där man gått från liten till större & blivit lite av Sundyberghallens hetaste gäng med stora delar av hallpersonalen i line-up’n.

Tur för oss så jobbar ju hallpersonalen ofta helger & kan inte alltid spela matcher. Dessutom har de ofta en enorm skillnad i resultat mellan bästa & sämsta på matcherna vilket gör dem sårbara.

 

JIF Hagalund:

Det här laget har man riktigt bra koll på! Hur många gånger vi mött dem de senaste säsongerna är oräkneligt & ett lag som jag tycker känns lite ljummet just nu.

De stod dock visserligen för två mirakel-segrar senast på Gotland vilket verkligen imponerar på mig men jag tror de kan få svårt i långa loppet.

De har i mina ögon en tunn trupp även om de har vår grupps bästa spelare (D.Jingstål) som ständigt tycks leverera. Men en spelare gör inget lag som vi alla vet.

 

NBC Gullmarsplan F:

Vår grupps ända farmarlag. En stor förening som har många duktiga spelare men två åttamannalag kräver stora uppoffringar av spelarna vilket i längden kan bli ett problem så länge man inte har en riktigt stor tillgång på spelare.

Detta laget är det svåraste att analysera då de är just ett farmarlag. Man vet aldrig vilka spelare de ställer på banan men det finns en till faktor som stökar till det. De har nämligen, precis som oss, en riktigt svår hemma-profil. Deras är 43fot lång & jag vill gärna se dem spela några fler hemmamatcher innan jag kan avgöra om de gjort rätt val, för det är verkligen ingen profil jag hade valt till oss då den kräver att hela klubben köper nya klot.

 

IFK Stockholm BK:

En samling äldre gentlemen & en klubb som har en extremt lång historia då de drog igång sin bowlingsektion redan 1922.

De kommer nog få det väldigt svårt denna säsong då lagen i vår grupp känns betydligt starkare.

Man skall dock aldrig underskatta & de kan nog ställa till det för många lag, men i det långa loppet tror jag de kommer abonnera på sistaplatsen.

Jag vill rekommendera ett besök på deras hemsida & ta del av deras historia. Mycket intressant läsning.

 

 

Detta är min kortfattade analys av våra motståndare denna säsong.

Siktet är inställt, vi ska landa på, som minst, en kvalplats till Div. 2 när sista seriematchen är spelad & min övertygelse är att vi ska kunna fixa det.

Vi har gjort många förändringar som visat sig vara lyckosamma & jag ser verkligen fram emot resten av säsongen 2017-18.

Kom gärna med era synpunkter i vår Gästbok oavsett om ni tycker jag har rätt eller fel.

 

Over & Out!

// Henrik Hedlycke

Sportchef

Uppdaterad: 05 OKT 2017 00:01 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info