Hoppa till sidans innehåll
Foto: This is a mailto link; This is a mailto link

Krönika: Betydelsen av en titel?


Betydelsen av en titel?

Snart är veckan här! Visserligen har vi två väldigt viktiga matcher i helgen som kommer före & går före allt annat. Men jag menar det som nog figurerar i många Rudbeckers huvuden, nämligen 2018 års Klubbmästerskap. Mästerskapet med stort ”M” om man säger så!

 

Man kan prata sig trött på prestigefulla titlar & fina pokaler, men i denna krönika hoppas jag kunna förklara värdet av att vinna en Klubbmästar-titel i Bowlingklubben Rudbeck för er nya spelare. Kanske också för er utanför föreningen som jag vet läser allt vi lägger upp på vår hemsida, allt för att ge er en liten touch av hur det egentligen är att tillhöra klubben med Stockholms profilstarkaste bowlare.

 

Nytt för i år, oj va skönt det är att skriva sådär, att inte allting alltid är som det alltid har varit, för då tar man sig inte an framtiden utan låter den landa i knät på en.

Jo, vart var jag? Precis, nytt för i år är att vi spelar Del 1 hemma på tisdagen & Del 2 borta följande lördag. Alltså en KM-vecka! Kanske lite parodi på den klassiska SM-veckan men herre min skapare vilket intresse det skapar. Det gör verkligen att nerverna kommer att hamna utanpå tröjan, för att ”toppa formen” till en & samma vecka tror jag är svårare. Man hinner liksom inte ladda upp ordentligt till del två utan man måste vara 100% klar över sin strategi redan på tisdagen.

Om detta blir något vi kommer att fortsätta med låter jag framtiden utvisa, men hittills har det varit idel positiva tongångar vilket känns väldigt roligt.

 

Men åter till betydelsen. Hur viktig är egentligen en så kallad KM-titel?

Man behöver inte spendera många veckor i BK Rudbeck för att inse att det är årets/säsongens absolut mest prestigefulla titel & det största du kan vinna i klubben. Det skriver nog alla under på.

Men hur svårt är det att vinna den då?

Ja, det beror ju på såklart, faktorerna är många. Personligen så har undertecknad ett gäng klubbmästartitlar, men majoriteten av dessa togs under en tid BK Rudbeck var en ganska liten förening & inte lika stark & full av väldigt duktiga bowlare som idag.

Årets KM görs upp mellan 24st spelare. Jag har spelat i klubben sen 1998 (började egentligen 1997 men hade ingen licens) & under de 20 åren har det aldrig varit så många. Men efter att ha kollat igenom pärmarna som innehåller BK Rudbeck’s historia så kan vi inte finna att det någon gång har varit så många deltagare sen klubben grundades 1973. Det är otroligt roligt att vi i år skriver historia!

Betyder det att årets KM blir det svåraste någonsin?

Den frågan är såklart helt omöjlig att svara på. Vi har haft många tuffa & täta KM tillbaka i tiden. Men låt oss säga såhär, förra årets KM var det tuffaste på riktigt länge & i år är det ett par resor värre för att utrycka sig lite slarvigt.

Är man bäst i klubben om man vinner KM?

Nja, det är också en svår definition. Man har såklart vunnit den mest prestigefulla tävlingen klubben arrangerar, men om man är bättre än årets bästa ligaspelare t.ex. låter jag vara osagt. Kanske kan man jämföra det med att vinna Champions League i fotboll, en stor titel men det betyder ju inte att man vinner ligan vilket också är en stor titel. Men Champions League är alltid Champions League. Obs! frågar du en som håller på Liverpool FC så kan du här få ett ambivalent & krystat svar.

 

På tisdag smäller det! Då är det dags att rulla de första rutorna i årets KM. Vem som vinner är mer ovisst än någonsin. Varje gång man ställer frågan till en Rudbeckare dyker allt mellan 5-10 namn upp & det värsta av allt är att det kan bli fler än 10 som slåss om det tillslut.

Allt vi kan säga är att den som får lyfta pokalen på lördagens bankett ska vara otroligt stolt över sin insats. Den spelaren har verkligen gjort sig förtjänt av att titulera sig klubbmästare.

Uppdaterad: 16 MAR 2018 22:23 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info