Hoppa till sidans innehåll

Krönika: Dags för serieanalys!


Nu när vi har kommit en bit in på säsongen så känns det lägligt att ta en titt på lagen i vår grupp och hur serien har startat.

Förra säsongens serieanalys kändes något lättare att genomföra. Det var nästan enbart välkända lag för oss Rudbeckare och utfallet stämde i slutändan väldigt väl, utan att skryta.

Denna gång är det betydligt svårare. Inte bara för att vi spelar i en för oss ”ny” division utan också för att vår förening har fortsatt utvecklas i ett rasande tempo, vilket gör oss själva svåranalyserade på ett positivt sätt.

Samma notoriska genomgång av spelschemat, resultat och övergångar har till denna serieanalys inte gett mig samma klarsynta uppenbarelse som senast. Det känns också därför lite extra ovisst, så ärligt måste jag vara med er.

Min direkta känsla av Division 2 är att det är en serie för föreningar som är på väg upp eller på väg ner. Det går helt enkelt inte att schablonisera. Möter man ett lag som spelade i en högre eller lägre division förra säsongen gör det inte per automatik matchen till svår eller enkel. Det är mer den långsiktiga formen på föreningen som jag tycker lyser klarast samt att vissa lag gjort fina ”transfer-fönster” för att använda en internationell term.

 

Efter en diskussion jag hade med en bowlande herre efter den förra serieanalysen vill jag också förtydliga följande. Jag är inte en oberoende journalist utan en vanlig enkel bowlare. Så om ni anser att min serieanalys är helt upp åt väggarna sned så beror det nog mest på att det laget du spelar i inte kommer ifrån norrort och har röda tröjor.

 

BK Rudbeck:

Hur ska man kunna fatta sig kort? Vi har mer ånga i maskinen än någonsin tidigare. Det är ständigt fullt i hallen på våra träningar och många av våra spelare visar upp riktigt fina prestationer. Vi har hittills haft det tuffaste spelschemat av samtliga lag om man ser till hur serien sett ut hittills då vi haft tre matcher mot lag som leder sina divisioner. Den absolut största styrkan i vår förening är den otroliga bredden på spelare. Vi har en stor bruttotrupp där väldigt många har en god chans att ta en plats i vårt A-lag. Det ger oss goda förutsättningar att kontinuerligt göra bra matcher oavsett om det saknas ett par spelare. Siktet är inställt på att klara sig kvar i Division 2, men faktum är att den målsättningen redan nu börjar känns lite tunn.

 

Värtans IK:

Det här kan nog vara hela Division 2’s bästa lag. Hade otur förra året och fick kvala sig kvar i Division 1 mot ett Hammarby med en del riktigt tunga namn i bowling-sverige.  Åkte därför kanske lite orättvist ur ”ettan” trots att de lyckades ta hela 19p i seriespelet. De måste klassas som storfavoriter i vår grupp och alla förväntar sig nog att de tar steget upp igen. De har även dem en väldigt fin bredd med många duktiga bowlare att krydda det hela med. De har också flyttat till Kungsholmens Bowlinghall då deras förra hemmahall på Lidingö tyvärr är nedlagd, men det verkar inte ha påverkat dem negativt överhuvudtaget. Mitt tips är att de utan kostigheter tar direktplatsen till Division 1.

 

SK Nova:

Här är ett lag man har allmänt rätt dålig koll på. Mitt kontaktnät sträcker sig tyvärr inte hela vägen ner till Nynäshamn så det är lite dåligt med ”inside information”. Det man däremot kan konstatera är att de verkar ha haft det jobbigt de senaste säsongerna. Väldigt tufft då de för några säsonger sedan spelade i Allsvenskan men efter det har trillat ner hela vägen till Division 2. Spelarförluster är nog orsaken till det men de har fortfarande en bredd som imponerar. Dessutom så är deras hemmahall nyligen uppköpt av en ”ikon” inom svensk bowling så deras förutsättningar lär bara bli bättre. Mitt tips är att de klarar sig kvar i Division 2 och att det mellan Nova och Rudbeck max kommer skilja 2p i tabellen när allt är sagt och gjort. Till vilket lags fördel är dock svårare att svara på.

 

Kings Pin BK:

Det här är väll gänget man har bäst koll på av alla lag i vår grupp. De hade lite tur eller hur man ska uttrycka sig när de tog en plats i Division 2 då de egentligen misslyckades att kvala sig upp men tack vare att några lag drog sig ur så fick de en gratis biljett. Men de skäms ju inte för sig hittills utan har visat upp ett riktigt bra spel i många matcher. Däremot så är det lite turbulent runt deras hemmahall i Jakobsberg som hotas av nedläggning. Tråkigt såklart, även om vår senaste tillställning där kanske inte var en klang och jubel föreställning så skär det lite i bowlinghjärtat att ett kägelpalats läggs ner. Som lag är de stabila och många av deras spelar är trygga i sitt spel. Mitt tips är att de klarar sig kvar i Division 2 men att vi är före dem i tabellen, precis som förra säsongen.

 

Sollentuna BwK:

Av ”politiska” skäl väljer jag att inte skriva något om denna förening. Det enda jag kan säga är att det är snudd på omöjligt att sia om vart de hamnar i tabellen. Fisk eller fågel? Det man däremot måste skriva är att samtliga Rudbeckare är sugna på att ha detta lag bakom sig i tabellen. Här får ni helt enkelt inget tips av mig.

 

Tyresö BK:

Ett av de absolut bästa lagen i Division 3 förra säsongen men hittills verkar de ha det tufft. Till denna säsong tappade de två tongivande spelare vilket verkar ha gjort dem svagare. Däremot kan jag tycka att de överraskat väl negativt hittills då slagningarna i många fall inte har imponerat. Men som sagt, säsongen är lång och mycket kan hända. Tittar man på snitt och spelstyrka så är deras lag väldigt jämt utan att ha någon som direkt sticker ut jämfört med någon annan. Det är ofta ett tecken på att man vinner matcher man ska vinna och förlorar matcher mot lag som är bättre. Mitt tips är ändå att Tyresö hamnar sist i gruppen.

 

Hur mycket av detta som stämmer när vi rundar av säsongen i April vågar nog ingen gissa på. Svårtippat är ordet men samtidigt gör det ju hela säsongen riktigt spännande. Det ska bli otroligt roligt att få åka runt bland bowlinghallarna runt om i Stockholm och spela tuffa matcher.

Väl mött alla motståndare!

Uppdaterad: 16 NOV 2018 11:23 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info