Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Krönika: De stora stundernas hjältar


De stora stundernas hjältar

 

Efter ett otroligt lyckat KM med många breda leenden, både med pokaler i händerna & utan, så är jag nu bara ännu mer övertygad om att vi är något stort på spåren.

Den här säsongen har bjudit på fler nyårskarameller än vad Agneta Sjödin hinner leverera den där sista dagen på December & då tänker jag inte bara på ett kul KM i Norrköping utan även de många fina segrarna i seriespelet, skalper tagna efter underläge in i sista serien, matcher som avgjorts i sista rutan & många underbara insatser tillsammans. Jag höll nästan på att glömma, vi har ju till & med lyckats radera ett 16 år gammalt klubbrekord, så snacka om att det blåser starka vindar i våra segel.

Men det är ju inte över än, vi har massor av chanser att slå fler klubbrekord innan den här säsongen är över!

 

Nu på söndag har vi som bekant en mycket speciell match för vårt 8-mannalag. Vi möter en rival på hemmaplan & med detta föds ju en del känslor i oss alla. Hur ska detta gå?

Det är fullt normalt, det är liksom en del i att vara människa & tänk er hur illa det hade varit om vi inte hade haft alla dessa fjärilar i magen, hade vi då verkligen brytt oss på riktigt?

För inte så länge sedan pratade jag med en mycket känd föreläsare i området personlighetstyper. Ett ganska känsligt område det här med att lära känna sig själv, för med handen på hjärtat vill man kanske inte veta alla sina dåliga sidor. Men å andra sidan så är det ju extremt upplyftande & stimulerande & lära sig om sina bra sidor också, det kan nog ingen förneka. Så det gäller ju att ta de bra med det dåliga, som det brukar kallas.

 

Föreläsaren ifråga hade varit personlig coach i personlighet (ja, det stämmer, han sa så) åt en av de riktigt stora företagsledarna i Sverige. Nu kanske ni tänker att den här killen verkar ju enormt flummig, för hur kan man egentligen lära någon ”att vara sig själv”?

Visst, så tänkte jag också i början. Tills jag insåg vem det var han hade hjälpt, då blev jag väldigt intresserad.

Den här företagsledaren är nämligen VD för ett bolag med över 100,000 anställda. Då tänkte jag att på ett sådant enormt bolag så måste ju någon ha stoppat det för länge sedan om det nu bara är flummerier. De måste finnas en djupare mening i det här, konstigt vore det annars.

Nu ska inte det här bli en lång harang i hur företagsledare ska fungera utan jag tänkte lyfta ut en liten detalj i allt han sa om hur han hjälpte denna VD.

”Jag ville att han skulle få fram sina bästa sidor som person”

För problemet den här VD’n hade var att han försökte spela en roll, nämligen ”rollen som VD för ett enormt stort bolag”

Ni förstår säkert att det inte gick så bra. Han gjorde en form av harikiri på sin egen person plus att han inte fungerade speciellt bra i sin roll som VD, för han var ju inte sig själv utan han försökte vara den han trodde att han skulle vara.

 

Vad har då denna VD med vår match på söndag att göra? Jo, det jag verkligen vill understryka är makten i att vara sig själv.

För när man vågar vara sig själv så är man också den bästa versionen av sig själv. På söndag, där nere på banorna så kommer det att stå ett gäng rödklädda spelare som vi vet är enormt duktiga bowlare, som har gjort en helt fantastisk säsong, så vad har vi att vara rädda för sålänge vi bara vågar vara oss själva?

På söndag har vi ju dessutom två matcher samtidigt i samma hall, det är en fantastisk möjlighet att göra någonting riktigt stort. Men kommer vi att lyckas göra någonting stort av denna stund om vi kommer dit & spelar olika roller som vi tror är det som behövs? Knappast!

Vår uppgift på söndag blir att göra vår grej, vi ska göra vår match helt enkelt.

Jag garanterar samtliga Rudbeckare att tar vi med oss våra allra bästa sidor som personer till söndagens stora stund så kommer vi att gå segrande ur bataljen. Vi kommer göra säsongens bästa match, svårare än så är det inte!

Sen vilka som står på andra sidan, det är ju fullständigt ointressant, för vi kommer göra säsongens bästa match & då är vi ostoppbara. Vilken underbart härlig känsla de är att konstatera just det. Ostoppbara!

 

#forzarött

Uppdaterad: 04 APR 2018 22:08 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info