Hoppa till sidans innehåll

Krönika: Första föreställningen


Då var då säsongens premiär avklarad och med det även en stor längtan stillad.

Nu får vi äntligen efter pandemins grepp agera under mer normala förutsättningar igen vilket känns väldigt roligt. 

Det är något visst med att få ”leva” bowling igen. Nu får vi träffas, träna och matcha som förut, för nu ska vi ta tillbaka det sociala samspelet och den mänskliga harmonin som Coronan så kallt och skoningslöst tog ifrån oss.

Mer nu till själva matchen, eller ”högtiden” som man kanske mer ska kalla den trots sin oreligösa prakt. För det kändes ärofyllt och nästan högtidligt att ta på sig matchtröjan igen.

I spelschemat stod det BK Rosen, ett gäng från Gotland med många yngre spelare.

Men de så vanliga hur, var, vem och när var ju helt omöjligt att försöka reda ut på förhand. För vem visste egentligen vart vi eller dem stod när det gäller förmågan att rulla kula?

Kanske var det ovissheten som gav lugnet och spänningen som skapade nervositeten, men oavsett så kändes det som att våra röda krigare var laddade inför uppgiften. Riktigt laddade!

Men innan uppvärmningen så tog vi ett halvt varv runt huset. Dels för att andas den så friska sensommarluften i kontrast till den relativt kvalmiga luften som existerar i en bowlinghall efter att två matcher före vår hade spelats, men framförallt för att bli mottagna av vår supporterfalang Lipsticks.

Mottagande av Lipsticks innan premiären

Med rök, applåder, fistbumps och hejarop gav dem oss spelare en spirituell boost och kanske även en gnutta avdramatisering. Härligt var det iaf och vi kan inte annat än tacka för mottagandet.

Linus uppvärmningEfter diverse strul med ett mindre vattenläckage från taket i bowlinghallen, som fick som följd att oljemaskinen stannade, vilket ledde till en försening på dryga 20 minuter var det så dags att dra igång uppvärmningen. Men innan den ordinarie uppvärmningen så fick vi möjlighet att hålla oss heta vid sidan av matchbanorna.

Men innan vi pratar om uppvärmningen vill jag rikta en eloge och klapp på axeln till föreningens vän Tobbe K. Vi är allt som oftast skonade ifrån problem både på och utanför banorna i vår bowlinghall så detta måste ses som ett kraftigt undantag. Men Tobbe fixade till det hela på bästa sätt och vi kunde kicka igång om än något sena, men det hade kunnat bli mycket värre.

Vid denna stund hade även våra underbara supporters samlat sig runt ett bort och redan här blir vi ivrigt påhejade av samtliga anlända Lipsticks, dvs. innan ens uppvärmningen hade börjat. Det tyder på dedikation måste man säga.

Lipsticks

Ett sådant pushande är ingenting annat än en fullkomlig fröjd för oss på banan, det går inte att understryka hur mycket det gör för glädjen att spela.

När uppvärmningen var avklarad och Bonnie Taylor’s stämma tystnat så vart tyvärr inte matchen den fest vi alla hoppats på.

Uppeppning innan matchstart

I första serien gör vi en hög 15-slagning med 4-1 som slutresultat i vår favör. En riktigt bra serie som lag med bra spel på nästan alla händer. Tyvärr tappar vi nästan 150p i andra serien och BK Rosen tar ikapp det försprång vi skaffat oss, så 5-5 efter två spelade serier.

I tredje ökar vi igen men det räcker tyvärr inte till mer än en poäng för oss även om det är mycket jämt. Trist, men sådan är bowlingen. Skoningslös och tuff, men samtidigt ärlig i den meningen att det enda som räknas är fällda käglor.

Så i sista serien behöver vi en 5-0’a för vinst, eller 4-1 för oavgjort vilket i detta läge hade känts bra med tanke på hur matchen artat sig.

4-1 har vi även en bra bit in i serien men vi lyckas inte stå emot BK Rosen som spelar mycket bättre än oss i de sista fem rutorna. 2-3 skrivs serieresultatet till och torsk med 12-8 blir slutresultatet.

Simon under matchen

En enkel matchanalys kan vi kosta på oss efter matchen, allt för att försöka reda ut vad som hänt när dimmar lagt sig.

Vi tar en snabb blick över statistiken från matchen, för den är ganska talande i den meningen att det var två lag som hade två väldigt lika utfall och att matchen i sig var mycket jämn.

BK Rudbeck

Statistik BK Rudbeck

BK Rosen

BK Rosen

Den slutsatsen jag drar av detta är att Rosen var något jämnare än oss över serierna. Våra resultat i serierna pendlar lite för mycket, men det är nog en effekt av osäkerhet. Det var länge sedan vi spelade match nu, så jag är övertygad om att vår jämnhet kommer bli bättre nu de kommande omgångarna.

Samtidigt är det såklart surt som attans att förlora! Som helhet gör vi en ”okej” match eller hur man ska säga. Slagningen är godkänd såhär tidigt på säsongen och ibland krävs det helt enkelt mer än godkänt för att slå motståndarna.

Detta ska vi däremot inte deppa över, vi har ju massor att glädjas över istället! Visst att matchen inte gick som vi tänkt, men det kommer fler matcher. En serie så som den vårt A-lag huserar i är inget sprintlopp, det är ett marathon.

Vår styrka som förening är vår otroliga bredd. Det är vårt vassaste vapen i seriespelet och det är något vi kommer att få resultat av i det långa loppet. Bara fortsätta nöta på och kämpa, så kommer vinsterna.

En reflektion till hinner vi med. För vi får inte glömma att nämna alla Rudbeckare som kom ner och stöttade oss vid sidan av Lipsticks. Som extra kuriosa i det sammanhanget måste föreningens senaste ”tillskott” nämnas. Lilla Noel, vars mamma Johanna och pappa Tom båda är Rudbeckare, gjorde sitt livs första besök i en bowlinghall, till både hans och många andras glädje. Givetvis hade det lilla pyret på sig en röd Rudbeckströja, så som alla våra fans så elegant och stilfullt har på våra matcher. Det är så härligt att se och så otroligt själaberikande att spela när hela läktaren är röd.

Noel i BK Rudbecktröja

Så ni andra, fortsätt göra som Noel nästa gång ni ska kolla på en av BK Rudbecks matcher, ta på er en vackert röd Rudbecktröja av valfritt snitt och stötta med er närvaro.

Med detta sagt så känns det som vi inte har mycket att oroa oss över, även om resultatet inte gick vår väg i premiären.

Nu laddar vi om och blickar framåt, mot nya utmaningar och segrar.

Väl mött alla Rudbeckers, framtiden är vår!

#forzarött

Uppdaterad: 13 SEP 2021 21:21 Skribent: Henrik Hedlycke
E-post: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info