Hoppa till sidans innehåll

Krönika: Känn dig stolt!


Krönika: Känn dig stolt!

 

”Det är klart Erik, det är f-n klart”

Exakt så utryckte jag mig, med ögonen på livescoringen i telefonen, sittandes på ryggstödet på en soffa i Brännkyrkahallen, med min gode vän och lagkamrat Erik framför mig, den där söndageftermiddagen för exakt 14 dagar sedan.

Där och då stod det klart, vi hade lyckats! Vi hade gjort vad vi kunde göra genom att vinna båda våra avslutande matcher där i Brännkyrkahallen, dessutom på ett enormt imponerande sätt. Men vårt öde hängde ju på skeenden i Visby, vi behövde en förlust för serierivalen, oavgjort skulle inte räcka.

Resten är historia som det heter. Men en sak är säker, det var knappast muntra miner på den långa färden hem till Jakobsberg för våra rivaler, det vågar jag lova.

 

Att BK Rudbeck som förening har gjort en enormt bra säsong, det har nog inte undgått någon som varit inne på vår hemsida eller för den delen stött på oss i en bowlinghall. Men att det skulle sluta såhär, det vågade nog ingen gissa på.

Med dramatik, klubbrekord, hopp, förtvivlan, kärlek, fruktan, visioner och strategier lyckades vi med vår sportsliga målsättning, att gå upp i division 2.

Men för vår del var det absolut ingen självklarhet från säsongens första stund, vi fick verkligen förtjäna det.

 

Kanske var de just det som fällde avgörandet till vår fördel? Vi tog lärdom av våra misstag, utvecklades och svetsades samman av våra svåra stunder.

För vem kommer inte ihåg snacket efter den extremt tunga oavgjorda matchen mot NBC Gullmarsplans F-lag hemma i vår Sollentunahall. Vi spelar riktigt bra de två första serierna, går ifrån till ledning med 8-2, så slutar matchen 10-10. Värre var att vi va en spärr i sista rutan från att förlora matchen. Snacka om uppgång och fall på fyra serier.

Uppvaknande? Ja, det kan man nog kalla det, men det var efter den matchen vi alla knöt näven i fickan.

För visst va det snack om denna match. Hur kunde det sluta som de gjorde? Matchen kändes ju klar, sen föll vi ihop på ett högst ocharmerande sätt och fick med oss ”pinnen” med nöd och näppe.

Det mest ödesmättade av allt är att det i slutändan blir just den poängen som tar oss till Division 2, livet har sina kontraster kan man säga. Kanske var det meningen egentligen, om man får tänka ur ett större själsligt perspektiv.

 

Men och säga att det är tack vare den matchen vi tar oss till division 2, det stämmer ju såklart inte. Vi stod för många väldigt fina insatser denna säsong och utan de skulle vi aldrig vara där vi är idag. Dock kändes det som den där knutna näven hjälpte oss en hel del genom hela säsongen, utan den är jag övertygad om att vi inte vinner alla dessa extremt tuffa matcher denna säsong.

För det är nått speciellt med oss. Det känns som att vi blir starkare av våra motgångar. Vi liksom omvandlar dem framgångar på ett sätt jag aldrig någonsin varit med om tidigare.

Vi hittar våra egna vägar, vi lyckas knyta ihop allt, gå stärkta ur träsken och hela tiden med blicken fäst på visionens horisont.

Jag hoppas alla Rudbeckare ser det så, känner sig delaktiga och verkligen känner sig stärkta av självförtroende efter vad vi tillsammans har skapat denna säsong.

 

Men det kommer ju en framtid efter denna sommar. Man kan ju inte fälla ut sin solstol, luta sig tillbaka och tro att vi är bäst i världen.

Vi måste ju fortsätta jobba för att forsätta förtjäna vår framgång.

Grunden för nästa säsong lägger vi redan nu på årsmötet, så ta med er era bästa, nyaste, roligaste och djupaste idéer till mötet så diskuterar vi dem och tillsammans gör föreningen ännu bättre & ännu starkare.

Sen är det bara att ladda om till nästa säsong. För vår framtid är det vi som bestämmer över och det är bara vi själva som sätter begränsningarna.

 

Men avslutningsvis vill jag passa på att tacka alla i och runt föreningen för en helt fantastisk säsong. Vi har åstadkommit något stort och vi ska vara väldigt stolta över att vi är BK Rudbeck. 

 

#forzarött

Uppdaterad: 29 APR 2018 14:56 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info