Hoppa till sidans innehåll

Krönikan 2017


Tack för denna säsong ärade kamrater!

 

Nu återstår bara ett mycket prestigefyllt Klubbmästerskap & ett årsmöte av säsongen 2016-2017. Men detta har knappast varit en händelsefattig tid sen vi kickade igång i september förra året.

Ska man börja reflektera så kan vi ju lika gärna starta med att blicka till september 2016 när vi hade den stora ynnesten att få dra igång seriespelet med att ha både vårt nystartade 4-manna lag & vårt 8-manna lag samtidigt på banorna i vår Sollentunahall.

Detta var verkligen en glädjens stund för oss som varit medlemmar i föreningen länge & för mig personligen som jobbat mycket med klubben de senaste 10 åren. Att få stå på banorna & vara en del i vår förenings första stapplande steg som en två-lags-klubb va stort. Men det största var nog att få göra det tillsammans med min trogne kumpan och fd. ordförande Gillis Dahlberg.

-Tack för alla år och tack för allt jobb Gillis! För mig kommer det du gjorde för föreningen när himlen var som mörkast & uppförsbacken som brantast alltid betyda något speciellt. Nu hoppas jag verkligen att vi får se dig oftare på banorna till nästa säsong!

 

Men mycket har som sagt hänt sen den där söndagen och efter en mycket trevande höst där vårt spel inte stämde så kändes det som vi behövde göra något.

Efter ett samtal med min U.K. kollega Ekstrand i december beslutades om tydligare riktigt linjer under matcherna. Vi beslutade om att lägga in poängnivåer under match, nåddes inte dessa var det byte som gällde.

Detta tycker vi är en del av de stora vändningen. För en stor vändning blev det!

Efter juluppehållet & Januaris intågande lyckades vi verkligen hitta en ny dimension i vårt spel och poängen började rulla in.

Faktum är att skillnaderna mellan hösten & våren var extremt stora. Under hösten spelade vi in låga 5p till tabellen, det ska jämföras med 13 inspelade poäng under våren.

Kanske är BK Rudbeck ett lag fullt av Vitsippor som blommar ut så snart det blir lite varmare i luften, vad vet jag. Stolt är jag hur som helst att vi som klubb vände på det hela & stolta ska många vara över sina fantastiska insatser under våren.

Höjdpunkten är enligt mig vår 6010p slagning där hela tre killar var över 800-strecket.

Även vårt 4-manna lag måste såklart nämnas. Detta 4-manna lag som kan tacka sin existens till de själarna som röstade för laget på förra årsmötet.

Till er som röstade JA vill jag rikta ett stort tack! Jag vet, med handen på hjärtat, att jag inte var en av er, men nu när man ser tillbaka på säsongen så är detta klubbens bästa beslut på väldigt länge.

De spelare som varit tongivande i vår ”F-lag” (F=fyrmanna) har verkligen fått en möjlighet att utveckla sin bowling & utvecklas som bowlare.

Min förhoppning är att detta lag ska bli inkörsporten till vårt 8-mannalag, att det blir ett ställe för spelare att hitta i match-miljö & ställas på prov under lekfulla former.

Till Per, Annika, Mange, Emil, Leffe & Anders på läktaren som utgjort stommen till laget under året vill jag säga TACK! för all glädje ni spridit.

Men innan denna krönika blir alldeles för lång så tänkte jag lägga upp några idéer  & tankar inför nästa säsong. Förhoppningen med dessa tankar och idéer ska ge oss en större samhörighet & en större sportslig framgång.

Jag kan personligen inte lova er någonting av det jag tar upp här nedan då det i vissa fall beror på yttre omständigheter. Men det jag kan lova er att jag tänker jobba stenhårt för att lyckas genomföra så mycket som möjligt av detta, så länge föreningen, lagen, klubben & gänget tycker att idéerna är bra.


 

 

Tisdagsträningarna: Detta är de viktigaste vi har! Här samlas vi & här umgås vi.

Förhoppningen är att vi ska fortsätta utveckla konceptet med träning med/utan scoring, köra fler interna träningsmatcher & ta vara på medlemmarnas önskemål om träningsupplägg.

Eventuellt, beroende på vad som händer med Korpen som spelats efter våra träningar så har hallen ett önskemål om att flytta vår träningstid till 19:30. Detta medför senare hemgång men å andra sidan får vi nyoljade banor & inte lika bråttom av banorna efter träningen.

 

Måndag/Onsdag/Torsdag-träningar: Träningar utöver de ordinarie tisdagarna med fokus på veckorna innan seriepremiären. Detta för att vi ska kunna vara bättre förberedda till säsongsstarten. Kommer såklart vara helt frivilligt & ska mer ses som en möjlighet att träna lite extra med laget.

 

Träningsmatcher: Träningsmatch/-er mot BwK Dax innan säsongen drar igång. Ett bra upplägg är att spela hos oss på tisdag & hos dem på onsdag för att kunna ge så många spelare som möjligt chansen. Jag ska även föreslå detta för Scoop & hoppas kunna fixa en träningsmatch för 4-mannalaget också.

 

Oljeprofiler: Här har vi lagt ner mycket diskussion denna säsong. Jag känner att vi behöver ha en ”egen” profil som är svårare än den vi haft i år. Detta för att vi ska kunna utvecklas som bowlare men även ge oss ett stort övertag på hemmaplan.

Min tanke är att samla alla som vill vara delaktiga till ett möte där vi beslutar vilken profil vi ska ha så kom gärna med förslag. Detta beslut måste vara demokratiskt.

Här finns dock en del reservationer. Vi måste komma överens med Sollentuna F-lag (om de har något nästa år) & vi måste komma överens med hallen.

 

Robin-träningar: Här hoppas jag kunna knyta upp vår vän Robin till flera träningstillfällen med oss. Min förhoppning är att kunna ge så många som vill möjlighet att träna med Robin, under ett koncept som Robin själv får vara med att utforma. Små träningsgrupper & under flera tillfällen tror jag är nyckeln till att få ett lyckat resultat. Alla ska erbjudas träning, oavsett förmåga.

 

Kurser & seminarium: Vår oljeprofilkurs med Peter Sanio var för oss som va där ett mycket lyckat inslag. Jag hoppas vi kan ha en eller två kurser till nästa säsong där vi får prova & lära oss om olika profiler. Givetvis frivilligt såklart! 

 

ST-Mäst: Detta är vi många som fått upp ögonen för denna säsong. Jag vill ordna en reserverad start för oss på vår träningstid i Sollentuna’s ST-Mäst tävling. Detta är oerhört bra träning så jag hoppas vi kan locka fler spelare att delta. Sen måste man ju ärligt säga att deras lag-final för 5-mannalag hägrar enormt mycket. Något man som spelare samlar poäng till under säsongens alla tävlingar.

 

Matcher: Samlingstiden vill jag förlänga för 8-manna laget till 45min innan matchstart. Jag vill gärna ha en liten samling innan match & idag upplever jag att det inte riktigt finns tid.

Nivåerna för byten under match kommer vara 135p-330p-520p. Detta för att alla ska veta vad som gäller & att det ska bli så rättvist som möjligt. Ingen är ”för bra” för att bytas ut.

Spelar vi dubbelmatch ska vi alltid ha en samling innan match nr. 2’s uppvärmning. Annars är det lätt att man kastas in i matchen utan att vara laddad eller fokuserad.

 

No comments: I en förening så ska vi såklart hjälpa varandra så mycket man kan. Men risken med att försöka hjälpa någon är att man kan stjälpa. Till nästa säsong ska vi INTE ge varandra ”tips” under pågående träning eller match. Däremot så ska man alltid kunna fråga efter tips! Jag själv är expert på att berätta för folk hur de ska göra, men jag kommer också jobba stenhårt med att få bort detta. Men kommer någon fram & frågar som kommer jag givetvis att ge alla de bästa tipsen & lärdomarna jag har. Men kom ihåg! Att detta fungerar bara i en prestigelös klubb utan hierarki, något jag hoppas att vi alltid kommer vara.

 

Familjens dag: Jag hoppas att vi ska kunna anordna en ”Familjens dag” någon gång under nästa säsong.

Detta framförallt för er med barn & barnbarn. Jag hoppas att vi ska kunna göra detta i samband med (före eller efter) en träning eller match. Jag vet hur mycket tid vissa av oss lägger ner på bowlingen & hoppas kunna ge era nära och kära en möjlighet att spela med oss, vara nära oss & se vilka vi är.


 

 

Hoppas alla kan reflektera över dessa idéer & gärna komma med egna som vi kan diskutera & ventilera i föreningen.

Som sagt, ingenting som inte har demokratisk kraft kommer att genomföras. För mig går föreningens välbefinnande & trivsel före allt annat. Utan glädje har vi ingen klubb & utan kärlek har vi ingen framtid.

BK Rudbeck skall ALLTID vara Sollentunas trevligaste bowlingklubb! #Forzarött

 

Over & out från Henrik ”Sportchefen” Hedlycke

Uppdaterad: 07 MAJ 2017 21:35 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info