Hoppa till sidans innehåll

Krönika nr. 8 Vi blickar in i 2018


Blicka framåt kamrater!

Dagen inleddes med tidig väckning, eller tidigt för att vara en söndag iaf. Det enda målet med dagen var att tillmötesgå mitt enorma sug efter bowling då en skidresa till Åre över nyår hade spoilerat varje liten möjlighet till klotrullning på alldeles för många dagar.

Tänka sig sån tur, finalen i AIK Tournament i Mälarhallen var just denna söndag & siktet var inställt, här skulle man få njuta av sportens bästa spelare & få tid för själslig stimulans.

Saken blev bara bättre av att jag fick äran att ta med mig min vän, bollplank & bowlingtränare, en person lika fylld av passion inför sporten som undertecknad, ja hur skulle denna dag kunna bli annat än fantastisk för en ”nörd” som mig?

 

På plats inser man fort hur kass man är för dessa spelare imponerade verkligen! Hur man kan leverera slag som dessa spelare gör (i vissa fall upp till 36 serier under dagen) serie efter serie är helt ofattbart. Kloten far upp i taket i swingen, har fler varv på en resa ner över banan än vad jag har på en hel serie & ljudet från käglor som exploderar är helt obeskrivligt.

Efter många, många timmar på Mälarhallens hårda publikstolar var jag fylld av en stor iver. En iver & motivation att tillsammans med vår förening skapa stordåd under 2018.

För de spelare mina ögon skådade var en underbar blandning av riktiga fullblodsproffs kombinerat med mer ”dödliga” bowlare. Alla tävlandes på samma villkor, men med olika förutsättningar.

Tankarna for runt i huvudet. Hur ska jag kunna ta lärdom av dessa duktiga spelare, för det här känns inte så långt ifrån oss ändå?

 

Jag & min vän, fyllda av motivation & bubblande bowling-känslor tar vi bilen in till stan. Vi behöver bolla, sortera & diskutera våra tankar.

Väl där står valet mellan en Italiensk Ristorante & en välrenommerad Tapas Restaurang, det blir den förstnämnda enbart pga. en chokladfontant på sista sidan i menyn.

Vi fastnar på ett intressant ämne, vad definierar en bra bowlare & hur blir man en bra bowlare.

Som extremt involverad i vår förening talade jag såklart ur egen sak, vilket min motpart inte kunde göra på samma sätt. Min vän besitter istället enorma kunskaper inom bowling, träning & den mänskliga kroppen. Denna person är källan till mycket av min kunskap, vilket gör personen till en större del av vår förening än vad någon säkert förstår. Cirklar börjar & cirklar sluts som bekant.

Efter mycket tanke-trattande kommer vi ner till en frågeställning. Hur kan en förening stimulera & motivera bowlare att bli bättre?

 

Året 2017 var för BK Rudbeck en stor framgång. Räknar man kalenderåret så blir det tydligt att vi verkligen har tagit stora steg framåt. Vårt 8-mannalag lyckas med fördelningen 15 vinster, 6 förluster & 2 oavgjorda, det är riktigt bra!

Men hur ska vi få med oss detta in i 2018?

Efter mycket diskuterande så kommer vi fram till några saker, jag & mitt bollplank.

Det viktigaste av allt är att se alla individer i laget & ta vara på varje individs önskemål. Alla har inte den sportsliga ambitionen, många spelar bowling för att de tycker om sporten & det ska man verkligen respektera.

En annan extremt viktig sak är att stimulera engagemang & lyfta individens talan. Man ska aldrig vara rädd för att höja rösten & lufta idéer i föreningen. På så sätt kan alla vara med & påverka framtiden för föreningen.

Det här hoppas jag att alla Rudbeckare känner, att man verkligen ges chansen att vara en så stor del av föreningen man önskar. För våra fina resultat under 2017 kommer ifrån förändringar vi har gjort & varje förändring startar alltid som en idé hos någon.

 

Två veckor efter nyårsafton kommer årets första utmaning, & vilken fantastisk utmaning det är. Båda våra lag har match samtidigt i vår hemmahall! Vårt 4-manna möter BK Flamman, en utmärkt motståndare att spänna musklerna emot & vårt 8-manna ställs inför något så roligt som seriens hittills bästa lag, DN/Expressen.

Hur laddar vi om till dessa två drabbningar?

Min övertygelse är att vi måste ta vara på stunden, vara 100% medvetna om att allvaret börjar & prata om hur vi ska njuta av situationen.

 

Efter många starka insatser under hela hösten är man såklart nervös över att vi skall drabbas av hybris & tro att vi är odödliga. Att ha en övertro & en undertro på sig själv är två livsfarliga saker. Se det såhär istället, vi vet vad vi kan & vi vet att vi vill, där med basta!

Nu ska vi helt enkelt ta vara på höstens insatser & komplettera dessa med ännu fler fantastiska insatser under 2018.

 

Vart vi är när vitsipporna tittar ur marken, fåglarna kvittrar & solen står högt upp på himlen i Maj vet ingen idag. Men jag kan bara säga att både min vän & jag är övertygade om att framtiden lyser skinande rött!

 

#forzarött

Uppdaterad: 08 JAN 2018 14:39 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info