Hoppa till sidans innehåll
Foto: This is a mailto link; This is a mailto link

Krönika nr 4, konsten att stänga en match


När jag började skriva den här krönikan så märkte jag att det nog va lite väl nära i tid till precis avslutade matchen mot NBC Gullmarsplan. För en sak har jag lärt mig, det är aldrig bra att skriva eller säga något i affekt, det är så ofta man får ångra sig.
Påverkade av matcher & resultat blir vi allihopa, det är bara sunt för det betyder att man bryr sig. Men att officiellt lägga ut något på vårt lags hemsida skrivet med hög puls & utan perspektiv lär knappast leda till något positivt.
Men nu, efter att ha pratat med både flickvän, bowlingtränare & U.K-kompis, ätit middag & tagit ett riktigt varmt bad känner jag mig redo att skriva nästa krönika.

Denna krönika kommer uteslutande att handla om de olika perspektiv dagens match gav mig.
Jag kan redan nu börja med & säga att jag med handen på hjärtat är glad över den poäng vi fick med oss, för det hade lika gärna kunnat varit noll med tanke på hur de sista två serierna såg ut. Men det faktum att vi borde vunnit matchen efter att ha tagit ledningen med 8-2 är såklart en plump. En ganska tuff plump att besegra mentalt, men jag hoppas kunna skapa verktygen till det i denna krönika.
För bäst beskrivet är det av en mycket uttrycksfull Rudbeckare som under den långa diskussionen i omklädningsrummet efter matchen sa, ”ja men det smakar ju så j-vla illa” när vi konstaterade att vi nog måste, oavsett hur illa det känns, acceptera att vi ska vara nöjda med poängen.

Men hur går vi vidare? Hur ska vi se till att stänga matchen nästa gång vi leder med 8-2?

Min tanke angående den tvärnit vi gör efter serie två är pga. osäkerhet. Det går bra så länge vi jagar, men när vi helt plötsligt ska förvalta läget så kommer nerverna in.
Blicka framåt är enkelt. Då är man fokuserad, taggad, motiverad & ibland förbannad, men man släpper aldrig målet. Men när vi hamnade i ett läge där vi behövde förvalta, helt enkelt stänga matchen & gå hem så lyfter vi helt plötsligt blicken, vi börjar titta oss omkring & vi tappar fokus.

För handen på hjärtat, vi var nog många som åkte hem & var besvikna över vårt egna, personliga, spel idag. Med all rätt vågar jag säga, alla de på planen idag kan betydligt bättre, det känner vi nog alla.
Jag är också besviken på mig själv som ledare i laget, för vi borde haft en liten samling efter två serier där vi kunde andas ut & ladda om.
Men jag är också övertygad om att vi helt enkelt måste bli tryggare & mer orädda i vårt spel. Vi måste våga spela ut klotet & lita på materialet.
Idag upplever jag att vi efter två serier byter trygghet & vilja mot rädsla & kramp, vi liksom tappar drivet framåt i takt med att våra motståndare taggar till & höjer sitt spel, vi blir kort sagt rädda.
Personligen så var det länge sedan jag höll så krampartat i mina klot, gjorde så många fel i ansatsen & var så osäker på en bowlingbana.
Ni är säkert många som håller med mig. Men låt oss nu inte fastna i detta. Nu ska vi inte titta bakåt något mer, nu ska vi titta framåt.

För hur blir vi tryggare? Hur ska vi förbättra vårt spel, skapa fler täckta rutor & en högre strikeprocent?
Vi ska fortsätta träna på vår nya träningstid & på vår nya profil. Vi ska träna mer, förlänga fler träningar & ta ner tränare för att utvecklas. Vi ska ha spärrtränings-övningar & förflyttningsövningar.
Vi ska prata mer om oljeprofiler, prata mer med folk som kan bowling & förhoppningsvis under hösten ha en oljeprofilskurs hos vår vän Peter Sainio.
Vi ska också ta mer hjälp av varandra.

Till sist, låt oss vända denna bittra smak vi känner till något mer konkret. Låt oss säga att vi idag skapade ”NBC-syndromet” för att sätta ord på känslan.
Det är något vi ska ta upp nästa gång vi leder en match med 8-2, ta en extra sekund, ett djupt andetag, ladda om & se till att vårt fokus är där det ska vara, på banan & inte på scoreboarden.

Over & out again!
// Henrik Hedlycke
Sportchef BK Rudbeck
#forzarött

Uppdaterad: 18 SEP 2017 00:40 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info