Hoppa till sidans innehåll

Krönika: Rudbeckarna härjar vidare, även på sommaren!


Gårdagens (läs lördag 13:e Juni) tävling i Sollentuna Bowlinghall skulle visa sig bli en stor framgång för de deltagande Rudbeckarna.

Själva tävlingens upplägg i sig kräver både noggrannhet och eftertanke för att förklaras. Men kraftfullt simplifierat skulle det efter fyra serier kvalspel till slut bli nio spelare som gick till slutspel, där en ”karusell-final” för de fem som gick vidare därifrån hägrade. Men mer om själva finalen längre ner.

Kvalettan gick direkt till finalen medans platserna 2-9 tvingades till semifinaler där vinnaren korades över två serier med högst totalslagning. Allt detta med ett rättvist handikap bredvid namnet på spelaren. 

De nio finalisterna korades över tre olika starter med möjlighet till re-entry. Ett intressant upplägg som skapade ageranden likt ivrigt attackerande respektive iskallt kalkylerande.

 

Hallikonen och Rudbeckaren Ola Jansson gick ut hårdare än alla, både resultatmässigt och spelmässigt. Han lade ribban högt direkt med 969p, där enbart ”klubb-bekantingen” Jimmy Bengtson hängde på med 950p. Men det räckte såklart inte för Ola utan han spelade samtliga tre kvalstarter trots sitt fina resultat i första, men vad mer kan man begära av en spelare med fler serier i ryggen än vad det finns grässtrån i en normalstor trädgård.

 

I kvalstart två dök även nykomlingarna i föreningen upp, Johan Höglund och Stefan Fredriksson. Den förstnämnda med ett fantomliknande ”track-record” på oljeprofilen för dagen, Middle Road 39ft. Även vår vän Stefan har spelat bra på underlaget men kanske var det just vetskapen av detta som gjorde att de stora siffrorna uteblev för de båda. Kan också ha varit den mördande hårda konkurrensen för vid det här laget cirkulerade det många duktiga bowlare på i stort sett alla av hallens banor.

 

Enbart kvalstart nummer tre kvar och nu infann sig en känsla av ”alle man på däck”. Nu dök även Linus Sjöberg och Mats Brännlund upp för att ge sig ikast att jaga den möjlighet till finalplats som hägrade alla. Plus att de tre tidigare nämnda Rudbeckarna även dem svingade loss i ett sista försök att förbättra resultaten och säkra eller ta en finalplats.

Efter tre spelade serier går snacket om att ”tvåhundrafemtio rent i sista borde räcka” hos flertalet spelare, även om det i sig är en diffus målbild som i sig förändrar förutsättningarna beroende på hur många som skulle till att klara en slagning av den digniteten.

Ja ni förstår, det är så lätt att trassla in sig i en längtan efter finalplatsens söta charm och en chans på priserna som för dagen bestod i diverse generösa bidrag ifrån bowlinghallen. Det skulle visa sig att 250p räckte långt, men ingen av killarna klarade det.

Bäst och ivrigast kämpade Linus. En avslutande serie på 234p visar sig räcka till finalplats med dryga 10p. Ola’s fina resultat står sig bra i konkurrensen och räcker till en andraplats endast slagen av den långt mycket yngre Oscar Sjögren som stod för ett häpnadsväckande spel och en överlägsen kvalseger. Med det, även den bekväma direktplatsen till finalkarusellen.

För de resterande tre Rudbeckarna räckte det tyvärr inte utan de fick leta sig upp på läktaren för åskådande och pådrivande.

 

Som kvaltvåa fick Herr Jansson möta en bekant till föreningen, den äldre brodern Sjögren med förnamnet Elias. En match som aldrig blir riktigt dramatiskt. Elias får problem direkt från start och alla som har sett honom spela vet att 149p (utan hcp) är alldeles för lågt för en man av hans kaliber. Vår tappre krigare städar undan rutorna en efter en, men inte helt utan problem. Efter vad som kändes som ungefär 600 klotbyten under två serier räckte det hur som haver till en komfortabel seger. Detta ivrigt på-hejjad av både fru och supporters.

Vår andre ”röde pöjk” Linus fick möta en annan bekanting på motståndarsidan i sin semifinal, kvaltrean Jimmy Bengtson. Linus öppnar i ett tempo så högt att elitloppsvinnaren för året skulle behöva skämmas. Hans kombatant Jimmy får dock problem lika omgående vilket gör att Linus vinner serie 1 med ungefär 80p. Ett försprång han sedan bara seglade undan med då han stänger matchen tidigt. Om nu inte minnet sviker stannade han på nästan 500p över två serier. Otroligt starkt efter att ha varit ytterst nära att bli utanför ”cuten”.

 

Så till final gick våra två Rudbeckare Linus och Ola. De andra tre var kvalettan Oscar Sjögren från Turebergs BwK, Stefan Olsson från Sollentuna BwK och Lasse Linder från BK Ax. Tävlingen var riktad till klubbarna i hallens medlemmar, där endast en representant för Team Edsbacka saknades i finalkarusellen. Men med fyra olika klubbtillhörigheter i finalen visar det på en fin bredd bland klubbarna i hallen. Givetvis delades även läktaren snabbt upp i ”klubbfärgerna”, som en härlig krydda till den föreställning vi nu skulle få se.

 

Finalkarusellen i sig är inte speciellt knepig men ändock skoningslös. En serie i taget där den med lägst slagning får lämna arenan. Knappast ett rogivande scenario för spelarna, men underhållande till tusen för publiken.

Först ur finalen blev Stefan från Sollentuna BwK efter att tyvärr ha stått för några missar av enklare karaktär. Det skilde till slut inte många poäng så det hade kunnat gå hur som helst. Bland annat så såg våra röda krigare rätt skakiga ut inledningsvis. Linus lyckades till och med skicka första slaget rätt ner i röret. Nerver eller inte, ställ dig frågan hur du själv hade reagerat under samma situation? Hur det nu än är med den saken så repade Linus sig ordentligt och spelade upp sig ju längre serien gick.

Näste man ur ”karusellen” blev BK Ax spelaren, den rutinerade och duktiga Lasse Linder. Om efternamnet klingar ”Rudbeckianskt” för er så ska det sägas att släktbandet finns där.

Återigen bra spel där de små marginalerna fäller avgörandena. Däremot gör våra killar sina bästa insatser under finalen just här. De är aldrig riktigt nära att åka ur.

Tyvärr ryker Ola i serien efter, men med fina 212p så kan man egentligen inte säga så mycket. Turebergsjunioren Oscar spelar fenomenalt genom hela finalen och känns ohotad fram tills dess, så frågan var hur Linus tankar gick. Dagens hittills bästa spelare och tyvärr nog även publikens favorit, så var det inte mycket som lutade Rudbeckarens väg.

Men här någonstans hittar vår vän den där extra växeln när det verkligen behövs. Lägg där till att Oscar inte riktigt orkar hålla uppe det fantomspel han stått för under hela dagen, vilket i sig inte alls föringar hans insats, för han var både kylig och stark när det behövdes. Linus står för en fin +200p serie i finalen och det räcker till seger i hela tävlingen. Detta efter att ha kastats mellan hoppets glädje och förtvivlandets mörka färg under hela tävlingen!

 

Mycket roligt att se och få ta del av våra medlemmars framgångar. Så vi får tacka Bowlinghallen för den roliga tävlingen och våra lirare för den fina upplevelsen.

Må väl i sommarvärmen alla Rudbeckers!

#forzarött

Uppdaterad: 16 JUN 2020 00:40 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info