Hoppa till sidans innehåll

Krönika: Syndernas förlåtelse?


Härmed skall jag bikta mig. Inte så mycket för att be om syndernas förlåtelse då jag generellt sett är en ganska skötsam person, utan mer för att visa ånger.

Idag var det ju dags för en av de tuffaste bortamatcherna för oss i ”modern tid” som respekterade tyckare lite slarvigt brukar uttrycka sig. Jag har alltid undrat: När börjar egentligen den moderna tiden? 

Men åter till matchen. Vi skulle möta en riktig rival i deras borg, Jakobsbergs Bowlinghall.

Hur gör man, som drivande i föreningen, för att ge vårt lag de bästa förutsättningarna? Jo, man ser till att vi får träna på den aktuella oljeprofilen på tisdagens träning plus att man bokar in ett extra träningspass på plats i ”Jakan” under bästa förutsättningar senare i matchveckan.

Planen följdes till punkt och pricka, många röda krigare såg riktigt heta ut och visst gick vi in i helgens drabbning med gott mod, det svåra utgångsläget till trots.

Men nu till själva biktdelen i denna krönika.

I ett tidigare inlägg kommenterar jag denna bowlingarena, på ett mycket ofördelaktigt sätt, sett ur just hallens ögon.

En mening jag byggde på mina tidigare erfarenheter av denna ”öl-hall” med kladdiga ansatser, risigt underhållna banor, en oljemaskin lika pålitlig som Thomas Quick och ett stort allmänt ointresse för själva sporten bowling. Men ojojoj så otroligt fel jag hade.

 Det hade varit extremt enkelt att fortsätta i samma åsiktsspår, att skylla på hallen för att vi inte gick segrande ur dagens match och att allt är alla andras fel. Men jag anser mig vara en större person än så, och framförallt anser jag att vi som förening har så pass stor distans till oss själva och kan ta på oss de nödvändigt objektiva ögonen. 

Så trots att mina föräldrar har valt att inte döpa mig så vill jag härmed bikta mig.

Jag var helt snett ute.

Bowlinghallen i Jakobsberg och dess personal är ingenting annat är 5-stjärnig, tip-top och supertrevlig.

Dessa nylagda banor var exemplariska, oljemaskinen lade hinnan av smet precis som den skulle och personalen bemötte oss med leenden efter leenden. Till och med den förbenade rivalen var ju ganska trevlig tyvärr, även om det nog inte skall tillskrivas bowlinghallen. 

Tänk så fel man kan ha även om jag på ett sätt nu känner mig rånad. Nu kan jag ju inte skylla på något annat än att vi för dagen fick stryk av ett lag som presterade mycket bättre än vi.

Att vara missnöjda med vår insats, nej det får vi verkligen inte vara. Vi gjorde en, i mina ögon, riktigt bra bortamatch och hade motståndarna haft en mer ”vanlig dag” hade vi nog stört dem ordentligt, ja kanske till och med bärgat alla poäng. Så förlusten lägger vi i lådan märkt ”hedersam” och blickar framåt. Plus! Vi spöade ju faktiskt dessa rivaler i vår borg, så jämt får väl vara jämt, för den här gången!

Nu börjar ju tabellen utkristallisera sig till något otroligt intressant.

Vi har fortfarande alla möjligheter i världen att gå förbi den i denna krönika nämnda rival, vi ska bara fortsätta att ta en match i taget.

Vår grupp denna säsong är tuff, för att inte säga riktigt tuff, så allt kan hända. Dock vill jag göra följande statement. Jag är 100% övertygad om att vi med all säkerhet kommer att gå förbi dem i tabellen och sluta på den översta platsen när allt är klart! Smaka på den du, du som läser detta utan att vara medlem i Rudbeck. Min åsikt bygger på två väldigt enkla argument som jag väljer att inte lägga ut här. Det vill jag helt enkelt inte ge våra motståndare. Men om du har en vacker röd tröja på dig och är medlem i BK Rudbeck, eller om vi träffas i en bowlinghall och jag helt enkelt bara tycker om dig så ska jag med glädje berätta varför vi kommer att inta den översta platsen. Det har du mitt ord på!

 

Men en sak är viktigare än allt annat. Vi ska ta fram kikaren, kasta den åt h-vete och ta en match i taget. Även om jag personligen är övertygad om vår framtid så kommer ingenting gratis, allting måste förtjänas.

 

#forzarött

Uppdaterad: 10 FEB 2018 23:54 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info