Hoppa till sidans innehåll

Laguttagning 16-17/10


A-lag Lördag 16/10

Motståndare: DN-Expressens IF / NBC Gullmarsplan

Tid: 10:00 / 12:00 Samling: 09:15

Plats: New Bowl Center Gullmarsplan

Par 1: Henrik / Johan Höglund

Par 2: Michael Burman / Ola J

Par 3: Simon / Orbert

Par 4: Erik / Linus

Reserv. Brännarn

Oljeprofil:

Match 1, Bredd 42ft. https://bits.swebowl.se/MiscDisplay/Oilpattern/211

Match 2, Allsvenskan 41 2018. https://bits.swebowl.se/MiscDisplay/Oilpattern/171


B-lag Söndag 17/10

Motståndare: Fredrikshof IF BK B

Tid: 10:00  Samling: 09:15

Plats: Sollentuna Bowlinghall

Par 1: Rånman / Lasse

Par 2: Johan Höglund / Petter

Par 3: Mike Ekstrand / Roffe

Par 4: Brännarn / Mathias E

Oljeprofil: Gateway Arch 42ft

http://patternlibrary.kegel.net/PatternLibraryPattern.aspx?ID=846


C-lag Söndag 17/10

Motståndare: JIF Hagalund

Tid: 13:40  Samling: 12:55

Plats: Sundbybergs Bowlinghall

Par 1: Hasse W / Fredrik

Par 2: Mike A / Martin

Par 3: Filip / Olof

Par 4: Aurora / Henke/Erik (Spelar två var)

Coach: Simon Wangel

Oljeprofil: Oklart, men högst troligt Stonehenge 40ft

http://patternlibrary.kegel.net/PatternLibraryPattern.aspx?ID=849


Sportchefen har ordet:

Nu är det då äntligen dags att skicka ut hela den röda armén i strid!

I helgen som kommer har samtliga av våra lag matcher vilket är något både roligt och spännande, men såklart också något man längtat efter. B och C-lagen har premiärer och A-laget åker till Gullmarsplan för ett dubbelmöte, fyra tuffa matcher men också fyra fina möjligheter.

Jag känner redan nu att denna laguttagning kan bli lång, mycket tack vare att den börjar skrivas med maximalt antal endorfiner efter Tisdagkvällens fantastiska träning där vi bokstavligt talat verkligen fyllde hallen med Rudbeckare hela kvällen! Så det är nog lika bra att vi hoppar rätt in i det härliga, så vi får förutsättningarna överstökade.

Denna gång startar vi med vårt härliga C-lag. Vårt C-lag, där apelsiner mognar, träden växer och månen lyser, allt på samma gång.

För det är här våra riktigt duktiga spelare ska starta sin resa genom divisionerna. Det är här man ska få matchrutin och en känsla för tävling, så är det.

Men utan vekhet är den sportsliga målsättningen är satt. Vi ska vinna hälften av säsongens matcher så det är lika bra att starta med en seger direkt.

Vi åker till Sundbybergs Bowlinghall för match mot våra vänner i JIF Hagalund. Ja för just ”vänner” vågar jag kalla dem, utan att för den delen på förhand vika ner mig.

Det är nämligen så, att för oss gamla ”stofiler” i klubben är just Hagalundarna alltid ett speciellt motstånd. Det var inte många år sedan som våra A-lag tampades i Div 3. Allt som oftast riktigt jämna och tuffa matcher, men fortfarande trevliga och roliga.

Tror vi hade dem i samma serie säkert 10 år i rad, så nu när vårt C-lag ska möta dem igen är det precis som att planeterna står upplinjerade, den kosmiska algoritmen har gjort sitt varv och på söndag möts vi igen. Cirklar börjar och cirklar sluts, det är bara njuta av hela varvet runt.

Nu till B-laget. Vi öppnar på dörren till vår Sollentunahall för den klassiska föreningen Fredrikshof’s B-lag.

Hittills har vi en otrolig vinstprocent med vårt B-lag, ett B-lag som på ett sätt även ska vara det vassaste vapnet en breddförening som vår ska ha.
”FIF’n” är en stor och klassisk förening och framför oss väntar nog en tuff match, även om vi nog måste stå som favoriter.

I ett svagt ögonblick råkade jag säga till vår Styrelse att vårt B-lag denna säsong kommer ha 17 vinster och en oavgjord när säsongen är slut. Detta var dock innan vårt B-lag gick från Stockholmsligan 3 till Stockholmsligan 1, tack vare att vi var högst seedade när seriesystemet omstrukturerades.

Att mitt påstående inte kommer hålla hela vägen ut står klart redan nu eftersom vi kommer spela 20 matcher och inte de 18 som jag först trodde. Samtidigt är jag icke beredd att korrigera de där 17 vinsterna riktigt än, utan jag tror fortfarande på det helhjärtat.

Stockholmsligan 1 är en riktigt tuff serie. Många av de stora drakarna i Bowling-Stockholm har sina B-lag där så vi måste vara beredd på riktigt tuffa och svåra matcher. Men gör vi det så bra att vi kommer topp 4 i tabellen så väntar ett slutspel, vilket är det vi siktar på.

Avslutningsvis tar vi A-lagets utmaningar.

Vi ska till den trivsamma bowlinghallen där invid Gullmarsplans T-bana för en dubbelmatch mot DN-Expressen och NBC Gullmarsplan.

Dubbelmatch i samma hall brukar ju normalt betyda att man lirar matcherna direkt efter varandra, sådär snabbt, smidigt och nästan lite stressat.

Men inte denna gången! Nu ska vi först möta DN-Expressen på bana 1-8, på deras oljeprofil Bredd 42 som förövrigt påminner mycket om vår egen Gateway Arch, så känn ingen oro nu systrar och bröder. Men när den matchen är klar så är det paus i 20min för att sen flytta till bana 9-16 för matchen mot NBC.

Ett mycket intressant upplägg måste jag säga, men samtidigt lite kittlande. Min teori är att lagen i Gullmarsplan vill ge sig själva en större fördel och det ser jag faktiskt inga problem med, utan det ger ju snarare bara lite mer krydda till konfettin eller hur man ska säga.

NBC möter vi på den bekanta oljeprofilen Allsvenskan 41 2018. Exakt samma oljeprofil som vi spelade på under många år i Sollentunahallen, så denna bör vi ha hyfsad koll på faktiskt.

Motstånden i sig är också ganska intressanta. DN-Expressen som historiskt sett har varit något tunna med en god spets utan bredd har fyllt på bland licenserna och ser riktigt starka ut. Kanske seriens stora överraskning hittills, men samtidigt inte övermäktiga, det vet vi.

NBC Gullmarsplan, den stora föreningen som har tappat lite av sin spets samtidigt som deras bredd fortfarande är god. För några år sedan hade den senare varit den match jag oroat mig för mest på förhand, men så är det inte längre.

När detta skrivs är jag övertygad om att DN-Expressen är det bättre av de två lagen, även om båda är riktigt bra.

För att vi ska använda dessa tjugo minuter mellan matcherna till att verkligen samla oss och ladda om ordentligt har vi beslutat att spela matchen mot NBC i den Gröna Rudbecks-tröjan. Allt för att förstärka känslan av en ny match och verkligen kunna peppa upp igen.

Så alla som får äran att bli uttagna till dessa matcher, glöm nu inte att tvätta den gröna tröjan och ta med den på lördag! Vi ska göra allt vi kan för att verkligen skapa oss de bästa av förutsättningar. Två segrar och vi tar över serieledningen, smaka på den Rudbeckers!

Det känns otroligt roligt att äntligen få vara igång på alla cylindrar igen!

#forzarött och denna helg även #forzagrönt

Uppdaterad: 13 OKT 2021 01:05 Skribent: Henrik Hedlycke
E-post: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info