Hoppa till sidans innehåll
Foto: This is a mailto link; This is a mailto link

Laguttagning 16/10


Slå ur underläge eller försvara ett överläge?

 

Som idrottsintresserad blickar man med glädje tillbaka i historien för att hitta intressanta händelser som jag ge en perspektiv på framtida uppgifter. Historien är full av stora vinnare, grandiosa personligheter med hangarer fulla av medaljer & pokaler, men dessa lämnar vi åt sidan i denna laguttagning. Denna gång ska vi fokusera på de riktigt stora förlorarna & de riktigt oväntade vinnarna.

A-laget tar emot Matteus-Pojkarnas farmarlag & B-laget möter Allmänna BK borta i Sigma.
Det intressanta nu är att båda våra motståndare måste betecknas som stora favoriterna till seger. Allmänna BK gjorde en riktigt bra match senast med hög slagning & M-P klassificerar många som det bästa laget i vår serie.
Men nu till den stora frågan. Är det roligare att spela en match som man ska vinna eller spelar man hellre en match där det är en stor bragd om man vinner?
Hade man frågat Jean van de Velde efter hål nr. 72 i British Open 1999 så hade han nog garanterat sagt att det är mycket skönare att slå ur underläge.
Hade frågan ställts till Jack Nicklaus i mitten av April 1986 hade även han sagt att det inte finns något som är bättre än att komma underifrån & helt otippat vinna.
Varför tar vi då historierna om dessa två herrar som exempel i denna laguttagning?
Jo, deras utgångslägen var nämligen helt olika varandra, men båda kommer fram till samma slutsats.
Jean van de Velde's totala kollaps på sista hålet i en tävling som pågått i fyra dagar är plågsam att se. Att gå från en så gott som säkrad vinst, ära & berömmelse till att för evigt bli förknippad med att försöka slå på en boll som ligger två decimeter under vatten & en tappad tre-slags ledning.
Jack Nicklaus som var helt borträknad i U.S. Masters, som var helt ute ur leken & ingen trodde han skulle kunna vinna inför sista rundan. Men mot alla odds lyckades han som 46-åring spela som en gud i sista rundan & gå förbi alla på score boarden!
Så när M-P & Allmänna BK går ut på banorna på söndag är det på deras axlar bördan ligger. De förväntas vinna medans vi kan gå ut & göra precis som Nicklaus, att segra fast ingen utom oss själva tror på det.
Laguttagningar:

A-laget vs. Matteus-Pojkarna
Söndag 16/10
Plats: Sollentunahallen
Tid: 10:00  Samling: 09:30
Par 1: Henke / Lasse
Par 2: Linus / Conny
Par 3: Mike E / Dylan
Par 4: Burman / Sundell
Reserv. Björnberg

B-laget vs. Allmänna BK
Söndag 16/10
Plats: Upplands Väsby
Tid: 10:00  Samling: 09:30
Spelare 1: Annika
Spelare 2: Göran
Spelare 3: Roffe
Spelare 4: Alar

Nu är det dags att plocka fram allt vi har & satsa allt på ett kort. På söndag ska alla Rudbeckare kliva av banorna & säga till sig själva att man verkligen vågat, verkligen spelat så bra man kunnat, verkligen givit allt som gått. För gör vi det, spelar vi på den nivå vi vet att vi har, då garanterar jag att vi kommer vinna båda fighterna!
Hejja Norrort! Forza Rött! Älska Rudbeck!!!

Uppdaterad: 13 OKT 2016 01:07 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info