Hoppa till sidans innehåll

Laguttagning 17-18/9


Omgång nr. 2 är redan här, nu är vi ingång!

Nog var det massor av nerver inblandat i helgens premiärmatcher. Det är alltid svårt att dra igång en säsong just för att man aldrig vet vart man står i sin form och tillika hur lagets form är.

Men nu, en vecka in i säsongen och lite distans till premiären och den rätt så stora ”hype” som var är det otroligt skönt att den nu är avklarad och vi kan blicka framåt mot nya möjligheter. För anspänningen va stor senast, vilket visade sig verkligen tydligt på två vitt skilda vis.

Det första jag tänker på är såklart att A-laget inte riktigt lyckades komma upp i normal standard. Vi vet att vi kan väldigt mycket, att vi är riktigt bra, vilket i sig kan ge en onödig press. Alla förväntningar man bär med sig in i en säsong är såklart också något som kan påverka en som spelare.

Nu när säsongens första match är avklarad så finns fortfarande de härliga förväntningarna kvar, vilket de måste göra om man ska ha en sportslig målsättning, men framförallt så är den spetsiga nervositeten borta.

Den andra parallellen jag tänkte dra är direkt till Linus och Per i B-laget. De lyckades otroligt bra, spelade väldigt fin bowling och jag är övertygad om att detta berodde på en avsaknad av anspänning. Klyschan ”Inget att förlora, allt att vinna” är rejält uttjatad men dessa två herrar är verkliga bevis på att det stämmer. Deras spel imponerade stort, så det är bara att lyfta på hatten, men samtidigt kunde de spela väldigt avslappnat, lugnt och harmoniskt vilket jag är övertygad om hjälpte killarna.

Så till helgens drabbning har vi en stor uppgift att stötta varandra, ge varandra trygghet och lugn. Vi vet som sagt att vi är väldigt duktiga bowlare, men ingen spelar bra med en ”mental revolver” riktad mot ens själ.

Låt oss nu njuta av de fyra serierna på lördag tillsammans. Vi ska göra de till 40st rutor av glädje, sång, kärlek och härlighet, släppa och glömma all nervositet och verkligen spela ut hela vårt register.

Match Lördag 17/9 A-lag

Motstånd: BS23

Tid: 10:20  Samling: 09:50

Plats: Sollentuna Bowlinghall

Laguttagning

Par 1: Roffe / Lasse

Par 2: Conny / Björnberg

Par 3: Ekstrand / Dylan

Par 4: Henke / Christer

 

B-lagets imponerande seger i första omgången ska förhoppningsvis följas upp av ytterligare en skön tvåpoängare. Här är killarna som får chansen att fixa det!

Match Söndag 18/9 B-lag

Motstånd: JIF Hagalund C

Tid: 10:00  Samling: 09:30

Plats: Sundbyberg Bowlinghall

Laguttagning:

Gillis

Linus

Dylan

Roffe

 

På lördag och söndag ska vi åka till hallarna med en tro på oss själva. En stark tro på att vi kommer vinna matchen och en övertygelse om att vi kommer spela riktigt bra bowling. Som avslutning till denna laguttagning och som extra motivation till att skratta i helgen, njuta av varje bra slag och känna stolthet över varje fälld kägla vill jag citera den dövblinda poeten Helen Keller.

”Ingen pessimist upptäckte någonsin stjärnornas hemligheter, seglade till oupptäckta kontinenter eller öppnade nya dörrar till den mänskliga viljan.”

Heija Norrort! Forza Rött! Älska Rudbeck!!!

Stilstudie av Conny Franzén

Uppdaterad: 15 SEP 2016 02:15 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info