Hoppa till sidans innehåll

Laguttagning 19/2


Det svänger snabbt i bandy

Nu drar serien igång igen efter ett kortare uppehåll. Förbundet måste ha läst en kurs i retorik då de lägger in ett helt gäng ”konstpauser” i spelschemat. Men så är det bara och faktum är ju att oavsett vad man tycker om dessa avbrott så är det lika för alla.

Helgens laguttagning känns ju lite extra spännande också med tanke på vilka lag vi möter. 8-manna laget ställs mot Solletuna’s farmenlag, ett på förhand riktigt hett derby & 4-manna gänget möter serieledarna Jakobsberg på bortaplan. Men de båda matcherna speglas såhär i framkant på två väldigt olika sätt.

4-manna laget har säsongens kanske tuffaste match framför sig när de ska möta serieledarna på bortaplan. ”Allt att vinna” är en sliten klyscha men visst känns den motiverad att använda. Förlust senast mot dem i hemmahallen bådar för att vi skickar dit riktigt revanchsugna Rudbeckare.

8-manna laget möter en av de riktigt stora rivalerna. Ett hett derby mot Sollentuna BwK F väntar & man kan nästan skära spänningen itu, så påtaglig den är.

Men ingenting är på förhand bestämt till skillnad mot vad kyrkan säger. Tankarna flyger direkt iväg till VM i bandy 1995. Ett VM som för övrigt spelades i världens kanske minst ”bandyfierade” land, USA.

Giganterna Sverige och Ryssland hade hamnat i samma grupp vilket då alltid leder till att lagen ska mötas en gång i gruppspelet. Slutresultatet stannar vid 6-2 till ryssarna och det kunde varit betydligt större siffror än så skrev en enad journalistkår.

Fyra dagar senare är det VM final & länderna ställs mot varandra igen. Föga oväntat då de är giganter inom sin sport, men förhoppningarna om ett blågult guld va små. Alla mindes överkörningen tidigare, de riktiga ”förstå-sig-påarna” bet sönder nagelbanden i nervositet innan matchen, men helt i onödan skulle det visa sig.

För det svenska laget fullständigt monterade ner det mentala övertaget Ryssland skaffat sig efter den tidigare matchen, spelade ut sin motståndare, vann VM-guld och blev hyllade av samma journalistkår som bara fyra dagar tidigare sågat dem vid fotknölarna.

Det svänger fort i bandy brukar man säga. Men vi vet att det kan svänga fort i bowling också, vilket är en av de två sakerna vi i Rudbeck ska ta med oss in i helgens matcher. Det andra vi tar med oss är att det är nya matcher, vilket gör att föregående möten inte betyder någonting, oavsett om det är en vinst eller förlust.


Laguttagningar: 

4-manna&kvinna

Söndag 19/2

Tid: 11:00  Samling: 10:30

Motstånd: Jakobsberg BS B

Plats: Rinkeby Bowlinghall

Spelare 1: Emil ”Bullet Shot” Lönneberg

Spelare 2: Leif ”Flying Indian” Alexandersson

Spelare 3: Rolf ”Mr 100%” Hedlycke

Spelare 4: Annika ”Miss Finess” Pettersson

Reserv. Göran ”Lucky Cowboy” Pettersson

 

8-manna

Söndag 19/2

Tid: 14:40  Samling: 14:10

Motstånd: Sollentuna BwK F

Plats: Sollentunahallen

Par 1: Erik / Ekstrand

Par 2: Burman / Scalman

Par 3: Linus / Mathias

Par 4: Conny / Björnberg

Reserv. Dylan


 

Glad, nervös, förväntansfull, spänd, stark, rörd,, ja hur man ska känna sig inför helgens matcher?

Självklart är känslorna hos alla er spelare olika såhär innan match, men som skribent & uttagningskommité måste jag nämna följande.

Vinner 4-manna laget har vi en stor chans att gå upp på andra plats i tabellen & tillika kvalplats uppåt, snacka om bränsle till glöden att spöa ”Jakan”

Vinner 8-manna går vi upp på samma poäng som Sollentuna. Vinner vi dessutom med 14-6 eller mer, ja då går vi förbi dem i tabellen. F-n, kan det inte bli söndag snart!

Heja Norrort! Forza Rött! Älska Rudbeck!!

Uppdaterad: 16 FEB 2017 22:19 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info