Hoppa till sidans innehåll

Laguttagning 21-22/1


Lilla Bragdguldet, en historielektion i folklighet

Denna veckas största snackis och troligtvis detta års mest omtalade ögonblick är bowlaren Jesper Svenssons mycket överraskande pris Årets Nykomling & Lilla Bragdguldet på Idrottsgalan.

Konstaterandet att herr Svensson är en av världens bästa bowlarna i världen och verkligen förtjänar dessa utmärkelser går fort att göra. Men känslan av att sporten nu får ett erkännande som ”folklig” känns ännu större.

För få har nog reflekterat över hur gammal vår idrott egentligen är och vi ska inte tjata hål i tålamodet hos er läsare nu genom att dra upp alla gamla varianter av kägelspel utan låt oss fokusera på det som amerikanarna kallar för Ten Pin Bowling.

Den första bowlinghallen i Sverige för spel med 10 käglor invigdes år 1909 och låg i Hotell Regina i Stockholm. I och med detta så tog sporten sina första stapplande steg i det kalla, avlånga landet i norr och visst känns det avlägset från det så automatiserade spelet vi sysslar med idag. För att på riktigt få perspektiv över hur länge sedan det var så kan nämnas att Selma Lagerlöf fick Nobelpriset och tavlan Skriet målas av Edward Munch samma år.

Något litet bragdguld i vår klubb kommer dessvärre inte delas ut i helgen trots att både vårt 8-manna och 4-manna lag har matcher. Men givetvis kommer vi inte att snåla med hyllningsorden för de som förtjänar dem, som alltid i vår klubb.

Senaste helgen lyckades vi ta hem full pott med seger i båda matcherna och målet är givetvis inställt på samma sak även denna helg.

8-manna laget tar emot gotlandslaget Stånga och 4-manna gänget har en lång resa till Uppsala för match mot Flamman.

Det här är våra spelare som får den stora äran att representera föreningen och vara ambassadörer för idrotten Bowling i helgens matcher.


 

Laguttagning:

8-manna

Lördag 21/1

Motstånd: Stånga IF F

Tid: Kl. 15:20  Samling: 14:40

Plats: Sollentuna Bowlinghall

Par 1: Erik / Ekstrand

Par 2: Henke / Lasse

Par 3: Roffe / Linus

Par 4: Conny / Björnberg

 

4-manna

Söndag 22/1

Motstånd: BK Flamman

Tid: Kl. 15:20  Samling 14:50

Plats: Uppsala - Fyrishovs Bowling

Spelare 1: Per

Spelare 2: Leffe

Spelare 3: Emil

Spelare 4: Inväntar svar, återkommer under torsdagen


 

Mycket hinner hända i ett ögonblick brukar man säga. Förhoppningen nu, efter ögonblicket när Herr Svensson mottagit sitt Lilla Bragdguld, är såklart att sporten får ett folklig explosion.

Vi hoppas nu på en bowlingens renessäns där hallarna fylls av nya ystra bowlare och antalet spelare och klubbar ökar. Långt där bak i huvudet finns ju också den ultimata drömmen, att bowling hamnar i det riktiga finrummet, de Olympiska Spelen.

Men det är som sagt hittills bara ett önsketänkande, låt oss nu fokusera på helgens utmaningar, göra de riktigt bra och efter det återigen lyfta den drömmande blicken.

Hejja Norrort! Forza Rött! Älska Rudbeck!!!

 

Uppdaterad: 19 JAN 2017 00:20 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info