Hoppa till sidans innehåll

Laguttagning 22/9


A-lag Söndag 22/9

Dubbelmatch!

Motståndare: Värtans IK / Kings Pin BK

Tid: 10:00  Samling: 09:15

Plats: Kungsholmen / Jakobsberg

Par 1: Erik / Petter

Par 2: Boxplay

Par 3: Mathias / Linus

Par 4: Henke / Dylan

Reserv. Brännarn

Oljeprofil: Big Ben / Beaten Path

 

B-lag Söndag 22/9

Motståndare: JIF Hagalund B

Tid: 11:40  Samling: 10:55

Plats: Sollentuna Bowlinghall

Par 1: Roffe / Ola

Par 2: Kent / Per

Par 3: Alar / Leffe

Par 4: Magnus (Kapten) / Annika

Oljeprofil: Allsvenskan 41 2018

 

 

Sportchefen har ordet:

 

Hej å hå! Nu är andra spelhelgen här & återigen står tre riktigt tuffa matcher på programmet. Dessutom är alla matcher samtidigt!

Men jag vill redan här tacka samtliga Rudbeckers för att ni lyssnat på U.K’s vädjan om att vara spelklara denna helg. Tack vare er kan vi mönstra två ruskigt bra & kompletta laguppställningar när matcherna dessutom krockar med varandra. Det är ett stort tecken på styrka & nu ska vi se till att förvalta detta på bästa sätt!

 

A-laget har den otacksamma uppgiften att åka till Kungsholmen & möta Värtans IK på förmiddagen för att sedan bege sig västerut för match mot rivalerna Kings Pin BK direkt efter det.

Om vi börjar med att titta på motståndarna i Kungsholmen. Värtans IK spelade förra säsongen i Div 1 och var läskigt nära att klara klara kontraktet utan att kvala. De hade dock lite ”otur i lottningen” & fick den otacksamma uppgiften att möta Hammarby, en bra motståndare som visade sig vara för tuff.

Så kortfattat kan man säga att när vi vinner denna match på söndag så har vi slagit ett lag som gjorde bra ifrån sig i Division 1, dessutom i deras hemmahall och på deras egen oljeprofil som bara finns i just Kungsholmens bowlinghall. En riktigt fin tjäder (ej bara en fjäder, utan en hel fågel) i hatten.

När vi sedan åkt de 19,9kilometrarna till Jakobsberg så väntar en fight mot förra säsongens ruffaste rival i Kings Pin BK.

Låt mig nu garantera hela det röda laget att just denna motståndare är fruktansvärt revanchsugna.

Deras resa hem från Gotland efter sista omgången förra säsongen kan omöjligt ha varit speciellt trevlig upplevelse då vi i säsongens sista serie tog oss förbi dem i tabellen, upp på en direktplats i Division 2 medans dem tvingades kvala.

Ett kval de faktiskt inte fixade men tack vare att två lag drog sig ur seriesystemet fick de en gratisplats.

Så visst, vi ska vara bättre än dem om man tittar på förra säsongens spel, men det saknar helt & hållet vikt nu. Nu är det fyra nya serier som ska spelas & vi måste spela riktigt bra för att vinna. Så full fart framåt är det som gäller & aldrig blicka bakåt.

 

Vårt underbara B-lag har en extremt välbekant motståndare på menyn.

Det är ändå lite märkligt. För oavsett vad som händer och sker så verkar vi alltid ha detta JIF Hagalund i vår serie. Förra säsongen hade vi dem dessutom i båda lagens serie.

Detta är dock helt oväsentligt nu på söndag utan det som är viktigt är att vi gör en bra match & går därifrån som segrare.

Detta är verkligen inte en match att ta för lätt på utan vi måste spela ut ordentligt och prestera riktigt fin bowling för att ha en chans.

Man ska inte heller luras av förra helgens resultat. Hagalund stod då för en väldigt låg slagning men det är knappast något vi ska räkna med att de gör igen.

Laguppställningen för dagen känns otroligt solid & det ska bli en fröjd att se det röda laget rulla kula. Min övertygelse är att vi ska kunna stå för en fantastiskt fin insats & en tillika riktigt fin slagning.

Nu är det bara att ladda ordentligt & ta sig an uppgiften med rätt inställning så bärgar vi segern.

Magnus tar på sig kaptensbindeln & håller i uppvärmningen plus välkomnandet & avtackandet av motståndarna. Bytena ser vi till att ordna tillsammans.

 

#forzarött

Uppdaterad: 19 SEP 2018 14:37 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info