Hoppa till sidans innehåll

Laguttagning 25/2


Konsten att välja rätt

Ytterligare två bra matcher förra helgen och det röda tåget har på riktigt fått upp farten nu när våren nalkas.

4-manna laget störde verkligen serieledarna JBS och med helgens bästa lirare Roffe i spetsen höll det på att bära hela vägen in i mål. 10-10 hade inte varit oförtjänt, men nu föll vi istället med flaggan högt hissad.

8-manna laget torkade relativt enkelt av Sollentunas farmen lag. Klara 10-5 efter tre spelade serier och ett slut resultat på 13-7 gjorde susen för tabellen. Nu ligger vi verkligen i hälarna på dem med endast en diffpoäng sämre, ett avstånd jag hoppas vi ska kunna ta igen redan nu i helgens match mot Arkos.

Men hur vet man att vi nu har de rätta nio spelarna på planen? U.K. hade ett stort gäng riktigt heta, vassa och laddade spelare att välja på men det är ju helt nya förutsättningar på lördag.

Tankarna svävar iväg till alla val man gör i livet. Ja, man kan ju ställa sig de mest existensiella frågorna och verkligen filosofera men detta känns verkligen inte som rätt sak att göra just här.

En av idrottshistoriens bästa paralleller med detta måste vara finalen i fotbolls-vm i USA 1994. Som svensk vill man ju såklart höra långa utläggningar om Ravelli, Rumänien och bronsmedaljerna men ska man ta på sig de riktigt objektiva ögonen gjordes det svårare val under detta världsmästerskap.

För hur väljer man vilka som ska lägga straffarna i finalen på världens största idrottsevenemang efter sommar-os?

Arrigo Sacchi som Italiens förbundskapten hette hade det delikata jobbet att välja ut fem spelare av absolut yttersta världselit som skulle panga en boll 11 meter i ett mål som är 7,32 meter brett. En uppgift som låter rätt enkel när man ställer upp den på det viset, men som givetvis blir så otroligt mycket svårare med 90,000 personer på läktaren och framför miljontals tv tittare.

Resultatet vet ni, Brasilien vinner och Italien gör bara mål på två av sina fem straffar. Kan man tänka sig att den mentala biten spelar stor roll? För spelare som Baresi, Massaro & Roberto Baggio ska ju inte missa, det är ju helt rätt spelare att välja ut.

På lördag när vi ställs mot Arkos har U.K. gjort precis som Sacchi, valt de spelare som nu till helgen känns bäst för uppgiften. Vi tror på laget, vi tror på spelarna och vi tror på seger. Givetvis hade vi gärna tagit ut alla 14 spelare som kunde spels nu i helgen eller varför inte kalla hela truppen och ha möjlighet till fria byten under match, men regelboken är ju inte skriven på det sättet.

Men vi är också fullständigt övertygade om att våra nio spelare på lördag kommer vara mer som Romario, Branco och Dunga än som deras italienska motsvarigheter.

Laguttagning:

8-manna

Lördag 25/2

Tid 14:00  Samling: 13:30

Motstånd: BK Arkos

Plats: Sollentunahallen

Par 1: Henke / Scalman

Par 2: Erik / Lasse

Par 3: Björnberg / Burman

Par 4: Mathias / Conny

Reserv. Dylan

 

Målet på lördag får inte vara annat än att vi ska göra en riktigt bra match. Vi ska verkligen vara med från första slaget, spela alla tio rutor i varje serie och verkligen göra det så bra vi kan.

Vi ska kunna åka ifrån hallen med höjd blick, stolt över att vara Rudbeckare och stolt över sin insats.

Men för att lyckas måste man våga misslyckas. Ingen minns en dålig serie men de serier med 12 raka kryss förevigas med skyltar i taket. För oavsett hur bra man spelar, är man alltid älskad i Rudbeck.

Hejja Norrort! Forza Rött! Älska Rudbeck!!!

Uppdaterad: 23 FEB 2017 01:22 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info