Hoppa till sidans innehåll

Laguttagning 9-10/3


A-lag Lördag 9/3

Motståndare: Täby BwK / BK Runan

Tid: 09:40 / 12:20  Samling: 09:00

Plats: Täby Bowlinghall / Vallentuna Bowlinghall

Par 1: Henrik / Lasse

Par 2: Erik / Petter

Par 3: Ekstrand / Linus

Par 4: Kent / Dylan

Reserv. Johanna

 

Oljeprofil: Allsvenskan 41 2016 / En profil som är 43ft


 

B-lag Söndag 10/3

Motståndare: FOC Farsta B

Tid: 12:00  Samling: 11:15

Plats: Sollentuna Bowlinghall

Par 1: Roffe / Alar

Par 2: Ola / Brännarn

Par 3: Annika / Magnus

Par 4: Per / Leffe

 

Oljeprofil: OBS! Allsvenskan 36, andra start

 


 

Sportchefen har ordet:

Förra helgen var det drag i stugan, det vill jag lova!

Under A-lagets mycket kraftfulla insats senast i ”fyrpoängsmatchen” mot Kings Pin så var det verkligen full fart på vårt röda lag. Det stöttades, hejades och östes på från alla håll och kanter, precis på det sätt de ska vara. Precis så som alla bowlare önskade att dem hade i sitt eget lag, även om det nu är få förunnat.

Just det momentet vi byggde upp där behöver vi nu ta med oss in i helgens två tuffa bortamatcher och för den delen även i den fortsatta avslutningen av säsongen.

Vad kan man då säga om helgens motståndare?

Först ut i säsongens tidigast lagda match väntar Täby BwK på oss. Ett lag som blandat riktigt fina insatser med en del mindre fina. Ett riktigt bra bowlinglag och en stor förening så även om de har spelare borta så borde dem inte ha problem med att fylla på med kvalitetslirare.

Dem spelar på Allsvenskan 41 2016, dvs. samma oljeprofil som vi spelade på förra säsongen. En mycket svårspelad profil så min teori är att de riktigt stora slagningarna uteblir och det lär nog istället bli det laget som lyckas kriga bäst som går därifrån med poängen.

Matchen mot BK Runan kan man egentligen inte säga så mycket om. Inför denna säsong så flyttade dem ”hem” till Vallentuna Bowlinghall igen. Givetvis roligt för alla oss som älskar sporten bowling att en bowlinghall återigen får ett serielag.

Men Runan lyckades ju även värva in ett stort antal riktigt meriterade bowlare och det har verkligen synts i resultaten hittills. För när gjorde ett Div 2 lag över 7500p i en seriematch senast?

Så här kommer ett löfte från Sportchefen. Vinner vi mot BK Runan på Lördag tar vi in tio flaskor bubbel på KM-banketten!

 

Nu till B-lagets uppgift i helgen.

Förra helgen spelade vi enkelt upp Cobbers på läktaren genom ett flertal riktigt fina insatser och inte ska väll helgens match bli sämre?

Just nu till helgen finns det däremot en faktor som ska bli otroligt intressant att följa. Vår match är nämligen efter Sollentuna’s damlag, som spelar i Dam Allsvenskan så dem matcherna måste spelas på en Allsvensk oljeprofil.

Av någon anledning har Sollentunas damer valt oljeprofilen Allsvenskan 36 så det är även den oljeprofil vår match kommer att spelas på. Det är ju tyvärr ingen omoljning emellan matcherna och ingenting vi heller kan påverka.

Däremot så spelar ju både vi och motståndarna på samma banor så oljeprofilen ska väll egentligen inte spela någon roll. Jag är dessutom helt övertygad om att vårt lag är så mycket bättre än Farsta så vi kommer garanterat hantera banorna bättre än dem. Full fart från start bara!

 

Härligt att det snart är helg så vi får rulla lite kula igen!

#forzarött

Uppdaterad: 06 MAR 2019 18:10 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info