Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat träningsmatch Täby BwK


Med mod i sinnet skall du inget frukta

 

Som bowlare med 20års klotrulleri (?) under bältet vet jag av erfarenhet att det alltid är lite kämpigt inledningsvis på en säsong. 

Bowling är en sport som bygger mycket på muskelminne, mycket mer än vad det bygger på det vanliga minnet och man har ju en tendens att göra mycket annat än att spela bowling under sommaruppehållet. Kroppen glömmer helt enkelt effektivt bort de smidiga rörelserna man kunde stoltsera med i slutet av våren. 

Just denna sommar när de som aktivt kämpar mot den globala uppvärmningen verkligen fått vatten på sin kvarn måste man ju ändå understryka att det är väldigt själavårdande att spendera de vackra dagarna på en altan eller i en trädgård och njuta av den varma luften istället för att vara i en bowlinghall. 

Men åter till klot och käglor. Träningsmatch mot Täby BwK (A, B el. F, högst oklart) stod på programmet. Här skulle sommarens ringrostighet skakas av under matchlika former. 

Intresset för denna match var stort från Rudbeckarnas håll och det delvis nya U.K. hade en delikat och smaskig uppgift att ta ut ett slagkraftig lag till matchen. 

När sagt va gjort och matchen skulle starta stod det ett gäng riktigt trivsamma herrar på banan iklädda för dagen svarta (!) tröjor. Japp, ni ser rätt! Vi luftade våra svarta träningströjor denna fight, men dessa har ju också ett väldigt tydligt budskap på ryggen, Forzarött. 

Så efter ett vänligt välkomnande av Täby’s härförare och ordförande tillika bowling-konnässör Lasse Nilsson kunde kampen starta. 

Oljeprofilen för dagen va lite oklar, nästan lite spännande faktiskt. Vi hade våra aningar om att underlaget skulle vara mycket svårspelat men utan att få det direkt bekräftat från bowlinghallen innan matchen. Inte för att de ville undanhålla sådan viktig information för oss utan enbart för att ingen helt enkelt visste. Men svåra oljeprofiler är knappast något som skrämmer en Rudbeckare, det snarare motiverar en röd krigare. 

När matchen väl startar så känner nog samtliga spelare på planen utom möjligtvis en vilt strike-kastande dam i Täby att detta kan komma att bli en rätt kämpig afton för oljeprofilen va riktigt stökig och bjöd inte på något. Inte för oss Rudbeckare iaf. 

Vi inleder trevande spelmässigt men med bra stämning och bra GO! i laget, något som ska visa sig viktigt i just denna fight. 

Många av våra spelare letar runt som orienterare utan kompass och karta efter den bästa spellinjen utan att hitta in så inledningsvis ser det mörkt ut på tavlorna, lika mörkt som färgen på dagens tröja kan man säga. 

Men efter ett tag börjar fler och fler Rudbeckers hitta rätt och spelet i andra halvan av serien ger oss några fina ljusglimtar samtidigt som det stärker våra självförtroenden. 

Bäst i Rudbeck är ”spets-paret” Petter och Erik, men detta utan att imponera. Emil och Ekstrand blir dock de enda paret som tar poäng i serien och med det ska väll sägas att just den poängen är det enda vi kan glädjas åt efter de första 10 rutorna. Resten är bara att städa bort ur minnet. 

Ett 1-4 underläge är aldrig roligt men samtidigt känns det på nått sätt som att vi har koll på matchen. Ingen oro alls syns i laget vilket känns som ett styrkebesked. 

När serie 2 startar känns det som många fler Rudbeckare början hamna rätt i sitt spel. Den som hittar mest rätt är Ekstrand som kastar in mycket fina 216p och tillsammans med Emil vinner de sitt banpar med 6p och ”cashar in” ytterligare en poäng till laget. 

Den inbytta Alar tillsammans med Lasse tar även sitt banpar plus att Petter & Erik får utdelning på sitt bord trots att spelet allt annat än imponerar. 

Så vi tar tillbaka den ledning Täby hade efter första och på resultattavlan står det 5-5. Vi ska ju vara väldigt ödmjuka och säga att det va väldigt nära en 5-0’a till oss men tyvärr ville det sig inte i sista slaget för en av våra mest ivrigt kämpande Rudbeckare. Men sådant är spelet kort och gott. 

Här börjar det dock visa sig att hallens kägelmaskiner inte har sin bästa dag på jobbet och en i motståndarlaget tvingas springa fram och tillbaka mellan ansatsen och utrymmet bakom maskinerna, inte riktigt optimalt om man utrycker sig milt. 

Men träningsmatch ger ju oss en viss frihet att improvisera och även om vi tog matchen på absolut största allvar så fick vi ”sälja-över” Alar till sin vän Lasse i Täby till den tredje serien. Detta för att täcka upp det hål som blev i deras laguppställning då spelaren/personalen tvingades spendera sin tid med att mecka kägelmaskin. 

Så nu undrar vi lite diskret vart vi ska skicka fakturan på 14,300euro? (skämt) 

Med 5-5 efter två spelade serier känns läget helt OK utan att vi för den delen har kommit i närheten av vår fulla potential. Men saker och ting börjar stämma bättre och bättre för oss så läget börjar se ljust ut. 

I tredje serien tar Henke tillbaka sin plats bredvid Lasse när Alar för dagen tvingas ”byta sida” och det ska visa sig vara ett lyckokast. 

Han har nämligen dedikerat hela serie två till att studera vart i banan de som de facto gör lite resultat lirar och konstaterat att han tidigare varit helt fel ute. Så när sista rutan är slagen står det 227p vid hans namn och tillsammans med Lasse tar dem sitt banpar med behaglig marginal. 

Nu visar även Roffe och Brännarn upp sig från sina bättre sidor och de nöter verkligen ner motståndarna med poängvinst som resultat. Petter och Erik städar även dem undan sina motståndare behagligt och vi gör för dagen den högsta serieslagningen. 
Dock måste jag här nämna att den där rackaren Alar ser till att Täby tar ett bord så serien slutar 4-1 till Rudbeck, alltså 9-6 totalt. 

Så nu ska vi bara gå in och stänga matchen som det så fint brukar heta. Kanske är det så att vi slappnar av lite för mycket, vilket inte är en bra kombination ihop med en svår oljeprofil. 

Men här visar vi återigen ett enormt hjärta. Petter och Erik tar tidigt tag i sitt bord och tar ganska tidigt kommandot vilket ger resten av laget en trygghet. Tyvärr sladdar Henke och Lasse av tidigt och kan inte hålla i sitt fina spel från serien innan och det verkar återigen ha hamnat grus i Roffe och Brännarns maskineri. 

Så när det enbart är Micke Ekstrand kvar på banan med kägla 6 kvar på bordet så är läget följande. Tar han den har vi så gott som vunnit matchen, för Ekstrand är en så stabil bowlare att han mer eller mindre garanterat tar ner de tre käglor som krävs i bonus-slaget. Däremot, om han missar sin spärr i 10:e rutan blir det bara 10-10 i matchen, vilket skulle kännas som ett stort nederlag för oss. 

Innan ni ska få reda på hur det slutade så citerar jag Ekstrand själv från en diskussion på läktaren innan matchen, en diskussion som gick ut på vilka som föredrar att vara först ut eller sist ut i spelordningen på banparet. 

Citat: ”Jag är gärna andre-spelare, jag älskar pressen man kan få på sig” 

Med detta statement så förstår säkert alla att det inte bara är matchen som hänger på hans axlar utan även en stor del heder. 

Men sagt och gjort! Han älskade pressen och tog helt obehindrat, utan den minsta tveksamhet ner käglan och matchen va klar! 

Kortsagt kan man säga att vi krigade till oss segern. När vi åkte därifrån kunde vi konstatera att de två bästa spelarna resultatmässigt spelade i Täby medans vi hade jämnheten och styrkan. 

Seger med 11-9 är inte helt obetydligt, det känns faktiskt riktigt skönt. Min tanke är också att om vi fått behålla Alar på vår sida så hade vi nog vunnit med 14-6 istället. Killen tog faktiskt två av tre Täby-poäng i de sista två serierna. 

Med det vill vi tacka Täby BwK för en kul match och en bra genomkörare. Hoppas vi kan göra detta till ett årligt event! 

#forzarött 

Uppdaterad: 07 SEP 2018 08:25 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info