Hoppa till sidans innehåll

Mats Brännlund Trocadero Zero Tripple Cup


I tisdags spelades den mycket lite prestigefulla tävlingen Mats Brännlund Trocadero Zero Tripple Strike Cup.

10 tappra deltagare dök upp det fina vädret till trots och det var en mycket jämn och tuff tillställning. Först spelades grundserien över tre serier där topp 4 gick vidare till slutspel. 100% hcp ger ett intressant utslag på så kort distans, då en dålig serie blir en väldigt stor del av ens resultat.

Bäst ut ur statgroparna var Orbert medan resten av fältet letade mer eller mindre bland spellinjer och i klotväskor. När andra serien startade kändes det som större delen av spelarna hittade rätt och scoringen ökade. Bäst var Johanna med 235p följd av den för dagen noll-hcp’aren Linus på 222p. Även Tom hittade rätt med fina 214p och fältet blev lite mer utspritt, men det var fortfarande jämt.
Kanske var det nerverna som spökade för slagningarna gick åter ner i sista serien. Det såg länge ut som att Mike Andersson skulle klämma sig in i topp 4’an men en olycksalig kägla 7 spolierade hans finaldröm.
Det ska också hedras att Mats Brännlund valde att inte vinna sin egen tävling, mer eller mindre medvetet, det är oklart.

Resultat grundserie:

Johanna            626p

Orbert               617p

Tom                    616p

Magnus             599p

 

Andersson       592p

Linus                   588p

Rånman            578p

Brännarn          532p

Ola                      522p

Roffe                  500p

 

Slutspelet spelades i matcher om först till tre strike. Inte i rad, utan totalt. Ett uppskattat upplägg där det mer handlar om att hålla nerverna i styr och sätta bollen i fickan.

I finalspelet fick den högst seedade spelaren efter grundserien välja motståndare, bana och spelordning. Johanna som var bäst valde lite överraskande Orbert som var tvåa efter grundserien. Hon valde även bana 9 och att Orbert skulle börja.
I den andra semifinalen var det då Tom som fick välja bana mot Magnus och han valde bana 7, att spela efter Magnus.

I början var det lite trevande, återigen kanske lite nervigt. Orbert tog ledningen i sin match genom att sätta första strike’n. Tyvärr för hans del vart det den enda medans Johanna bombade in tre stycken så hon gick vidare till final.

Mellan Magnus och Tom var det jämt. Tom hade flest strike i grundserien av de i final men tyvärr syntes det inte mycket av den saken i finalen. Magnus, som den tävlingsmänniska han är, skärpte sig gott och kastade in tre strike medans Tom bara skramlade ihop en. Ett för sent bollbyte ryktades det om efteråt, men sådan är bowlingen.

I finalen ställdes då Johanna mot Magnus. Johanna valde klokt nog att stå kvar på bana 9 så Magnus fick bana 10. Men här trasslade det till sig lite för båda spelarna.
Det var sparsamt med fickträffar från båda spelarna men Magnus var den som lyckades bäst. När han hade bollen i fickan fick han strike, en nyttig lektion till alla där ute.

Vi gratulerar Magnus till segern i årets upplaga av tävlingen och passar på att önska alla en trevlig sommar!

Uppdaterad: 26 MAJ 2022 14:30 Skribent: Henrik Hedlycke
E-post: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info