Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Seriespelet avslutas, nystart är planerad till i höst


På ett extrainsatt förbundsmöte i tisdags så beslutade Svenska Bowlingförbundet att avsluta den säsong vi började spela i höstas pga. den rådande Corona-pandemin.

Det gör att vi som förening måste rätta oss efter detta och göra det bästa av den situation som uppstått.

Om det är rätt eller fel beslut att avsluta en andra säsong på raken, det är en fråga ingen har svaret på. Men hälsan och samhällsnyttan kommer först, så enkelt är det och ingen vet hur situationen ser ut ens i den närmsta framtiden. Beslutet hade stor majoritet bland de regionala förbunden vilket i sig måste ses som något positivt.

Styrelsen i vår förening har därför beslutat att ställa in tävlingen Käglan som spelats varje vår sedan 1974.
Det beslutades också att 2021års Klubbmästerskap flyttas till i höst. Vi vill att Klubbmästerskapet ska behålla sin kraft och sportsliga betydelse och alla lösningar på att försöka arrangera ett Klubbmästerskap nu i vår hade gjort avkall på det.

Däremot kommer våra allokeringar av bowlinghallen att fortsätta fram till April eller så länge det finns intresse från våra medlemmar.

Covid-19 har påverkat varje människa på hela jorden. Det är den största kris vi skådat efter spanska sjukan som härgade hänsynslöst på europas gator för ganska exakt 100 år sedan.

Om detta är planetens sätt att behålla sin balans eller helt enkelt tidens gilla gång vågar jag inte fundera på, men det viktiga är att behålla förmågan att härda ut.


Jag förstår alla som väljer att avstå ifrån allt som kan betecknas som nöje, med det såklart bowling inkluderat. Jag förstår också de som brottas med motivationen och lusten, det är en debatt som hamnar bakom hälsan och ekonomin i samhället i stort, men som jag hoppas får större utrymme när det mest akuta läget försvunnit.

Vår förening och bowlingen i stort är i denna pandemi bara atomer i rymden, även om det påverkar oss spelare och medlemmar på ett stort sätt.

Jag kan bara svara för mig själv personligen, men att inte ha helgens matcher och de återkommande tävlingarna att se fram emot har varit väldigt tråkigt.

Exakt när vi kan dra igång och hur läget ser ut just då kan ingen svara på idag, men det handlar om att ta vara på tiden fram tills dess.

Vår Bowlinghall behöver oss spelare mer än någonsin nu, så känner man den minsta lust att rulla kula så tycker jag man ska göra det. Givetvis på ett sätt som följer alla rekomendationer och restriktioner.

Det är viktigt att vi fortsätter att ta hand om varandra, inte bara klubbmedlemmar emellan utan alla i samhället. Att ta sig tid och höra av sig till den där personen man kanske inte pratar med så ofta bara för att kolla hur läget är, ja det är viktigare än någonsin.

Givetvis ska man ta sitt samhällsansvar, man ska inte äventyra andra personers hälsa och ge sig ut på grandiosa äventyr. Men man ska inte helt sluta leva.

Nu blickar vi framåt! I höst, när pandemin förhoppningsvis är över, så kommer vi som förening att skicka i den högsta växeln.

Så snart vi kan bedriva vår verksamhet på ett normalt sätt igen så ska vi fortsätta med nya aktiviteter och händelser. Vi ska fortsätta ta vara på våra medlemmarnas intressen och fortsätta att utvecklas tillsammans.

Vi sitter på ett stort kapital av ideér så allt vi behöver är bara det älskade normaltillståndet.

Bara himmelen är taket för vad vi i BK Rudbeck kan åstadkomma tillsammans, så fram tills tiden är kommen får vi helt enkelt lov att härda ut.

#forzarött

Uppdaterad: 18 FEB 2021 13:11 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info