Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I helgen avgörs PBA Tour-finalen, med svenske Jesper Svensson. Åtta spelare i två grupper spelar först kval, stegfinal och sedan möts de två gruppsegrarna i en avgörande final.
 
Ukrainska Dasha Kovalova blev i helgen den första bowlaren på fyra år att försvara en titel på den amerikanska proffstouren för damer PWBA. - Det betyder mycket, säger hon till PWBA.com.
 

Juniorläger i Eskilstuna

(2021-06-22 09:39)
24 inbjudna juniorer träffades i helgen i Eskilstuna och spelade 18 serier på svåra underlag för att visa upp sig inför förbundskaptenen Robert Andersson. - Det var skönt att komma igång igen, säger han.
 
När PBA-touren i helgen krönte sin King of the Lanes bland 11 inbjudna spelare var den svenske superstjärnan Jesper Svensson en av de som hade chans att bli kung.
 
Team Sweden Youth Academy är utbildningen för landets mest lovande ungdomar. Syftet är att utbilda framtida landslagsspelare och nu är 56 bowlare uttagna. - Det har varit ett svårt urval, säger Johan Ekström.
 
På andra sidan atlanten är sommarbowlingen nu igång. Den svenske storstjärnan Jesper Svensson är på väg över och ska delta i tre tävlingar på PBA-touren. -Att göra mitt bästa, få spela inför publik och sådär ska bli kul, säger han.
 
Brittiskan Verity Crawley har under året fått träna hemma hos sina föräldrar. I helgen tog hon sin första titel på den amerikanska damtouren. - Det är en fantastisk känsla, säger hon till pwba.com.
 

Ungdomstävling i sommar

(2021-06-15 10:56)
Svenska Bowlingförbundet organiserar en ungdomstävling i sommar: Comeback Open, som kommer spelas i Nässjö 13 - 15/8. - Tisdag den 22 juni klockan 10:00 släpper vi anmälan, säger Johan Ekström.
 
När damlandslaget idag tränade tävlingslikt på sitt läger i Eslöv satt det 22 betalande gäster på läktaren. - Vi ville skapa en situation som satte lite startkablar i tävlingshjärnan, säger förbundskaptenen.
 
Sedan sin senaste seger på damernas proffstour 2017 har Kelly Kulick slutat tvåa i fem tävlingar. Men i helgens Albany Open på PWBA fick 44-åringen återigen lyfta en trofé. - Jag bygger självförtroende, säger hon till pwba.com.
 
Totalt kommer den svenska nationella serien 2021/2022 att bestå av 11 lag färre än förra säsongen. Bland annat har Elitserielaget Örgryte IS dragit sig ur. - Vi är för få damer, säger Christel Carlsson.
 

UPP-slaget inställt

(2021-06-02 13:34)
Ungdomstävlingen UPP-slaget som skulle ha spelats i Jönköping under augusti månad ställs nu in, för andra året i rad.
 
Svenska Padel- och Svenska Islandshästförbundet är nya medlemmar i RF och Björn Eriksson är omvald som ordförande. Det är några av nyheterna från helgens RIM. - Jag vill välkomna våra nya medlemmar till idrottsgemenskapen, säger ordföranden.
 
För bara tre veckor sedan tog Stephanie Zavala sin första seger på damernas amerikanska proffstour. I helgen, på sin 25-årsdag, tog den högerhänta bowlaren sin andra. - Det låter som en dröm som blir sann, säger hon till pwba.com.
 

Tävling tillåtet igen

(2021-05-28 13:11)
Från och med 1 juni släpper FHM, Regeringen och RF på restriktionerna och då kommer det vara tillåtet för tävlingar i mindre omfattning. - Tack vare er kan vi nu återigen genomföra match och tävling för alla åldrar, säger Björn Eriksson.
 

Postadress:
BK Sockerbruksknattarna - Bowling
Eva Andersson, Dressyrgatan 4
26258 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 043117247
E-post: peter@bowlare.se

Se all info