Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Förra veckan var det rörelsevecka på Öregrunds skola och i torsdags fick skolans drygt 150 elever testa på många olika aktiviteter med RF-SISU Upplands rörelsebana.
 
Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller för årets inkomstdeklaration.
 
På RF-SISU Upplands distriktsstämma fick Pyry Niemi förnyat förtroende att leda styrelsen de kommande två åren.
 
Flyktingströmmen till Sverige ökar och idrottsrörelsen kan bidra med bra fritidsaktiviteter för barnen som kommer hit. Läs om hur din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.
 

"Unga ledare kan!"

(2022-03-28 10:29)
Lita på dig själv, våga ta initiativ och ha kul – Du kan mer än vad du tror! Det är 19-åriga simtränaren Matilda Bohmans tips till andra ungdomar som vill bli ledare.
 
Coronapandemin har hos uppländska idrottsföreningar medfört ett tapp av medlemmar, minskat ideellt engagemang och en oro över ekonomin. Det framkommer i Riksidrottsförbundets rapport Två år med Corona som släpps idag.
 
För att utveckla sin verksamhet till att bli mer jämställd och jämlik deltar Upplands Fotbollförbund och Wallby Dragkampklubb i satsningen Jämställd och jämlik förening.
 
Vill din förening rekrytera nya barn och ungdomar? Då kan ni få ekonomiskt stöd från RF-SISU Uppland för att arrangera öppna kostnadsfria aktiviteter på sommarlovet.
 
Vi välkomnar regeringens och Folkhälsomyndighetens besked att nuvarande restriktioner och många rekommendationer tas bort från och med den 9 februari.
 
För att identifiera idrottens utmaningar under tiden med coronapandemi och restriktioner har Riksidrottsförbundet skickat en enkät till samtliga idrottsföreningar. Din förenings svar är viktiga! Så här gör du för att besvara enkäten.
 
Vinter och vår är högsäsong för årsmöten för förbund och föreningar. Men hur ska du och din förening eller ditt förbund tänka nu när pandemin återigen försvårar traditionella, fysiska årsmöten?
 
Vad gäller för offentliga tillställningar och gym-, sport- och badanläggningar i din kommun? Här hittar du samlad information för samtliga tio uppländska kommuner.
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens idag.
 
Uppsalaklubben Fyrisfjädern startade para-badminton 2013 och idag är det en självklar del av föreningens verksamhet. Fyrisfjädern har tre träningsgrupper med para-badminton, både för barn och vuxna, med olika funktionsnedsättningar.
 
RF-SISU Uppland vill uppmärksamma dig och din förening om att ett antal bedrägeriförsök ser ut att ha drabbat föreningar på olika platser i landet den senaste tiden.
 

Postadress:
BK Style - Bowling
Gunvi Säfström, Herrgården 7
74941 Enköping

Kontakt:
Tel: 0704912667
E-post: gunvi.savstrom@bredb...

Se all info