Hoppa till sidans innehåll

Vi uppför oss ordentligt på banan.


Vi uppför oss ordentligt på banan.

Några spelare tycker att det är okej att ropa eller slå och kasta racketen. Det är det inte! Ni kan som föräldrar hjälpa till med det - på fler sätt. Prata med ert barn men låt bli att lägga för stor press på det. Det kan bara medföra en tendesn av osäkerhet och kanske nervositet.

Om ni är med som åskådare, håll er lugn - speciellt medan barnet servar och spelar. Det är okej att ni applåderar och uppmuntrar dem, men kom ihåg att balansen mellan att stötta och att stressa är hårfin för våa barn.

Det är den positiva stöttningen som barnet har behov av. Kom också ihåg att stöttningen till ditt eget barn inte ska gå ut över de andra spelarnaa - man kan faktiskt applådera så mycket att det stör motståndaren. Det är trevligt med liv i hallen, men det bör föregå anständigt och med respekt för spelarna.

När man sitter utanför banan, blandar man sig inte i matchens förlopp, då vi önskar att barnen själva ska lära sig att hantera situationenerna på banan. Så därför svarar man inte på frågor om linjebeslut eller poängställning.

I Sverige är det tillåtet med coachning mellan bollarna och i pausen vid 11 samt vid setbyte. För våra yngsta, U9 och U11 så är coachningen mellan bollarna inte tillåten, dock är det tillåtet vid pausen vid 11 och setbyte.

Uppdaterad: 08 SEP 2020 12:11 Skribent: Peter Granberg
E-post: This is a mailto link

Vi stödjer 
BMK Fjädern.      

LKAB_logotyp_-_puff
Vill du också stödja BMK Fjädern?
Kontakta då Stig Landin,
tfn. 070-361 91 90 eller
Jörgen Wettainen,
tfn. 070-635 48 80. 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
BMK Fjädern - Badminton
Box 68
98122 Kiruna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: peter.granberg@tvab....

Se all info