Hoppa till sidans innehåll

Fin andraplats för Elin Ryberg i GOT Elit

07 OKT 2018 21:15
Elin Ryberg fick till en fin start på årets SJT-säsong genom en andraplats i mixeddubbel i årets upplaga av GOT Elit.
  • Skapad: 07 OKT 2018 21:15

I årets upplaga av GOT Elit visade Elin Ryberg tillsammans med sin mixedpartner Daniel Ström ifrån Trollhättan att man blir att räkna med under årets badmintonsäsong. Efter en lite trevande inledning då paret inte fick spelet att stämma fullt ut men ändå fick med sig en seger i en jämn tresetare lossnade det ordentligt i kvartsfinalen då man besegrade duktiga Umeå-paret Alice och Mio Molin i två raka set. I semifinalen gjorde paret sin kanske bästa instas i karriären då de med näst intill felfri badminton besegrade det andraseedade paret Tea Roslin/Eric Ramstedt, Trollhättan respektive Täby, i två raka set med siffrorna 21-18, 21-16. I finalen nådde Elin och Daniel inte riktigt upp till samma klass men man bjöd ändå rejält motstånd. Trots tappert kämpande blev det förlust med 12-21, 18-21 mot Tom Roslin/Elin Öhling från Trollhättan respektive Örebro. Tilläggas ska också att både Elin och Daniel spelar sitt första år i klassen U15 och de får då möta både jämngamla och ett år äldre spelare något som brukar vara riktigt tufft.

I singel tog sig Elin vidare från gruppspelet som pooltvåa men föll sedan i första slutspelsomgången i två raka men jämna set mot Dia Dahr från Stockholm. I dubbel spelade Elin med Hanna Eklund från Mariestad men paret föll i första omgången.

Nedan ses prispallen i MDU15:

Även Frida Andersson deltog i U17-klassen i GOT Elit. Frida fick i tuff konkurrens med sig en seger i poolspelet i singel och en seger i damdubbel. 

Skribent: Björn Ryberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
BMK Racket - Badminton
Tennisvägen 8
44155 Alingsås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info