Hoppa till sidans innehåll

Första poängen för BMK Rackets serielag

25 OKT 2020 11:03
Igår lördag spelades andra omgången i Division 2 Mellan B i Fjäderborgen i Göteborg. BMK Racket ställdes mot Frölunda 3 och mot Gislaved.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2020 11:03

Det började riktigt bra mot Frölunda med segrar i Herrdubbel 1 och i en riktigt jämn Damdubbel. Frölunda reducerade dock till 1-2 genom seger i Herrdubbel 2. Sedan var olyckan framme för BMK Racket. Elin Ryberg stukade foten vid ställningen 4-4 i andra set efter att ha vunnit första set klart i Damsingeln. Det fanns inte mycket annat att göra än att kasta in handduken och lämna wo för Elin. Andreas Jonsson föll sedan i en jämn tresetare i Herrsingel 1 och Björn Ryberg föll i två raka set i Herrsingel 2. Så dags hade alltså Frölunda tagit ledningen md 4-2. Ted Smidefors reducerade sedan för BMK Racket till 3-4 då han vann Herrsingel 3 efter en fin vändning i matchen. Allt avgjordes sedan i Mixeden, där Frida Andersson och Peter Järås föll med minsta möjliga marginal, förlust med 19-21 i tredje och avgörande set. En 3-5 förlust som sved lite extra med tanke på Elins stukade fot och de små marginalerna i Mixeden.

I andra matchen stod Gislaved på andra sidan nätet och pga Elins fotskada tvingades BMK Racket lämna wo i Damdubbel och starta matchen i 0-1 underläge. Björn och Andreas vann Herrdubbel 1 medan Ted och Peter föll i Herrdubbel 2. Ställningen 1-2 således efter dubblarna. Frida fick det sedan tufft i Damsingeln i föll i två raka set. Då visade Andreas, Björn och Peter styrka och vann alla tre herrsinglar i raka set och plötsligt stod det 4-3 till BMK Racket. I den avslutande Mixeden var dock Gislaved för starka och Ted och Frida föll i två raka set. Slutresultat 4-4 i matchen och BMK Racket första seriepoäng var ett faktum.

Här är tabellen efter omgång två:

Nu laddar vi för ett seriesammandrag i Gamla Tennishallen i Alingsås den 28/11 då tre matcher kommer att spelas under en dag.

Skribent: Björn Ryberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
BMK Racket - Badminton
Tennisvägen 8
44155 Alingsås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info