Hoppa till sidans innehåll

SM-guld för Elin Ryberg

25 AUG 2021 21:42
BMK Rackets unga badmintontalang Elin Ryberg fortsätter att visa framfötterna på ett imponerande vis. I helgens U17-SM i Täby Racketcenter spelande Elin hem ett SM-guld i damdubbel. Dessutom blev det ett brons i damsingel och ett brons i mixeddubbel.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2021 21:42

Det var tjejer och killar födda 2004 och 2005 som den gångna helgen samlades i Täby Racketcenter för att göra upp om SM-medaljerna i U17-klassen. Precis som för andra sporter har det varit ett långt tävlingsuppehåll under den pågående Corona-pandemin, något som gjorde det extra nervöst för många av spelarna. Elin Ryberg lyckades dock hålla nerverna under kontroll. Hon vann alla sina sju matcher under lördagen och avancerade med stabilt spel till söndagens semifinaler i de tre kategorierna singel, damdubbel och mixeddubbel. Först ut under söndagens semifinaler var mixeddubbel, men där fick Elin och hennes partner Daniel Niemi Ström från Trollhättan sträcka vapen i två raka set mot duktiga Umeåparet Alice och Mio Molin som senare vann SM-guldet. Nästa semifinal var damsingel och här blev det en riktigt rysare mot Elin Öhling från Västra Frölunda Badmintonförening. Ryberg tog hem ett mycket jämnt första set med 21-19. Öhling kom dock starkt tillbaka och vann andra set med 21-13. I tredje set hamnade Ryberg i ett tidigt underläge och vid ställningen 9-19 såg det i princip helt kört ut. Då visade Ryberg prov på fina kämpatakter, började plocka poäng efter poäng och kom så nära som 16-19 och 17-20. Men till slut gick det inte längre utan Öhling kunde slå in sin andra matchboll och vinna tredje set med 21-17. Ryberg lyckades skaka av sig besvikelsen över de två semifinalförlusterna och tillsammans med just Elin Öhling vann paret sin mycket jämna semifinal i damdubbel mot Kushi Harakamani och Emma Hörnlund från Påvelund respektive Umeå. Segersiffrorna skrevs till 21-18, 22-20. I damdubbelfinalen visade sedan firma Ryberg/Öhling prov på mycket stabil och vass damdubbel. Freja Strömberg från Härnösand i par med Alince Molin från Umeå kämpades ner i två raka set med siffrorna 21-12, 21-9. Därmed var Elin Rybergs första SM-guld bärgat.

Nu väntar några väldigt spännade veckor för Elin Ryberg som för ett par veckor sedan fick reda på att hon av Svenska Badmintonförbundet tagits ut till U17-EM i Slovenska PODČETRTEK. Hon kommer att resa ner med tre andra tjejer och fyra killar som tillsammans utgör Sveriges trupp. Först väntar en lagtävling mellan den 3-7/9 och sedan individuell tävling 8-12/9. I den individuella tävlingen är Elin uttagen att spela damsingel och damdubbel medans laget till respektive lagmatch tas ut på plats. Pga rådande Corona-situation kommer laget att resa ner redan under måndagen den 30/8. Väl på plats i Slovenien väntar upprepade Covid-tester med två dagars mellanrum och förutsatt att ingen i laget lämnar positivt prov lämnas grönt ljus för start fredagen den 3/9.

Elin Ryberg har också tillsammans med tre andra badmintonspelare precis börjat på Katrinelundsgymnasiet (RIG) i Göteborg med badmintoninriktning, något som borgar för goda möjligheter till en utökad badmintonsatsning och fortsatt fin utveckling.

Vi säger stort GRATTIS till SM-medaljerna och önskar lycka till med alla spännande utmaningar framöver.

210822_Elin_Ryberg_SM-guld_U17_Täby.JPG

210822_Elin_Ryberg_SM-guld_U17_Täby_prispall_DDU17.JPG

Skribent: Björn Ryberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
BMK Racket - Badminton
Tennisvägen 8
44155 Alingsås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info