Hoppa till sidans innehåll

SM-silver för Elin Ryberg

18 MAR 2019 19:50
Två av BMK Rackets duktiga unga tjejer, Elin Ryberg och Frida Andersson, var i farten i ungdoms-SM den gångna helgen i Stockholm. Bäst gick det för Elin som tog ett silver i damdubbel i U15-klassen.
  • Skapad: 18 MAR 2019 19:50

Ungdoms-SM i badminton spelades den gångna helgen i Stockholm. Med från BMK Racket var både Elin Ryberg i U15 och Frida Andersson i U17.

Bäst gick det för Elin som fick med sig ett SM-silver i damdubbel hem till Alingsås. Elin spelade dubbel med Channel Linné från Kumlaklubben BMK Carlton. Efter två ganska komfortabla segrar i åttondel och kvartsfinal väntade betydligt tuffare motstånd i semifinalen, då andraseedade Kushi Harakamani och Niralli Pilla stod på andra sidan nät. Elin och Channel började dock helt respektlöst och med ett stabilt och offensivt spel fick man motståndarna tidigt ur balans. Första set vanns med klara 21-14. I andra set kom motståndarna tillbaka och paren följdes åt upp till 15 lika. Då gjorde Elin och Channel ett ryck och setet och matchen kunde spelas hem med 21-16. I finalen väntade sedan förstaseedade Elin Öhling och Marion Lawrence. Elin och Channel fick en riktigt dålig start och låg under med 4-11 i halvtidsvila i första set i finalen. Man fick dock bättre ordning på spelet och närmade sig något men förlorade ändå setet med 17-21. I andra set startade Elin och Channel på ett övertygande sätt och var i ledning med 11-9. Sedan kom en rejäl svacka och man tappade sju raka bollar till 11-16. Då fick man återigen bättre ordning på spelet och kröp närmare poäng för poäng. Vid ställningen 19-19 kom dock två ödesdigra misstag i form av en servmiss och en relativt enkel drop i nät och i och med det var matchen förlorad.

I singel föll Elin i kvartfinal i en stenhård tresetare mot Niralli Pilla. Matchen stod och vägde vid 15 lika i tredje set men motståndaren hade lite bättre koll på nerverna och kunde vinna matchen med 21-16 i avgörande set. Tung förlust för Elin! Slutligen i mixed förlorade Elin i par med Daniel Ström från Trollhättan i en tresetare i första omgången mot Axel Hörnlund och Hilda Johansson från Umeå.

Frida Andersson började bra i kvalet i singel i U17 och vann första matchen. Tyvärr blev det sedan förlust i en tresetare i andra kvalmatchen. Det blev också förlust i första omgången i mixeddubbel i par med Melvin Kjellén från Ulricehamn och i damdubbel i par med Tania Mörk. 

Skribent: Björn Ryberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
BMK Racket - Badminton
Tennisvägen 8
44155 Alingsås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info