Hoppa till sidans innehåll

Olle vill slå sig fram


Utvald att träna med eliten. Nu hoppas Olle att han också blir utvald att börja på badmintongymnasium.

Det är inte alla som får chansen att träna med världstoppen inom sin idrott. Men Olle Ingemarsson, från Ulricehamn och BMK Tellus, fick vara med om just detta i helgen. Dansken Peter Gade är rankad tvåa i världen just nu och tillsammans med tre andra elitspelare så hölll han en träning i Mariestad för speciellt inbjudna spelare. Däribland badmintonlöftet Olle Ingemarsson.
– Man blir ju inte mycket bättre efter en enda träning, men det var roligt och nyttigt att få vara med om det här, säger Olle.
Martin Borg från Mariestad har spelat tillsammans med Peter Gade nere i Danmark och det var han som fått med sig Peter och Hans-Kristian Vittinghus samt Sverige-ettan Henri Hurskainen till den här badmintongalan.
– Tränarna hade satt samman övningarna och där vi fick träna stationsvis på olika saker, säger Olle.
Vad tog du med hem som nyttigaste övningen?
– Det var inte en övning utan en teknikgrej. För att få kraft i slagen så har jag alltid hållt armbågen lågt och det såg Martin direkt vid träningen. Så nu skall jag försöka ändra på detta men det tar ett tag innan jag tränat bort det. Sedan var ju övningarna lite ovanligare och roligare och det får jag försöka använda här hemma.
Och hemma är förstås Ulricehamn. Fast kanske inte längre än till sommaren. För det är mycket som talar för att Olle Ingemarsson blir en av alla de ulricehamnare som lämnar hemorten för studier på annat håll. I Olles fall så är det Malmö som hägrar.
– Jag har sökt till badmintongymnasiet i Malmö och kommer jag in så blir det nog flytt till Skåne, säger Olle.
Betygsmässigt så är det inga problem och eftersom även provveckan, då Olle fick träna med gymnasiet och visa sina färdigheter, gick bra så är det mycket som talar för att det blir studier i Malmö.
– Vi får se. Det är bara tre killar och tre tjejer som tas in varje år så det är tuff konkurrens, säger Olle.
Det som talar för att Olle blir en av de uttagna är att det gått riktigt bra så här långt i vinter. 15–åringen (16 i januari) spelar i U17 och möter då många spelare som är ett år äldre. Dessutom är Olle nu riksklassad och då är det ännu svårare att gå långt i tävlingarna eftersom endast poolsegrarna går vidare till finalspelen. Men Olle spelar även med seniorerna och har vunnit två tävlingar i B–klassen och räknar med att vara A–klassad till hemmatävlingen Sten Sture–fjädern. Den, tillsammans med SM i Uppsala, är de stora tävlingarna för Olles del den här säsongen.
– I mellandagarna är det läger i Göteborg och sedan är det riksklasstävling i Sollentuna i januari. Så det rullar på rätt bra, säger Olle Ingemarsson.

 

FAKTA

Ålder: 15 år

Bor: Ulricehamn

Familj: Pappa Sören och mamma Mari hemma i Ulricehamn och sturasyster Johanna i London.

Gör: Går nian på Stenbock

Idrott: Badminton (och lite golf)

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:19 Skribent: UT-Sport 2010-12-22 Leif Fjellström

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info