Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulricehamns Tidning

Lokala framgångar på Sten Sture-fjädern


Sporthallen fylldes av badminton i helgen när Sten Sture-fjädern avgjordes. Stundom var det spel på fem banor samtidigt och det var många fjädrar att hålla koll på i luften. Hemmaklubben hade mycket framgångar och inte minst i arrangemanget i sig.

 

Ett bevis, så gott som något, för att Tellus årliga turnering Sten Sture-fjädern är omtyckt är väl att 30 stycken ungdomar från Oskarström tog sig hela vägen till Ulricehamn. Denna klubb har, precis som Tellus, mycket ungdomar och känner sig antagligen därför väldigt hemma i miljön. Arrangörerna själva beskriver sin egen klubb med värme och stolthet.

En ungdomsutvecklare, med bra tränare, som trots sin litenhet hela tiden fyller på med ungdomar underifrån år efter år. Helt enkelt en klubb med behagligt klimat och en sådan klubb arrangerar också bra tävlingar, det finns det otaliga exempel på.

– Resultatmässigt har det gått bra för klubben och vi är nöjda med arrangemanget, säger Svante Larsson i tävlingsledningen.

– Det är färre deltagare i år och vi valde att ha hela turneringen i sporthallen i år under två dagar i stället för under en dag i flera hallar. Det blir kortare dagar och lättare att organisera för oss, fortsätter han.

111 spelare ställde upp i den 28:e upplagan av turneringen och hela 43 stycken av dessa kom från hemmaklubben. Det fanns några seniorklasser men det mesta handlade om ungdomar och just ungdomstävlingen är också högre klassad av Badmintonförbundet vad gäller att kunna erövra rankingpoäng. Att SM gick i Uddevalla samma helg är antagligen en stor bov till att deltagarantalet sjunkit då många klubbar valde att beskåda Sveriges elit när tillfälle gavs.

Badminton är lite speciellt i och med att det finns många klasser att ställa upp i. En av hemmaspelarna som hade fullt upp under helgen var Sofia Anemo. I mixedklassen för 15-åringar spelade hon tillsammans med klubbkompisen Josef Gardell och de vann visserligen första matchen men fick det tyngre sedan.

Däremot vann Sofia damdubbeln tillsammans med Josefin Ekelöw. En av motståndarna i den finalen var Julia Andersson och de skulle även göra upp i finalen i singelspelet. För dit tog sig Sofia med bara en setförlust.

– Jag har rört bra på fötterna. Det är något jag tränat mycket på och det har gjort att jag blivit snabbare i spelet, säger hon om sin helg.

Egentligen är det de stora tävlingarna som lockar mest men hon tycker det är kul att spela på hemmaplan också.

– Roligast är singelspelet och sen mixed och dubbel, i den ordningen, säger hon om de olika kombinationerna. 
Inför finalen mot den högre rankade Julia var hon peppad.

– Det var länge sen jag mötte henne nu och hon är bra men jag har blivit bättre också så jag har goda förhoppningar.

Det blev dock förlust denna gång men det motsäger ju inte att Sofia har närmat sig och, vem vet, nästa år kanske hon är ikapp.


Här kan du se resultatet

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:04 Skribent: TOMMY JOHANSSON-Ulricehamns Tidning

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info