Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelser


Per utsedd till årets ledare i Västergötland

 

Per Söderberg - årets tränare i Västergötland 

Västergötlands badmintonförbund (VBF) har utsedd årets ledare som kom att representera distriktet i den stora badmintongalan i Uppsala den 13 maj. Ett stort grattis till Per! Läs motiveringen här:

 

Årets ledare i Västergötland: Per Söderberg

I samband med badmintongalan kommer Årets Ledare att utses. Vi i VBF har efter mycket tankeverksamhet utsett Per Söderberg, BMK Tellus som Årets Ledare i distriktet. Det finns dock väldigt många engagerade och duktiga ledare i distriktet så konkurrensen var hård. Per utsågs med följande motivering:


"Per Söderberg, BMK Tellus, har under året varit drivande till att utveckla sin förenings verksamhet. Mycket tid och stort engagemang har lagts ner för att ge ungdomar en betydelsefull fritid inom badmintonsporten. Som ansvarig för tre handslagsprojekt har han gett föreningen möjlighet att starta upp en knatteverksamhet där föräldrar varit delaktiga tillsammans med sina barn. För att ge en grund hos föräldrarna samt spelande ungdomar har en förberedande tränarutbildning genomförts i SBF:s regi i samarbete med SISU. Han har också arrangerat läger för klubbens tävlande medlemmar samt ett urval inbjudna externa spelare.
Per har mycket god känsla för medlemmarnas unika behov och kan anpassa gruppindelningar och övningar med hänsyn till spelarnas kunskapsnivå och sociala nätverk i klubben. Tillsammans med övriga tränare i föreningen har Per lyckats få fram en handfull spelare som gör fina resultat på tävlingar. Främsta merit i sammanhanget är en SM-medalj i U13, det första i klubbens historia. Att vara en tränare som har tålamod och verkar långsiktigt, år vetgirig och nyfiken samt har ett häjrta som slår för badmintonsporten ger bra förutsttningar för fortsatta framgångar för klubben".

 

_______________________________________________________________ 

 

Per - årets manlige ungdomsledare i kommunen 2007!
 

Per Söderberg - årets manlige ungdomsledarstipendiat 2007Per Söderberg - BMK Tellus eldsjäl och mångårige tränare har belönats av kommunen med årets ungdomsledarstipendium på 5000:-.

 
Måndag eftermiddag den 10 december delade arbetsutskottet i Ulricehamns kommun ut årets kulturpris, årets kulturstipendium och årets ungdomsledarstipendium i Rådhuset. Årets manlige ungdomsledarstipendiat blev Per Söderberg, han har med sitt driv utvecklat verksamheten, han har lagt ner mycket tid under sina 11 år i föreningen för att ge ungdomarna en meningsfull fritid, han tycker att alla skall få delta utifrån sina egna förutsättningar.
– Att få priset är jättekul, säger Per, det ger en kick i det fortsatta arbetet. Pengarna kommer han att använda till julklappar.

Här är motiveringen:

Per Söderberg BMK Tellus har under många år varit drivande till att utveckla föreningens verksamhet. Han har lagt ned mycket tid och stort engagemang för att ge ungdomar en betydelse full fritid inom badmintonsporten. Han har under de senaste åren varit högst delaktig till att nystarta och bygga upp klubbens ungdomsverksamhet till den blomstrande aktivitet som det är idag. Klubben har nu ca 60 aktiva barn och ungdomar. Tellus har vuxit till ett meriterat namn i hela badminton Sverige. Per är en drivande kraft till att klubbens ungdomar finns representerade i tävlingar både inom bredd och också spets. Han trycker på vikten av att alla får deltaga utifrån sina förutsättningar och förmågor. Det är oerhört viktigt att det finns en bredd i grunden för att senare få individuella framgångar.

Under flera år har Per en gång i veckan åkt till Jönköpingsklubben Wätterstad och inspirerats och tagit till sig träningstips och idéer av denna storklubbs duktiga och meriterade tränare. Därefter har han delgivit denna kunskap till klubben övriga tränare och medlemmar.

Han har under året genomgått en tränarutbildning (steg U3). Under ledning av Sveriges främsta företrädare för badmintonsporten bl.a. förbundskaptenen Asger Madsen.

Vi från styrelsen vill gärna att Per uppmärksammas då vi tycker att han är en föredömlig tränare som har tålamod och verkar långsiktigt, är vetgirig och nyfiken samt har ett hjärta som slår för badminton och ungdomar.


Övriga pristagare var Viktoria Persson från Ulricehamns gymnastikförening (Årets kvinnliga ungdomsledare), Viktor Wessbo med bandet Pleasure Paradise (årets kulturstipendiat) samt Svenska kyrkan för projektet "Folkvandring till Betlehem". Stämningen var topp bland pristagarna och det bjöds på både underhållning och tårta.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:18 Skribent: Ulricehamns tidning

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info