Hoppa till sidans innehåll

seriesammandrag i Ulricehamn 12 januari 2013


En vinst och en förlust blev resultatet för Bmk Tellus när deras serie gjorde upp i sammandrabbningen på hemmaplan. Det var första segern på säsongen.

 

Inför seriesammandraget i division fyra i Sporthallen hade Bmk Tellus inkasserat två oavgjorda matcher av spelade fyra och låg sist i tabellen. Men det var jämnt poängmässigt mellan de fyra sista och Tellus målsättning är snarare spelarutveckling än att vinna matcher.

- Vi har ett väldigt ungt lag, där de yngsta bara är tolv år. Vi spelade ju i tvåan förra året men när några spelare gick till Borås valde vi att gå ner till fyran och litegrann börja om med ett nytt lag, säger Anette Söderberg, för dagen tävlingsansvarig.

I badminton spelar damer och herrar tillsammans i seriespelet. Totalt består en match av åtta individuella matcher som alla spelas oavsett utgång. Det inleds med tre dubbelmatcher, varav en är damdubbel, som följs av fyra singlar, också där en dammatch, och avslutas med en mixeddubbel.

På hemmaplan kom lagets första vinst. Med 5-3 besegrade man Team Uddevalla.

- Det var gott att vinna och det var ett av de lag vi skulle kunna slå. De spelade lite sämre än vanligt och vi lite bättre men vi ska kunna slå fler utav lagen, säger Niklas Axelsson som agerade spelande lagledare när ordinarie Per Söderberg fått förhinder.

I andra och sista matchen föll Tellus väntat mot seriesuveränerna Team Dalsland. Lite talande för För ungdomens dilemma var damsingeln som Sofia Anemo spelade. Hon hamnade i underläge med 0-1 i set men vände storstilat matchen mot en alltmer frustrerad motståndare till flera setbollar. Men i det avgörande momentet låste sig spelet som det ofta gör och hon förlorade tillslut matchen. Men rutin erhålls med smärta och tårar och det är en vinst i alla lägen för de unga i Tellus.

 

Tellus lag

Niklas Axelsson

David Gardell

Hugo Söderberg

Johan Azelius

Sofia Anemo

Nelly Elbemo

Moa Sandberg

Uppdaterad: 05 APR 2013 12:33 Skribent: Tommy Johansson - Ulricehamns Tidning

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info