Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen Lag U15


BMK Tellus kunde för andra gången i historien ställa upp med ett lag i ungdoms SM. Laget bestod av Evelina Nilsson, Fanny Allbäck, Moa Sandberg, Nelly Elbemo, Nicklas Axelsson, Oliver Blixt-Gustafsson, Olle Ingemarsson och Victor Svenningsson. Denna gång visste vi på förhand att poolen var tuff men alla kämpade och slet mot såväl övermäktigt motstånd som mot likvärdiga spelare. I poolen hade vi Täby, Kista och Trollhättan. Vi lämnade Uppsala med en sjunde placering och med nya erfarenheter att möte Sveriges bästa ungdoms spelare.
Gissa vilka som spelade final? Jo Täby och Kista, Där Täby vann. Trollhättan vann matchen om 5-6 plats och vi vann matchen om 7-8 plats. Så visst var poolen tuff.

BMK Tellus – Täby 1-8
Första lagmatchen på lördagen var mot storfavoriterna Täby från Stockholm. Vi inledde med 4 förluster i damdubbel, herrdubbel och första singlarna på dam resp herrsidan. Då klev Nicklas Axelsson in i turneringen och vann en jämn singel och ett stort jubel utbröt efter helgens första vinst. Täby består av idel riksklassade spelare och flera av dem är med i ungdomslandslaget. Fanny pressade Ulrika Ottosson i första set men förlorade med 21-19. En Fanny med lite mer träning och taktiskt kunnande skulle kunna utmanna Sverige toppen. 

 
BMK Tellus – Trollhättan 2-7
Inför den andra matchen hade den värsta nervositeten lagt sig hos flera spelare. Att möta kompisarna från distriktet innebar att vi hade bra koll på spelarna. Vi visste på förhand att Trollhättan har bra tjej och kill spelare. Även denna gång inledde vi med 4 förluster men dock med ett vunnet set. Genom att Olle tog set på Emanuel Ulldahl. Evelina föll i två raka mot Rebecca Johnson men visade upp ett mycket bra och varierat spel. Efter idel förluster så klev Nelly Elbemo fram och vann Tellus första singel på damsidan. I denna match hade Nelly koll på både motståndare och nerver. Mixedmatchen inleddes trevande av Olle och Fanny men efter lite goda coachråd så fick de spelet under kontroll och vann klart över Emanuel och Hanna.

 

BMK Tellus – Kista 2-7
I den tredje matchen ställdes vi mot ett nytt duktigt Stockholmslag. Denna gång förlorade vi åter herrdubbeln men det ”nya” dubbelparet Moa och Nelly såg till att vinna damdubbeln och det stod 1-1 när singel spelet inleddes. Olle och Fanny fick återigen spela första singel. Fanny mötte Klara Nistad Sveriges bästa 96 på damsidan. En match som Fanny genomförde på ett fantastiskt bra sätt. Långa bolldueller med tunga clear från båda spelarna. Siffrorna blev stora men Fanny gjorde några snygga poäng med hjälp av sin fantastiskt hårda smash.
I andra singeln var både Nicklas och Evelina nära segrar. Nelly som var helgens segermaskin fortsatte att övertyga i tredje singeln och tog sin och lagets andra vinst i lagmatchen.
I mixed höll Nicklas och Fanny på att skrälla men förlorade med 22-24 i tredje set. Förlust med 2-7 men med lite flyt så var en 5-4 seger inte allt för avlägsen.

 

BMK Tellus – Umeå 7-2
Efter lördagens förluster var det dags att göra upp om 7-8 plats. Alla Tellus supportrar släppte loss och om det hade funnits en hejarklacks tävling så hade vi vunnit den. Det finns lite objektivitet i detta då Trollhättan tyckte att vi hördes och höjde stämningen.
Inför denna match var alla spelare rustade till tänderna och ordentligt taggade. Umeå inledde med att lämna WO i damdubbel och en damsingel. Tellus bröt förlusttrenden i herrdubbel där Olle och Oliver gjorde en kanonmatch. Andra set vanns mycket övertygande. Olle fortsatte att vinna första setet i singel men i andra set blev det stopp i maskineriet. De flesta bollarna hamnade i nät eller utanför. Men i tredje knöt Olle ihop spelet och vann övertygande. Fanny hade under helgen mött den ena Sverige kanonen efter den andra och det visade sig att övning ger färdigheter. Fanny spelade övertygande och vann sin första singel match i lag SM. Evelina blev sporrad av Fanny´s vinst och följde upp med en ny singelvinst. Spelet inleddes lite knackigt men i andra och tredje set spelade Evelina strålande. Nicklas tog sin andra singel seger efter en lång och jämn två setare. Viktor spelade tredje singeln och hängde bra med till tio i båda seten. Viktor närmar sig sina konkurrenter med stormsteg med lite mer rutin och taktisk erfarenhet kommer segrarna.
Nelly och Nicklas spelade mixed tillsammans. Nelly vaktade nätet som en vessla och är verkligen inte lätt överlista. Nicklas fyllde på med tunga smashar från bakplan men i denna match tröt orken en intensiv helg tog ut sin rätt  Det blev en förlust men vad gjorde det när vi redan hade kammat hem en lagseger.
Efter en lång helg med mycket badminton styrde vi kosan hemåt på söndag eftermiddag och kom till Ulricehamn kl 2000. Vi som var med ingen nämnd och ingen glömd kan konstatera att kämpaglöden finns där och kanske det viktigaste av allt sammanhållningen i gruppen. Vi hoppas och tror att med lite mer rutin och att bollarna sitter innanför linjerna kommer våra spelare att visa fortsatt fina resultat i framtiden.

Tack tjejer,  killar och lagledarna Johanna och Coffa för denna helg och för bra insatser.

 

Se filmen från Svenska Cupen som Göran Gustavsson gjort iordning!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:00 Skribent: Mari Ingemarsson

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info