Hoppa till sidans innehåll

Yonex Junior Tour U15 i Kista & U13 i Mellerud


BMK Tellus riksklassade ungdomar har i helgen 16-17 januari varit och tävlat i en stor nationell tävling Yonex Tour. Dit de bästa ungdomarna i sin åldersklass är inbjudna att spela.

 

U15 i Kista

Niklas Axelsson och Olle Ingemarsson var i Kista och spelade singel, mixed och dubbel i U15.

Olle inledde dagen strålande och vann sin singel pool övertygande. I åttondelen mötte han William Andersén Skogås och i den matchen stämde inte spelet alls utan det blev förlust med 2-0 i set. Men i och med tidigare segrar under dagen befäste Olle sin position som nummer åtta på sverigerankingen.

Singeln vanns av Hampus Dreifaldt Västra Frölunda.

I mixed spelar Olle tillsammans med Linnea Hellström Trollhättan .De vann två matcher och blev utslagna i kvartsfinal mot Carolina Gate/Felix Burestedt. Mixedklassen vanns av Weinder/Ahlstrand.

Även i dubbel avancerade Olle och Tom Andersson till kvartsfinal efter vinst över. I kvarten förlorade de mot första seedade Tran/Ojaäär (Täby/Aura)

Nicklas tog säsongens första singel seger i Yonex tour men det ledde inte till vidare avancemang.

Niklas spelade dubbel tillsammans med Fredrik Bogquist Askim. Denna nya dubbel konstellation visade sig vara mycket lyckosam och avancerade till kvartsfinal. Där de förlorade mot Alizadeh/Arabloian. Detta var Niklas bästa placerin/prestation på Yonextour säsongen 09/10.

Dubbeln vanns av Welinder/Dreifaldt Göteborg efter det att Tran/Ojaäär avbrutit finalen pga skada.


 

U13 i Mellerud

David Gardell och Moa Sandberg speladeYonex tour i klassen U 13 som gick Mellerud.

Moa spelar sin första säsong på Yonex tour. Det är ett stort steg att tävla på högsta nationella nivån och efter några turneringar i motvind så vände det i helgens tävling.

Moa har utvecklats under säsongen och hinner nu med i det högre matchtempot. Hon vann en singelmatch.

I dubbel spelade hon med Lisa Carlsson Carlshamn och vann en tuff tresetare över Persson/Holmgren . I kvartfinalen blev det förlust mot Karlsson/Magnusson. Vann gjorde Moa Sjö/Ebba Stridh

Moa fortsatte med sitt fina spel och vann en mixedmatch tillsammans med Kevin Wedin Trollhättan. I nästa omgång mötte de förstassedade Lidman/Stridh som senare vann hela turneringen.

David var den av Tellus spelarna som lyckades nå en pallplacering. Detta genom att bli trea i dubbel. David har den gångna säsongen spelat tillsammans med Jacob Burestedt Halmstad.

Uppdaterad: 18 JAN 2010 20:53 Skribent: Anette Söderberg

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info