Hoppa till sidans innehåll

GP-seger för Johan - rankad tvåa i Sverige


Framgångarna för lovande Johan Azelius fortsätter. I helgen vann han sin första GP-tävling. En unik seger i BMK Tellus historia.

 

I säsongens fjärde Grand Prix-tävling stämde allt för Johan Azelius. Han tog sig till final och där väntade Oskar Svensson, Askim. Johan vann första set, nästa gick till Oskar. I det tredje och avgörande tog Johan tidigt en fempoängsledning och höll den upp till ställningen 20-14. Då kom nervositeten smygande. Oskar vann boll efter boll och helt plötligt var det Göteborgsspelaren som hade matchboll, 20.21.

- Jag försökte vara avslappnad men spände mig ändå, säger Johan. Med mental styrka kom Johan tillbaka och med en drop som Oskar slog i nät vann Johan finalen. Efter rysaravslutningen inträffade det som Johan värdesätter nästan mest. Han fick stega fram till prisbordet först av alla spelare. I hans blickfång fanns bara en sak, en blå ryggsäck. Tävlingsstrumpor har han flera par sedan tidigare och han har länge trånat efter prisbordets väska.

- Sedanst i Stockholm tog Colin Hammarberg sin andra ryggsäck, nu var det min tur.

 

Speluppfattning, inställning och fysiken är det tre komponenter som Johans tränare, Per Söderberg, framhåller när han ska beskriva Johans styrkor som spelare.

 

Johans GP-seger är unik i BMK Tellus historia. Alma Söderberg vann en GP-dubbel i par med en Skånespelare för sju år sedan men aldrig tidigare har en spelare från klubben tagit en seger i singel. Endast spelare som är topprankade i Sverige får vara med på GP-tävlingarna.

 

Förutom Johan Azelius var även Hugo Söderberg och David Gardell med i Sundsvall. Hugo, som också spelar i U13-klassen, vann sin pool men försvann i åttondelsfinalen. David Gardell gick inte vidare från poolspelet.

 

Längre söderut i Sverige, Göteborg, spelade ytterligare två Tellusspelare, Josef Gardell och Sofia Anemo GP-tävling i U15-klassen.

 

Som UT tidigare skrivit om rullar en framgångsvåg i Tellus för tillfället.

- Vi har en bra mentalitet i våra träningsgrupper. Spelarna vill genomföra bra träning och de sporrar varandra, säger tränaren, Per Söderberg.

Taktiken från Tellus sida är att med jämna mellanrum bjuda in tränare eller andra badmintonprofiler till samlingar för att få ny "input".

- Man ska aldrig anse att man kan allt, säger Per Söderberg.

 

Även när Per och hans tränarkollegor tittar nedåt i ådersklasserna ser det positivt ut. Det finns många tjejerfödda -02 i klubben och i åldersklassen -03-04 finns ett helt sjok av spelare.

 

Det enda Per Söderberg saknar lite grand för tillfället är tjejer i U13-klassen.

- Jag anser att vi har Sveriges bästa killspelare i U13, Johan Azelius, Hugo Söderberg och Gustav Österberg. Men i lag-SM behövs tre killar och tre tjejer och det har vi inte.

 

Därför blir det ingen tävlingsstart i lag-SM för Tellus men 9-10 mars hoppas Söderberg på deltagande i SM:s finalspel för U13.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:06 Skribent: UT-Sport 2013-01-31 Carina Carlzon

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info