Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anette Söderberg SM U13

USM-guld till Johan och Hugo!


– Det största som har hänt vår klubb. Det säger tränaren Per Söderberg om USM-guldet som vanns av Johan Azelius och Hugo Söderberg i söndags (10/3)

 

Brons och silver i USM har Tellusspelare bärgat förut men aldrig tidigare har någon spelare från Ulricehamn fått kliva högst upp på prispallen.
I söndags inträffade det. Hugo Söderberg och Johan Azelius vann USM-finalen i U-13-klassen mot Colin Hammarberg och Calle Thorselius med setsiffrorna 22-20, 21–13.
– Det har varit extremt mycket gratulationer både via sms och att tränare från andra klubbar kom fram och gratulerade, säger Per Söderberg som är tränare i Tellus men även pappa till Hugo Söderberg.
Det är ytterst ovanligt att en klubb har två spelare i samma åldersklass som går hela vägen i USM. I semifinalen mötte till exempel Johan och Hugo ett par där den ena spelaren representerar Täby badmintonförening och den andra spelar för Askim BC. I finalen var det Halmstad BMK och Uppsala BMK som var klubbnamnen på andra sidan nät. Onekligen utmärker sig Tellus i badmintonsverige genom sitt lovande dubbelpar Johan och Hugo.
Tellusspelarna var fjärdeseedade i mästerskapet och tog en komfortabel seger i den första matchen. Även i den andra matchen hade killarna kontroll på matchen från första till sista poäng.
I den tredje matchen, som också var semifinal, väntade Hampus Bolt och Oskar Svensson, förstaseedade i USM. Hampus och Oskar hade inför mötet med Johan och Hugo inte förlorat mot ett svenskt dubbelpar på över ett år. Det blev också den svåraste matchen i mästerskapet för Tellusduon. Tre set krävdes. Det första gick till Tellus och det andra till Oskar och Hampus. När allt skulle avgöras i tredje set plockade Johan och Hugo fram sitt bästa spel och hade en ledning med 20–15. Med fem matchbollar vann motståndarna tre raka poäng. Vid ställningen 20–18 smashade en av Tellusspelarna in matchbollen. Semifinalen var vunnen och nu handlade det om silver eller guld för Johan och Hugo.
– De var vråltaggade inför finalen men det blev lite onödigt jämnt i det första setet, säger Per Söderberg.
I likhet med semifinalen knaprade motståndarna in ett fem poäng i det första setet men till slut vann Johan och Hugo med 22–20. Andra setet var helt och fullt signerat Johan och Hugo, de vann klart med 21–13.
I singelklassen blev Hugo och Johan delade treor och i mixedklassen blev det ytterligare en tredjeplats för Johan, då i par med Ida Thorné, Borås badminton.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:06 Skribent: Carina Carlzon - Ulricehamns Tidning

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info