Hoppa till sidans innehåll
Foto: Åsa Azelius

Två guld, ett silver och två brons till Tellus på Got Elit


I SJT tog Johan Azelius  guld i dubbel och singelbrons i U17-klassen och Wilma Kindlund spelade sig till ett dubbelbrons för andra helgen i rad. Linda Röed Stenberg tog guld och Louise Nordh tog silver i U13 damsingel i den nationella tävlingen

Tretton Tellusspelare fanns på plats i Göteborg för spel i Got Elit. Nio av dessa tävlade i SJT som är ungdomselitklass och fyra tävlade i CJT som är nationell. Flera av dessa gick till slutspel. Den som lyckades allra bäst var Johan Azelius. Tillsammans med Melker Zickerman Bexell vann han herrdubbel  i U17-klassen. På vägen vann de bl.a kvarten mot Marcus Bohman/Christoffer Weiner från Täby med 24-22, 20-22, 22-16. I semin besegrade de Oscar Johansson/Adrian Levin från Ljungby/Älmhult med 21-16, 21-15. I finalen vann de mot Calle Badenfors/Oskar Svensson från Askim med 21-13, 21-14.

Johan lyckades också bra i singel då han spelade stabilt genom poolspelet och även i slutspelet. Där slutade han på en tredjeplats efter ettan Oskar Svensson och tvåan Adrian Levin. Den sistnämnde gav han en bra match i semin men tyvärr så föll han i en jämn tresetare med 21-17, 18-21, 18-21.

 

Wilma Kindlund lyckade för andra helgen i rad spela sig till en bronspeng i en nivå 4-tävling- Även denna gång i dubbel tillsammans med Mirjam Lindgärde i U13-klassen. Tjejerna vann kvarten mot Hanna Stierna/Nelli Svensson från Halmstad/Älmhult med 21-15, 21-23, 21-19. I semin kämpade de väl mot förstaseedade Bonny Kapell/Edith Urell från Skogås/Uppsala men detta var en
för svår uppgift och de förlorade med 21-5, 21-9.

 

I singel gick två Tellusspelare ur poolspelet till slutspel.  Casper Borge pressade, i U13-klassen, semifinalseedade Simon Sandin från Skogås till en tresetare i första slutspelsmatchen. Siffrorna blev 21-15, 18-21, 7-21. Hugo Söderberg förlorade i åttondelen i U17 mot Christoffer Weiner från  Täby med 21-18, 21-16.


I herrdubbel U17 gick Hugo Söderberg till kvart tillsammans
med Johan Bademo från Askim. Även Melvin Kjellén och Louise Nordh tog sig till
kvart i mixeddubbel  U13.

Parallellt med SJT-tävlingen spelades den nationella tävlingen. Här blev det storframgång för Tellus i damsingel U13. Både Linda Röed Stenberg och Louise Nordh tog sig till slutspel och spelade där så bra att de gick till final. I den ena semi nummer ett vann Louise över Wilma Robertsson Askim i en tresetare med 18-21, 21-18, 21-6. Iden andra vann Linda mot Sofia Kleibrant från Valbodalen med 21-18, 21-17. Finalen mellan de båda Tellustjejerna blev mycket jämn och spännande men till slut blev det Linda som tog hem segern med siffrorna 21-19, 16-21, 21-19. Johan Melin tog sig till kvart i herrsingel U11 och Adam Carlsson till kvart i herrsingel U17.

 

Tävlingsfakta
Tävlingen spelades på lördagen på fyra ställen i Göteborg , U11/U13 i Fjäderborgen, U15 i Askim, U17 i V Frölunda och U19/Elit i Åby. På söndagen var det semifinaler och finaler i Askims racketcenter. I singelklasserna U11, U13, U15 och U17 spelades både SJT nivå 4 (ungdomselit)och CJT nivå 3 (nationell).

Deltagare från Bmk Tellus
Johan Azelius, Hugo Söderberg, Adam Carlsson, Maya Kjellén, Moa Carlsson,
Caroline Melin, Kajsa Johansson, Wilma Kindlund, Casper Borge, Melvin Kjellén,
Louise Nordh, Linda Röed Stenberg, Johan Melin

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:07 Skribent: Anette Söderberg
Epost: This is a mailto link

Bmk Tellus aktivitetskalender

Våra grupper vt 2017    
(-Uppdaterad feb 2017)

När ni har öppnat dokumentet kan ni bläddra mellan olika "sheet" längst ner till vänster för att växla mellan gruppschemat och de nya gruppindelningarna.

 

Här kan du söka träningstider i Sporthallen, Stenbockshallen och Ätradal på kommunens bokningscentral

______________________________

Om du som medlem flyttar och byter adress, byter telefonnummer eller e-postadress, var vänlig uppdatera dina uppgifter via din medlemsinloggning här på hemsidan (alt. kontakta mig via e-post: This is a mailto link).

Anette Söderberg

______________________________

BMK Tellus på Facebook

"Gilla" klubbens officiella facebooksida "Badmintonklubben Tellus - Ulricehamn" för att få uppdatering från klubbens hemsida.Det finns också en sluten facebookgrupp som heter "BMK Tellus" som ni kan gå med i.

______________________________

 

Hotell Bogesund

Hotell Bogesund sponsrar BMK Tellus! Övernattning vid våra tävlingar? Vi rekommenderar Hotell Bogesund i Ulricehamns centrum.

______________________________

 

Team Sportia 

Klubben samarbetar med Team Sportia i Ulricehamn. Team Sportia i Ulricehamn stödjer BMK Tellus. Medlemspriser på badmintonartiklar.

______________________________

 

Ulricehamns sparbank

Ulricehamns Sparbank stödjer

BMK Tellus

______________________________

Postadress:
BMK Tellus - Badminton
BMK Tellus, Gunnarshagsgatan 17
52338 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: 032116805
E-post: This is a mailto link

Se all info