Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Borlänge Open 2017

07 MAR 2017 07:33
Hälsingland var representerade av flera klubbar, Kilafors, Tranan, Ljusdal och Enånger badmintonklubbar i helgen
  • Uppdaterad: 07 MAR 2017 07:54

Det går bra nu!

Hälsingland var representerade av flera klubbar, Kilafors, Tranan, Ljusdal och Enånger badmintonklubbar i helgen.  Där det spelades en stor nationell tävling i Borlänge med ca 200 startande i olika klasser. Det var ett bra och stort startfält i ungdomsklasserna med spelare från Umeå – Stockholm – Karlstad, samt ett starkt startfält i seniorklasserna.

Som vanligt så sopar Hälsingland hem flera klasser. På damsidan så vann Joline Olsson Tranan U13 klassen i singel och dubbel ( där tillsammans med lillasyster Nadine ), i U15 så vann Sofie Jonsson Kilafors damsingeln och även damdubbel tillsammans med klubbkompisen Isa Larsson. 

I U13 herrsingel så kom Kilafors Olle Larsson till final där Sollentunas Marcus Svensson blev lite för svårt.

I U15 herrsingel så vann Kilafors Kim Linell efter mycket bra spel och då ska man tänka på att Kim gick upp en klass då han vanligtvis spelar i U13, i herrdubbel så blev Olle Larsson och Edvard Hylander Ljusdal tvåa och på tredje plats kom Kim Linell och Adam Wendin från Tranan. 

I senior klasserna så lyckades Amelia Persson/Nora Sundqvist bäst med en bra finalplats damdubbel A-klass där de fick ge sig mot systrarna Andren från Täby och Borlänge. I A-klassens herrdubbel kom Tranans Johan Wängermark och Erik Lindblom Kilafors till semifinal där de fick ge sig mot slutsegrarna Kristoffer Lindmark/Sebastian Gustafsson från Borlänge. Och i damdubbel B-klass kom systrarna Ring från Enånger på bra tredje plats. 

Det som är roligt att se är att Hälsinglands ungdomar dominerar ungdomsklasserna ganska rejält när det är tävlingar runt om i närområdet och vi har många bra och spännande ungdomar på gång. I U13 har vi Kim som är rankad 5:a i Sverige och Edvard som är bland de 20 bästa, samt ett gäng till som är bland de 40 bästa i landet.

Ser bra ut för Hälsingland och badminton i framtiden.

Samt att vårt gemensamma Team Hälsingland i division 2 ligger i toppen av serien med en 4 matcher kvar som spelas i helgen som kommer även det i Borlänge.

Sören Norell 

BMK Tranan / Hälsinglands badmintonförbund

Skribent: Anders Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
BMK Tranan - Badminton
Inge Wängermark, Övravägen 34
82158 Rengsjö

Kontakt:
Tel: +460705607193
E-post: tranan@trananbadmint...

Se all info