Hoppa till sidans innehåll

Borlänge Open 2017


Det går bra nu!

Hälsingland var representerade av flera klubbar, Kilafors, Tranan, Ljusdal och Enånger badmintonklubbar i helgen.  Där det spelades en stor nationell tävling i Borlänge med ca 200 startande i olika klasser. Det var ett bra och stort startfält i ungdomsklasserna från spelare från Umeå – Stockholm – Karlstad, samt ett starkt startfält i seniorklasserna. 

Som vanligt så sopar Hälsingland hem flera klasser. På damsidan så vann Joline Olsson Tranan U13 klassen i singel och dubbel ( där tillsammans med lillasyster Nadine ), i U15 så vann Sofie Jonsson Kilafors damsingeln och även damdubbel tillsammans med klubbkompisen Isa Larsson.

I U13 herrsingel så kom Kilafors Olle Larsson till final där Sollentunas Marcus Svensson blev lite för svårt. 

I U15 herrsingel så vann Kilafors Kim Linell efter mycket bra spel och då ska man tänka på att Kim gick upp en klass då han vanligtvis spelar i U13, i herrdubbel så blev Olle Larsson och Edvard Hylander Ljusdal tvåa och på tredje plats kom Kim Linell och Adam Wendin från Tranan. 

I senior klasserna så lyckades Amelia Persson/Nora Sundqvist bäst med en bra finalplats damdubbel A-klass där de fick ge sig mot systrarna Andren från Täby och Borlänge. I A-klassens herrdubbel kom Tranans Johan Wängermark och Erik Lindblom Kilafors till semifinal där de fick ge sig mot slutsegrarna Kristoffer Lindmark/Sebastian Gustafsson från Borlänge. Och i damdubbel B-klass kom systrarna Ring från Enånger på bra tredje plats.

Det som är roligt att se är att Hälsinglands ungdomar dominerar ungdomsklasserna ganska rejält när det är tävlingar runt om i närområdet och vi har många bra och spännande ungdomar på gång. I U13 har vi Kim som är rankad 5:a i Sverige och Edvard som är bland de 20 bästa, samt ett gäng till som är bland de 40 bästa i landet.

Ser bra ut för Hälsingland och badminton i framtiden. 

Samt att vårt gemensamma Team Hälsingland i division 2 ligger i toppen av serien med en 4 matcher kvar som spelas i helgen som kommer även det i Borlänge. 

Sören Norell

BMK Tranan / Hälsinglands badmintonförbund

Uppdaterad: 07 MAR 2017 07:48 Skribent: Anders Olsson
Epost: Adressen Gömd

Trandansem 2019

- TRANDANSEN 2019 -

- Turneringssidan -

Årsmöte BMK Tranan

Datum: 3 Juni
Tid: 18.00
Plats: Teorilokalen Bollnäs Sporthall
Alla medlemmar välkomna!

 

Postadress:
BMK Tranan - Badminton
Inge Wängermark, Övravägen 34
82158 Rengsjö

Kontakt:
Tel: +460705607193
E-post: This is a mailto link

Se all info