Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering - Covid -19 och träning under skärpta lokala allmänna råd

29 NOV 2020 10:51
Den 24 november förlängdes de skärpta lokala allmänna råden i Jönköping och BMK Wätterstad uppdaterar nu riktlinjerna för träning i våra olika grupper och förändringen gäller from söndag den 29 november.
 • Skapad: 29 NOV 2020 10:51

Från och med den 29 november kommer bokade tider för motionsverksamheten och T-grupp att vara tillgängliga för berörda spelare för egen träning och spel. Viktigt att poängtera är att vi inte kommer att bedriva någon organiserad träning men spelarna har möjlighet att utnyttja de bokade banorna för egen träning. Det innebär att man måste ta ett eget och ”vuxet” ansvar och enbart spela tillsammans med ett fåtal personer och följa de riktlinjer som gäller från folkhälsomyndigheten.

Anledningen till att vi inte fortsätter med pausad verksamhet är att det inte råder något förbud mot träning och att träning inte ska ske i grupp eller i sammanhang där man träffar nya människor. Då badminton inte innebär någon fysisk kontakt och är en individuell idrott hoppas vi att spelarna som vill träna kan göra det på ett ansvarsfullt sätt trots den rådande situationen.

För följande grupper kommer banor att vara bokade på samma tider som tidigare för egen träning:

 • T-gruppen med tider på följande dagar måndagar, tisdagar och torsdagar
 • Motionsträning med tider på följande dagar söndagar, tisdagar och onsdagar
 • Motionsserien som har spel på måndagar. Då seriespelet är inställd till årsskiftet så ges lagen i serierna möjlighet till egen träning på måndagar och lag som inte deltar i motionsgruppernas träning har förtur till spel. Varje division får ett pass om 1 h och 20 min enligt följande tider: 
  Div 3 Kl. 17:50 – 19:10, Div 2 kl. 19.15 – 20.35, Div 1: kl. 20.40 – 22.00

För att detta ska fungera krävs att man följer de råd och riktlinjer som gäller och tänker på att:

 • Den som inte känner sig helt frisk, även om man har milda symtom, även om man har milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under en idrottsaktivitet ska man gå hem direkt
 • Tvätta händer före, under och efter träning.
 • Undvika närkontakt under träningen, en armlängds avstånd.
 • Byta om hemma före och efter träningen.
 • Använd bara din egen vattenflaska.

I följande grupper fortsätter träningarna som tidigare:

 • Badmintonskolans samtliga grupper, nybörjare yngre och äldre, träningsgrupp yngre och äldre, samt tävlingsförberedande.
 • U-grupp

För att vi ska kunna fortsätta med träningarna för dessa grupper ber er visa extra hänsyn till varandra och följa punkterna ovan. Vi ser också helst att föräldrar hämtar och lämnar barnen utanför Racketcentrum och att man inte väntar nere vid banorna för att minska antalet personer i hallen.

Observera att träningarna kan ställas in med mycket kort varsel vid t ex sjukdomssymtom hos tränare eller förändrade förutsättningar som påverkar möjligheten att bedriva fortsatt verksamhet.

Mer information hos svenska badmintonförbundet

Information hos Region Jönköping om de skärpta allmänna råden

Skribent: Marcus Karlsson
Epost: Adressen Gömd

BMKW insta

Racketcentrum

 

SEB_k_45mm150dpi

Logotyp_ejton_3 LINE - UC

Skärmklipp

carlforsbruk3

Bygginvest-2

 

 

börja spela 5

 

bssmålabnd88

bssw

ts

 

facebook22

 

Postadress:
BMK Wätterstad - Badminton
Mässvägen 6
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0
E-post: info@bmk-watterstad....

Se all info