Hoppa till sidans innehåll

Vill du börja med bågskytte? Eller bara prova?


Nybörjare och prova på, alla åldrar - tisdagar kl.18-19

 

Bågskytte är en sport som passar alla åldrar. Man blir aldrig för gammal för bågskytte, men det är bra om du är minst 9 år om du vill börja, eftersom bågskytte är en vapensport. Vid träning och tävling skjuter alla åldrar samtidigt i sina respektiver klasser och skjutstilar. För närvarande skjuter vi med recurvebåge, compoundbåge samt långbåge inom klubben.

Alla som är nyfikna på bågskytte kan under vinterhalvåret komma till klubblokalen under badhuset på tisdagar kl.18. Där finns tränare som introducerar sporten och utrustningen. Under sommarhalvåret är det bäst om du kontaktar klubben först. Du får prova och låna pilbåge gratis de 2 första gångerna.

När du har deltagit i prova-på kan du ansöka om medlemskap och starta din träning och bågskytteutbildning (alternativt betala 50 kr/gång efter det att du utnyttjat de 2 första fria gångerna.) Det finns klubbågar att låna, men det kan också finnas möjlighet att hyra en bättre utrustning tills du har skaffat en egen, det kan också finnas möjlighet att hyrköpa en pilbåge genom klubben - allt beror på vilken utrustning just du behöver.

Det finns många säkerhetsregler inom bågskytte och dem måste du lära dig.

Är du ung ska du ha en vuxen med dig på träningen den första tiden.

Vi välkomnar alla att spänna en båge!

 

Länk till artikel "Bågskytte är kul!"


 

Kontakta gärna någon i styrelsen om du har frågor eller funderingar.

Uppdaterad: 07 JAN 2016 16:58 Skribent: Alexandre Göransson

Postadress:
BSK Hudik - Bågskytte
Alexandre Göransson, Lantmätaregatan 7c
82450 Hudiksvall

Besöksadress:
Norra Kyrkogatan 9B
82430 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738437009
E-post: This is a mailto link

Se all info