Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Årsmöte i Skövde!

08 APR 2019 13:54
I helgen som var hade Svenska Bågskytte Förbundet årsmöte! Platsen denna gången var anrika Scandic Billingen, ett palatsliknande hotell i Harry Potter still, en gång i tiden uppfört av Frimurareorden i Skövde.
  • Uppdaterad: 08 APR 2019 13:54

För någon månad sedan blev Mats och Ylwa Woxmark invalda i Styrelsen för Norra Svealands Bågskytteförbund, och denna helgen, deltog de för första gången på Svenska Bågskytte Förbundets årsmöte, en som representant för distriktet och en som prepresentant för BK Siljanspilen.Målen som satts upp för helgen var, att tillsammans och effektivt främja utvecklingen av Svenskt bågskytte, ge input till arbetskommitéerna i olika frågor samt få in fler deltagare som aktivt deltar i kommittéarbetet.

Efter att ha passerat minst tre klimatzoner, då vi fick en decimeter snö i Rättvik förra veckan, började lördagen med lunch, där det blev naturligt att vi till en början sällade oss till de Beridna bågskyttar som var på plats: Ann-Sofie och Anders Wredendal (SBF Styrelse, Förbundskapten samt Järnvägens BF), Camilla Linderberg (Nykvarns BK), Anders Jönsson (Regelkommittén samt Stockamöllans IF) samt Emil Eriksson (SBB). Efter detta blev det traditionellt årsmöte, där vi fick se den f.d Rikspolischefen Björn Eriksson som mötesordförande för stämman, och där var det pondus i både röst och kroppssråk! Den nya styrelsen fick en kvinnlig Förbundsorförande, Carina Olsson (Huddinge BSK), och ni som vill läsa mer om den nytillsatta styrelsen, kan läsa mer om dem här.

Efter möte och fika var det då dags för arbetskommittéerna att presentera sitt arbete samt ta emot input från oss som var där. Upplägget i år var nytt och obeprövat, men vi tyckte det var riktigt bra. Det enda vi har att tillägga, var att vi skulle velat ha mer tid till diskussioner i de olika grupperna, nu hade man 15 minuter inklusive gruppens presentation av sitt arbete. Det var lite lite! Dag ett avslutades sedan med ett uppskattat föredrag om Beridet bågskytte som hölls av Emil Eriksson och Camilla Linderberg samt en efterföljande middag, där vi passade på att mingla med det vanliga bågskyttet. En mycket trevlig kväll!

Dag två började redan klockan sju med valfri motionsaktivitet! Vi valde promenad ledd av Rolf Volungsholen (Bollnäs BSK) och fick en fin guidning i Skövdes stadskärna. Sedan en fantastisk hottellfrukost och några intressanta föredrag om motivation och ledarskap i ideella föreningar av Aron Schlug samt den nya Sportchefen Conny Wallon som berättade om Sportkommittéens målbild och verksamhet fram till 2025. Vi fick under stämman även en representant in i Sportkomittén från Beridet i Anders Wredendal och i regelkommittén i Linnéa Beijar.

Vår samlade bedömning av helgen är egentligen en uppmuntran och en uppmaning till alla er där ute att engagera er i era lokalföreningar och distrikt om ni vill vara med och hjälpa till att vi alla driver utvecklingen av Beridet bågskytte framåt! Skicka in motioner, delta på möten, nätverka. För den Beridna delen blev det till exempel flera uppslag på potentiella banor ute hos befintliga klubbar, och förutom att det är väldigt roligt att träffa alla bågskyttar ute i landet, bidrar just ditt aktiva deltagande till Bågskytte Förbundets gemensamma vision: "Bågskytte för alla, överallt, alltid". Det är värdefullt! Vi åkte hem igen till vintern på söndagen, inspirerade och med en ljus syn på framtiden.

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info