Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Första tävlingen avgjord i Skåne!

14 MAJ 2018 17:16
Siljanspilens Beridna Bågskyttar fick en rivstart på säsongen med en seger och en fjärdeplats vid de Sydsvenska Mästerskapen på Hovdala slott i Skåne i helgen! Hästen som bar de båda skyttarna till framgång, var Barcos Fancy Cat.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2018 15:03

Sammanför man proffs, så händer det grejer! Det gäller i alla högsta grad även team innehållande häst och ryttare - det var över ett år sedan som Siljanspilens nu 15-årige Marcus Hjortsberg (regerande Svensk Mästare) sist tävlade på Barcos Fancy Cat. Det tycktes dock inte spela någon roll, för teamet vann samtliga tre deltävlingar vid den allra första tävlingen för säsongen, de Sydsvenska Mästerskapen i Skåne i helgen, och kunde därmed även ta hem totalsegern till klubben. Men det var inte bara Marcus som skrapade hem en fin placering! Mats Woxmark hamnade totalt på en fjärde plats och därmed har grabbarna, som båda också har kvalificerat sig till Världsmästerskapen i Ungern i juli i år, fått en fin början på säsongen. Så här såg resultaten ut i respektive gren:

Torsdag/Ungersk gren:

1) Marcus Hjortsberg/Barcos Fancy Cat. 140,1p (84 skjutpoäng)

4) Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat, 75,7p (35 skjutpoäng)

 

Fredag/Koreansk gren (reds på 90m bana):

1) Marcus Hjortsberg/Barcos Fancy Cat, 75,7 p (55 skjutpoäng)

3) Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat, 47,3p (36 skjutpoäng)

 

Lördag/Turkisk gren:

1) Marcus Hjortsberg/Barcos Fancy Cat, 107,7p

4) Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat, 57,5p

 

Ingen av dem var speciellt nöjda med skyttet, och tyckte det var svårt med högsommarvärmen! "Vi passerade fyra klimatzoner på vägen ner till Skåne från Dalarna", säger Mats Woxmark skämtsamt om omställningen för kroppen på så kort tid. "Den långa vintern och den enorma mängden snö, har i alla fall sett till, att hästarna har en fantastisk fin fysik så här från början", forstätter Mats "men vi andra kommer att behöva en lite längre startsträcka för att anpassa oss till högsommarvärmen."

Samtidigt arrangerades Rikstorneringen (där Marcus häst Bad Like My Dad deltog tillsammans med Tommy Hjortsberg), vilket gjorde att Marcus fick ta emot sitt pris och det obligatoriska doppet i slottsån inför Sveriges bästa Riddare på gillet på lördagskvällen. Ett stort grattis till er alla och till fina prestationer!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info